Χ.Α: Η εβδομάδα κρίσιμη, μιας και λόγω της ΑΜΚ της Πειραιώς μπορεί να δούμε ρευστοποιήσεις

Greek Market Overview
Η αγορά έκλεισε με μικρά κέρδη 1% για τους βασικούς δείκτες αφήνοντας μάλιστα ανοδικό μικρό χάσμα στις 891 μονάδες, με το επίπεδο όσο συντηρείται σε κλείσιμο, η τάση να παραμένει επιθετική.
 • H συνεδρίαση της Παρασκευής έβγαλε κόπωση και διόρθωση μιας και δοκιμάστηκε η περιοχή των 900+ μονάδων που είναι ένας σοβαρός στόχος και αντίσταση πριν τον μεγάλο επόμενο στόχο του 1000+.
Η εβδομάδα που ακολουθεί έχει σαν βασικό νέο την ΑΜΚ της Πειραιώς που ουσιαστικά διασώζεται με αναγκαστική ΑΜΚ σχεδόν στο 0 της αξίας της θυμίζοντας εποχές 2016, μιας και είναι η μόνη τράπεζα που δεν κατάφερε να ανακεφαλαιοπηθεί στα μεγέθη που οι άλλες κατάφεραν.
 • Φυσικά δεν σημαίνει ότι ο υπόλοιπος κλάδος είναι στα καλύτερα του από πλευράς κεφαλαίων, παρόλα αυτά είναι σε καλύτερη μοίρα μιας και η συγχώνευση της GRIVALIA και η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εξομαλύνουν αρκετά τα κεφάλαια της EUROBANK και την Εθνικής.
Έτσι η Πειραιώς μετά την ΑΜΚ θα έχει βασικούς μετόχους το ΤΧΣ με ποσοστό πέριξ του 30% με σημαντικούς anchors μεγάλους μετόχους την πλευρά PAULSON και Μυστακίδη, ενώ παράλληλα υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον (0 γαρ) από πολλά άλλα ξένα funds που συχνά πυκνά ψάχνουν είτε να κερδοσκοπήσουν ή να τοποθετηθούν σε υψηλού ρίσκου επενδύσεις.
 • Οι πολύ χαμηλές τιμές ΑΜΚ υπάρχει περίπτωση να δώσουν αναταράξεις στον κλάδο μιας και πολλοί μέτοχοι των άλλων θα κοιτάξουν να ρευστοποιήσουν μέρος της θέσης τους στον υπόλοιπο κλάδο για να τοποθετηθούν στο “χάρισμα” στην Πειραιώς.
Αν όντως η ΑΜΚ γίνει στο 1 ευρώ μετά το r/s, η κεφαλαιοποίηση της παλαιάς τράπεζας θα είναι πέριξ των 50 εκατομμυρίων όσο δηλαδή η κεφαλαιοποίηση μιας μικρής εισηγμένης.
 • Αυτό σημαίνει ότι αυτή την στιγμή η αγορά αποτιμάει τον όμιλο στο απόλυτο 0 θυμίζοντας πως μόλις πριν 1 μήνα η κεφαλαιοποίηση ήταν κοντά στο 1 δις. Οι παλαιοί μικρομέτοχοι θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν με όλα τους τα δικαιώματα στην ΑΜΚ και να διατηρήσουν το ποσοστό τους.
Αυτό το εγχείρημα της μεικτής ΑΜΚ με συμμετοχή μετόχων εν μέρει και bb για τους θεσμικούς και ειδικούς όρους για άλλους δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ ούτε στην Ελλάδα ούτε παγκοσμίως. Οπότε μιλάμε για μία παγκόσμια πρωτοτυπία. Θυμίζουμε ότι η τράπεζα ήταν αυτή που απορρόφησε όλες τις μικρές προβληματικές τράπεζες του 2016 με σκοπό την διάσωση των καταθετών.
 • Όσο η αγορά συντηρεί την καλή της εικόνα προσελκύει και πάλι νέα κεφάλαια επενδυτών τόσο εγχώρια όσο και από το εξωτερικό. Τα μηδενικά επιτόκια και το καλό κλίμα κερδίζουν μέρα με την μέρα την εμπιστοσύνη του κοινού.

Να σημειώσουμε ότι πάντα, το που και το πότε τοποθετούμαστε θέλει προσοχή μιας και είναι μια περίοδος που οι αποτιμήσεις και η τάση είναι σε έξαρση με την αγορά υπέρ αγορασμένη, με πολλά κέρδη για τους συμμετέχοντες που εύκολα μπορούν να πατήσουν την σκανδάλη σε όποιο γεγονός. Η αγορά πάντα δίνει μικρές ή μεγάλες ευκαιρίες για τοποθέτηση στους υπομονετικούς και με στρατηγική επενδυτές.

 • Εκτός από την ΑΜΚ της ΠΕΙΡΑΙΏΣ που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών δις πάνω της, το ενδιαφέρον έχει μετακινηθεί και στην περιφέρεια που πάντα θέλει την απαραίτητη προσοχή μιας και αν η αγορά βγάλει διόρθωση πάντα είναι και η πιο ευάλωτη με τους όγκους να μηδενίζουν.
Το επόμενο διάστημα ακολουθούν ακόμα 2 σημαντικές ΑΜΚ, αυτές του Ελλάκτωρα και της AEGEAN χωρίς ακόμα να έχουμε δεδομένα. Αργά την Παρασκευή είχαμε και την υποβάθμιση του πρώτου σε CCC+ από την S&P.
 • Επίσης ο Μυτιληναίος ανακοίνωσε την πιθανή έκδοση πράσινου ομόλογου της τάξεως των 500 εκατομμυρίων προκαλώντας σημαντικό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές.
Οι επιλογές μας καλά κρατούν μιας και υπέρ αποδίδουν 5% του ΓΔ με κέρδη της τάξεως του 15% με το ΕΛΧΑ, τον ΑΒΑΚΑ, τον ΜΥΤΙΛ την ΒΙΟΧΑΛΚΟ και την ΓΕΚΤΕΡΝΑ, την ΔΕΗ και την ΕΥΡΩΒ να κάνουν την διαφορά με κέρδη από 25% μέχρι και 50%.
 • Όσοι έχετε υψοφοβία μπορείτε να τοποθετήσετε τα take profit σας ή να πάρετε κάποια ρευστότητα χωρίς σήμα μιας και είναι μία περίοδος υπέρ αγοράς και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρείτε χαμηλότερες τιμές έστω και αν χρειαστεί να κάνετε λίγο υπομονή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μόνο με στρατηγική, όποια και αν είναι αυτή μπορεί κάποιος να κερδίσει την αγορά.

FTSE 25 | Large Cap 
Όσο ο f25 κλείνει πάνω από το 2160 η τάση είναι επιθετική με το επίπεδο να είναι και η κοντινότερη στήριξη. Μια διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 2143. Το 2208 κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση στο 2240
 • Όσο ο τραπεζικός κλείνει πάνω από το 585 η τάση είναι επιθετική και σαφώς δείχνει ότι στην παρούσα προβληματίζεται. Μία κατοχύρωση θα μπορούσε να μας φέρει στο 560. Το 620 κοντινή αντίσταση που διάσπαση μπορεί να δώσει συνέχιση στο 653. Η εβδομάδα κρίσιμη μιας και λόγω της ΑΜΚ της Πειραιώς μπορεί να δούμε ρευστοποιήσεις.

EUR.USD | Όλα δείχνουν ότι θα δοκιμαστεί η ζώνη του 121-12120 που είναι και κύρια αντίσταση και που μόνο κατοχύρωση μπορεί άμεσα να δοκιμάσει συνέχιση. Το 12057 κοντινή αντίσταση με το 11930 στήριξη. Διάσπαση του τελευταίου μπορεί να δώσει κίνηση στο 11877 daily position: short stop: 12242
 • S&P 500 | To 4224 επόμενη κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση σε κλείσιμο μπορεί να δώσει συνέχιση. Όσο κλείνει πάνω από το 4122 η τάση παραμένει επιθετική ενώ κατοχύρωση μπορεί να μας φέρει στο 4058 daily position: long stop: 3853
Dow Jones 30| Όσο κλείνει πάνω από το 33746 η τάση μένει επιθετική. Μία κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει το 33200. Επόμενος στόχος το 34965 daily position: long stop: 32071
 • DAX 30 | To 15673 είναι επόμενος στόχος και κοντινή αντίσταση. Όσο κλείνει πάνω από την στήριξη του 15274 η τάση παραμένει επιθετική. Μία κατοχύρωση και μόνο μπορεί να δοκιμάσει το 15000 επίπεδο. daily position: long stop: 14422

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Disclaimer Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Πρόκειται για ένα έγγραφο που έχει συνταχθεί από την FASTFINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. με σκοπό την παροχή γενικής ενημέρωσης στους πελάτες της σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των χρηματαγορών.
Το παρόν έγγραφο διανέμεται δωρεάν και τα πνευματικά του δικαιώματα ανήκουν εξ ολοκλήρου στην FASTFINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο. Η FASTFINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. δεν παρέχει καμία εγγύηση σχετικά με την ακρίβεια και την πληρότητα των πληροφοριών και των εκτιμήσεων σε αυτό το έγγραφο.