Χ.Α: Ένα «consolidation» της αγοράς, που συνεχίζεται από τις αρχές Ιουνίου

 • Όπως αναμέναμε, μια από τα ίδια χθες στο Χ.Α., με ελάχιστο και πάλι τζίρο 20εκ ευρώ και μια αγορά που συνεχίζει να κινείται στα όρια των 630 – 640 μονάδων (έκλεισε στις 637,12 μονάδες, +0,43%). Ένα «consolidation» της αγοράς, το οποίο θυμίζουμε πως συνεχίζεται από τις αρχές Ιουνίου ….. Μια κίνηση που δεν αποκλείουμε και να συνεχιστεί για αρκετό καιρό και ανάλογα με την ειδησεογραφία και την πορεία των εξελίξεων και των αγορών, το Χ.Α. να πάρει μια νέα κατεύθυνση προς τη μια ή την άλλη πλευρά. Απλώς θυμίζουμε πως αν κάποια στιγμή ξεκολλήσει η αγορά από τις 630 – 640 μονάδες, θα έχουμε μια κίνηση προς τις 680- 690 μονάδες. Από την άλλη, απώλεια των 630 μονάδων, μπορεί άνετα να οδηγήσει την αγορά στις 600 και τις 575 – 580 μονάδες.

 

Τράπεζα Πειραιώς

 • Έχοντας ταλαιπωρηθεί τελευταία, κάτι έδειξε χθες η μετοχή της Πειραιώς, κλείνοντας στα 1,216 ευρώ, +3,93%. Βέβαια η διαγραμματική εικόνα είναι πάντα πλήρως αρνητική, με ζητούμενο για να αρχίσει να βελτιώνεται η τάση, να είναι μια επιστροφή υψηλότερα των 1,23 – 1,24 και εν συνεχεία των 1,29 – 1,30 ευρώ. Μόνο μετά από αυτές τις επιστροφές μπορούμε να μιλήσουμε για ουσιαστική αναστροφή της μέχρι νεοτέρας αρνητικής τάσης.
 • Τώρα όσο η μετοχή μένει χαμηλότερα των 1,13 ευρώ, όπως αναφέραμε η τάση είναι πλήρως αρνητική, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή η μετοχή να φύγει σημαντικά χαμηλότερα, χαμηλότερα και του 1,00 ευρώ, με τις επόμενες στηρίξεις σε αυτό σενάριο, τα 0,85 – 0,90 ευρώ.  

  

ΕΛΠΕ

 • Στα 5,30 ευρώ έκλεισε η μετοχή των ΕΛΠΕ, με μικρά κέρδη 1,53%, με τη μετοχή από 01/01/20 να βρίσκεται στο –39,57%. Κάνοντας λοιπόν ένα γρήγορο σχόλιο, θα λέγαμε πως αν και τα αποτελέσματα του 2020, ειδικά των πρώτων 2 τριμήνων (θα περιμένουμε για τα επόμενα), αναμένεται να είναι πολύ άσχημα (ήδη έχουμε την εικόνα του Α΄ τριμήνου). Η μετοχή της εταιρείας στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 1,60δις ευρώ κρίνεται ελκυστική.
 • Διαγραμματικά, η εικόνα είναι πλήρως αρνητική, με ανάγκη να έχουμε μια αντίδραση και επιστροφή υψηλότερα των 5,40 – 5,50 ευρώ, για να αρχίσει κάπως να βελτιώνεται η τάση.
 • Όσο η μετοχή μένει χαμηλότερα τους, υπάρχει κίνδυνος να χαθούνε και οι στηρίξεις στα 5,00 – 5,10 ευρώ, με τις επόμενες στηρίξεις στα 4,75 – 4,80 ευρώ, όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.  

 

Motor Oil

 • Στα 11,60 ευρώ, +0,52% έκλεισε χθες και το έτερο διυλιστήριο ….. Με τη μετοχή και εδώ να έχει μια κακή εικόνα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα (-43,74% ytd), σε μια προεξόφληση θα λέγαμε των κακών αποτελεσμάτων του 2020.
 • Διαγραμματικά, η εικόνα ουσιαστικά είναι παρόμοια με αυτή των ΕΛΠΕ, με πλήρως αρνητική τάση. Και ανάγκη, αν θέλουμε να μιλήσουμε για μια πρώτη αισθητή βελτίωση, μια επιστροφή υψηλότερα των 11,80 – 11,90 και 12,0 ευρώ. Όσο η μετοχή μένει χαμηλότερα τους. Ανά πάσα στιγμή υπάρχει κίνδυνο να δοκιμαστούνε και πάλι οι στηρίξεις στα 11,00 – 11,10 ευρώ και την επόμενη φορά να χαθούνε, κάτι το οποίο είναι αλήθεια πως μπορεί να φέρει τη μετοχή πολύ χαμηλότερα, ακόμη και μέχρι τα 9,80 – 10,00 ευρώ.

 

Briq….

 • Και πάμε τώρα στη μικρή αγαπημένη μας την Briq (1,635 ευρώ, αμετάβλητη), η οποία ξέρουμε πως σίγουρα κάποια στιγμή θα μας δικαιώσει, επειδή απλά είναι φθηνή στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 58εκ ευρώ.
 • Ωστόσο βραχυπρόθεσμα η μιζέρια συνεχίζεται.
 • Σε ένα σύντομο λοιπόν τεχνικό σχόλιο και αν υπάρχει ένα ζητούμενο, αυτό δεν είναι άλλο από το να έχουμε μια πρώτη επιστροφή και πάνω από όλα σταθεροποίηση αυτή τη φορά, της μετοχής υψηλότερα των 1,64 – 1,66 ευρώ. Μια τέτοια κίνηση, με πειστικούς όγκους συναλλαγών, μπορεί να φέρει τη μετοχή σημαντικά υψηλότερα και στα 1,80 – 1,82 ευρώ!!!!

Αποποίηση Ευθύνης
 • Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω του Greek Finance Forum μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως πρόταση/σύσταση για αγορά, πώληση ή/και διακράτηση κινητών αξιών/χρεογράφων οποιασδήποτε κατηγορίας των αγορών χρήματος και κεφαλαίου. Ο χρήστης αποδέχεται ότι η χρήση του website του Greek Finance Forum δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση παρακίνηση για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης καθώς και ότι δεν μπορεί να αποτελέσει ή να θεωρηθεί ως επενδυτική συμβουλή από το website του Greek Finance Forum (website).