Χ.Α: Δεν μπορεί ο ΓΔ να υπερβεί τις 1.000 μονάδες; Μην σώσει και τις περάσει ποτέ!!!

ΑΓΟΡΑ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έχει κουράσει η άποψη ότι χωρίς τράπεζες δεν μπορεί ο ΓΔ να υπερβεί τις 1.000 μον. Μην σώσει και τις περάσει ποτέ!!!

Ας βγάζουμε τις αποδόσεις μας με τις μετοχούλες μας (υπάρχουν πλέον πολλές φτηνές!!!) και ας αγωνιούν οι τραπεζομανιακοί!!!!

Όσο η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώνεται στον κλάδο, μην περιμένετε προκοπή!!! Αλήθεια πώς θα βγάλει κέρδη ο κλάδος, όταν τα spreads υποχωρούν (πλέον δεν έχουν την επιλογή να καταστήσουν αρνητικά τα μηδενικά καταθετικά επιτόκια, γιατί τότε οι καταθέτες θα τα σηκώσουν όλα!!), με περαιτέρω πτωτικές τάσεις να αναμένονται για τα επιτόκια χορηγήσεων.

Άσε που μόλις αποσυρθούν τα μέτρα προστασίας, λόγω κορωναϊού, δύσκολα δεν θα υπάρξουν νέα, έστω και περιορισμένης κλίμακας κόκκινα δάνεια!!!

Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα, από την στιγμή που οι περισσότερες έχουν πουλήσει χρυσοφόρες θυγατρικές, ενώ ωρολογιακή βόμβα μπορεί να αποτελέσουν τα μακρινής λήξης ομόλογα, τα οποία διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους!!!

Το ανέκδοτο βέβαια περί επικείμενης διανομής μερισμάτων θα πρέπει να σταματήσει, όσο υπάρχει το μεγάλο αγκάθι της αναβαλλόμενης φορολογίας!!!

Απλά να ανατρέξει κανείς στην Κύπρο, όπου οι τράπεζες μόλις τώρα εξετάζουν την διανομή μερίσματος, όπου ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι πολύ χαμηλότερος, ενώ το κονδύλι της αναβαλλόμενης φορολογίας είναι ‘κουλούρι’ ή απόλυτο μηδέν!

O Λιμανίσιος**… 

Στενός φίλος** και συνεργάτης επί μία 20ετία του μ/μ, μέλος της οικογενείας των Καρντάσιανς και μην γελάτε…

**ΣΣ μ/μ: Πρώην ανώτερο τραπεζικό στέλεχος που υποχρεώθηκε σε παραίτηση επειδή αρνιόταν να αγοράσει τραπεζικές μετοχές στους πελάτες της τραπέζης που εργαζόταν και προτιμούσε να τοποθετεί τα κεφάλαια τους σε σαπάκια τύπου ΚΡΙ ΚΡΙ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΚΑΡΑΤΖΗ, AUTOHELLAS, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΟΥΕΣ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ κ.α.