Χ.Α: Εν αμφιβόλω, το σενάριο ανόδου για την επόμενη εβδομάδα…

Λίγο πριν τη λήξη της εβδομάδος και τις τελικές δημοπρασίες, ο Γενικός Δείκτης, με την βοήθεια των εξελίξεων στο Eurogroup, έδειξε να το στρίβει το ματσάκι παίρνοντας ανοδικά την βραχυχρόνια αντίσταση των 775 με 780 μονάδων, αλλά το κλείσιμο της συνεδρίασης τον βρήκε χαμηλότερα αυτής.

  • Η υπέρβαση της εν λόγω ζώνης και σε επίπεδο ημερήσιου κλεισίματος, θα μπορούσε να δώσει ώθηση για το επίπεδο των 805 μονάδων, καθώς υπάρχει και το κατάλληλο υπόβαθρο από τον αυξημένο τζίρο συναλλαγών.
  • Στην περίπτωση όμως, που ο Δείκτης γεμίσει καθοδικά το υπάρχον πρωινό ανοδικό χάσμα με κλείσιμο κάτω των 775 μονάδων, κάτι που τελικά συνέβη, τότε θα προκαλέσει ένα τόνο αμφιβολίας για το σενάριο ανόδου της επόμενης εβδομάδας.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης μετά και την επιτυχή διακράτηση της περιοχής στήριξης των 2015 με 2000 μονάδων, καλείται να δείξει τη διάθεση να δοκιμάσει τις αντοχές του πάνω στην αντίσταση των 2060 μονάδων.

Επίπεδο, όπου εάν τμηθεί επιτυχώς μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για το διαγραμματικό όριο των 2100 μονάδων. Θετική η μέχρι τώρα ανοδική διάσπαση της καθοδικής γραμμής τάσης του Μαΐου στον δείκτη σχετικής ισχύος (RSI).

Συνέχεια στην ανοδική έγερση δίνει ο Τραπεζικός Δείκτης, όσο λαμβάνει τιμές μέσα στο πεδίο διαγραμματικής μάχης των 900 με 940 μονάδων. Ανοδική δραπέτευση από τις 940 μονάδες θα δώσει πόντους στο σκηνικό προσέγγισης των 985 με 1000 μονάδων

  • Απόστολος Μάνθος – υπεύθυνος τμήματος ανάλυσης και μέλος επενδυτικής επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ
Print Friendly, PDF & Email