Χ.Α: Η γωνιά του μικροεπενδυτή – 9 Ιανουαρίου 2020

 • Χ.Α – Η γωνιά του μικροεπενδυτή

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ προσφέρονται στον ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΗ των ολίγων χιλιάδων ευρώ που ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ που διαθέτει θέλει να βγάζει καλές αποδόσεις εκμεταλλευόμενος τις τάσεις της εκάστοτε μετοχής.
 • Και ο οποίος μικροεπενδυτής με 5-6 τέτοιες κινήσεις μπορεί νόμιμα και τίμια να ανεβάζει το βιοτικό επίπεδο του στις τόσο δύσκολες ημέρες που βιώνουμε για τις γνωστές αιτίες. Και σε αυτόν τον επενδυτή ο μ/μ βγάζει το καπέλο και πάντα θα τον βοηθάει. Γι αυτόν άλλωστε νοιάζεται και για κανένα άλλον.
ΥΓ: Οι αγορές μας δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 1500 ευρώ ανά περίπτωση, άντε το πολύ τις 2.000 ευρώ αν σας “γυαλίζουν” στο μάτι.
 • ΕΚΤΟΣ κι αν αφορούν περιπτώσεις εταιρειών υπό εμφανή εν δυνάμει δυναμική, οπότε μπορείτε να ανεβάζετε το πλαφόν έως εκεί που δεν θα έχετε το παραμικρό άγχος…
ΥΓ1: Οι μετοχές δεν μπορούν να εκτιμώνται μόνον με βάση το p/e ή το p/bv… Η συνισταμένη της τιμής μίας μετοχής προσδιορίζεται από πολλές παραμέτρους.

***

ΙΛΥΔΑ – Κάποιοι ευχαριστούσαν τον μ/μ γιατί φόρτωναν τα χαρτιά τους στους …πελάτες αναγνώστες του. Και αυτοί με την σειρά τους τους ευχαριστούν που τους τα έδιναν. Εννοείται, πολύ πιο κάτω. 0,4620 10,53 % 0,0440 56.557

!ΜΑΣΟΠ: Είμαστε βέβαιοι ότι έχετε σχεδόν κλειδώσει όλα τα κέρδη σας και το πολύ να έχετε κρατήσει για ενθύμιο και για το ονόρε μερικά κομμάτια. Με κ/φση 15 εκατ. ευρώ δεν είναι πια μικρούλα. Ας βγάλουν και οι επόμενοι, άπληστοι ποτέ!

!CPI – απάντηση: Απορίας άξιον πως με πωλήσεις 16 εκατ. ευρώ ετησίως δεν μπορούν να εμφανίσουν κάποια ανεκτά έστω κέρδη, τόσα χρόνια τώρα. Ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός της χρέωσης αμοιβών που πλησιάζουν τις 320 χιλιάδες ευρώ στη χρήση 2018-2019 (έληξε στις 30.6.2019), που μάλιστα είναι αισθητά μειωμένες συγκριτικά με τις προηγούμενες, φανταστείτε δηλαδή…

 • Στη χρήση 2017/2018 είχαν χρεώσει 440 χιλ. ευρώ με ζημίες
 • Ενώ στην προηγούμενη 2016/2017 με οριακά κέρδη χρέωσαν 510 χιλ. ευρώ!!
 • Προχωρούμε: Και 520 χιλ. ευρώ στη χρήση 2015/16 και με οριακά κέρδη…
 • ΔΗΛΑΔΗ για αμοιβές εισέπραξαν στα 4 τελευταία χρόνια το ποσό των 1,8 περίπου εκατ. ευρώ!!!, με τα ίδια κεφάλαια να έχουν μειωθεί στα 2,86 εκατ. ευρώ.
 • Να σημειώσουμε και τα αποθέματα των 2,44 εκατ. ευρώ αλλά και τις απαιτήσεις από πελάτες που έχουν φτάσει στα 3,8 εκατ. ευρώ.
 • Αποτιμάται μετά το χθεσινό μαιμουδένιο +30% σε 4,56 εκατ. ευρώ.
 • Το τι θα κάνει η μτχ στο ταμπλό, δεν είναι δική μας δουλειά.

***

 • !ΜΕΝΤΙCON με την κ/φση στα 11,67 εκατ. ευρώ:

Σ.Σ: Ο μ/μ ασχολείται (και) με την ελληνική αγορά από το 1985. Το να γράφουν ορισμένοι – έστω αυτοί οι ελάχιστοι – ότι… αντιγράφει(!!) άλλους, είναι ένα πολύ κακόγουστο αστείο. Πιο γραφικός, πεθαίνεις. Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.

 • Αν η διοίκηση κινηθεί έξυπνα (και γιατί όχι άλλωστε), τότε στα χρόνια που έρχονται μπορεί εδώ να δούμε την νέα PROFILE(!).
 • Όμιλος, μοναδικός στο είδος του.
Η Medicon ασχολείται με ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνουν: Ανάπτυξη, παραγωγή διαγνωστικών προϊόντων για αναλυτικά εργαστήρια στον χώρο της υγείας. Εισαγωγή και διανομή αυτόματων αναλυτικών συστήματων γνωστών διεθνών οίκων όπως ABBOTT, DIATRON, NOVA BIOMEDICAL, CEPHEID, DIAMEDIX κα. Ανάπτυξη λογισμικού για εργαστηριακές και ιατρικές εφαρμογές. Καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης.

**

ΑΠΟ ΤΟ SITE του ομίλου https://www.mediconsa.com/gr/: Η ευρεία γκάμα προϊόντων μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά κάθε εργαστηριακή ανάγκη, άσχετα με το μέγεθος του εργαστηρίου. Πελάτες μας είναι  τα μεγαλύτερα Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, μικρά και μεγάλα διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικά εργαστήρια.


Εξάγουμε προϊόντα ως επώνυμα ή ως πρώτη ύλη για περαιτέρω επεξεργασία (Bulk) σε πολλές χώρες. Κατάλογος Προϊόντων 2019:-


1220 εγκαταστάσεις αναλυτών
102 αντιδραστήρια παραγωγής μας
50 χώρες που εξάγουμε
40 χρόνια μαζί

 • Προμηθεύουμε in vitro προϊόντα και υπηρεσίες υγείας, παρέχοντας ποιοτικά συστήματα ανάλυσης και πληροφορικής σε φορείς παροχών υγείας κάθε είδους. Αναπτύσσουμε, κατασκευάζουμε, εισάγουμε και διαθέτουμε στην αγορά τεχνολογικά ανεπτυγμένα προϊόντα, που βελτιώνουν την αγωγή υγείας, αυξάνουν την παραγωγικότητα και μειώνουν το κόστος.
 • Προωθούμε την εφαρμοσμένη έρευνα, για την ανάπτυξη καινοτομικών προϊόντων, σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα κύρους, για να αναδείξουμε την χώρα μας σαν παραγωγό γνώσης και προϊόντων τεχνολογίας αιχμής. Αντιδραστήρια – Αυτόματοι Αναλυτές – Ανακατασκευές – Καλλυντικά

Ποιότητα: Πιστοποίηση κατά EN ISO9001:8000 και EN ISO 13485:2003, ειδική πιστοποίηση για εταιρείες κατασκευής διαγνωστικών προϊόντων, που επιτρέπει στην εταιρεία να επικολλά στα προϊόντα της «άνευ άλλου τινός» την σήμανση CE. Η Medicon είναι η μοναδική Ελληνική εταιρεία παραγωγής διαγνωστικών και λειτουργεί με άδεια από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), που είναι η Αρμόδια Αρχή για τα διαγνωστικά στην χώρα μας.

Εγκαταστάσεις: Υπερσύγχρονες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, στον Γέρακα Αττικής, με συνολική επιφάνεια 7.000 m2. Τρία πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα γραφεία παροχής Τεχνικής εξυπηρέτησης βρίσκονται στρατηγικά εγκατεστημένα στην Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και το Ηράκλειο, επιτρέποντας άμεση πρόσβαση στις μεγάλες και ανεπτυγμένες αγορές της Βόρειας, της Δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης.

 • ΣΣ: ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΤΗΛΗ θα υπάρχει ΑΝΑΛΥΣΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ της ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑΠΡΟΣΟΧΗ: Η εσωτερική αξία της μετοχής (intrinsic value): Στην εσωτερική αξία συμπεριλαμβάνονται και οι υπεραξίες (ή και οι υποαξίες) των παγίων στοιχείων του ενεργητικού της εταιρίας ή ακόμη και τα άυλα περιουσιακά της στοιχεία. Απ’ αυτό συνεπάγεται ότι ο υπολογισμός της εσωτερικής αξίας είναι δύσκολος και υποκειμενικός και γι’ αυτό η -με αυτή την έννοια- εσωτερική αξία δεν μπορεί να έχει ευρεία χρήση.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο. Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές. Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας. Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.