Χ.Α: Δεύτερη μέρα απωλειών, διατηρούν το σήμα Αγοράς οι τέσσερις βασικοί δείκτες

Δεύτερη μέρα απωλειών στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 918,06 μονάδες με πτώση 0,55%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 75,18 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 21,84 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν πράξη, 52 έκλεισαν ανοδικά, 67 πτωτικά, και 49 παρέμειναν αμετάβλητες.

Παρά τα αρχικά κέρδη του ο γενικός δείκτης, όπου και σημείωσε ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 928,87 μονάδες, δεν κατάφερε να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος υποχωρώντας σε χαμηλότερα επίπεδα, με τις απώλειες να διευρύνονται στο δεύτερο μισό της διαπραγμάτευσης, φθάνοντας στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 918,06 μονάδων, όπου κι έκλεισε, με την σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1 προς 1,3.

Μεγαλύτερη άνοδος/Μεγαλύτερη πτώση

Πακέτα συνεδρίασης

Υψηλό 52 εβδομάδων

Εταιρικά ομόλογα

Στα διεθνή χρηματιστήρια, στο ημερήσιο διάγραμμα ο δείκτης Dow Jones διαπραγματεύεται με σήμα buyκαι οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq με σήμα strong buy. Στην Ευρώπη, ο δείκτης DAX 30 διαπραγματεύεται με σήμα neutralκαι οι δείκτες FTSE 100 και CAC 40 με σήμα strong buy, όπως διακρίνουμε στον παρακάτω πίνακα.

Νέα αδυναμία του γενικού δείκτη να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, κάτι που επιβεβαιώνει την ισχυρή αντίσταση των 950 μονάδωνκαταφέρνοντας να διατηρήσει παρόλα αυτά το σήμα αγοράς, με τον όγκο να διαμορφώνεται για ακόμη μία συνεδρίαση υψηλότερα του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 950 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 872,0 μονάδες (γραμμή ΓΔ). Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 44,58 εκατ. τεμάχια, έναντι 25,37 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Πτωτικά κινήθηκε και ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη RSI να απομακρύνεται από την περιοχή της υπεραγορασμένης ζώνης, με το σήμα αγοράς να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στις 2.316 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.999 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Με κέρδη κατάφερε να κλείσει στο τέλος ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο οποίος συνεχίζει να διαπραγματεύεται με σήμα αγοράς, παραμένοντας πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.779 μονάδες (εβδομαδιαίο διάγραμμα) και την στήριξη στις 1.354 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Αρνητικό πρόσημο στο τέλος για τον τραπεζικό δείκτηο οποίος διατήρησε το σήμα αγοράς, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 605 μονάδες, και την στήριξη στις 468 μονάδες. Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 39,34 εκατ. τεμάχια, έναντι 18,48 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ

Νέες απώλειες στο Χ.Α.-Τι δείχνει η τεχνική (κι όχι μόνο) εικόνα για ΦΡΛΚ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, και ΜΟΗ