Χ.Α: Αυξημένες οι πιθανότητες για συνέχιση της ανόδου- Τεχνική εικόνα για ΜΠΕΛΑ, ΑΒΑΞ, ΚΕΚΡ, ΠΑΠ

Παρά την πτώση χθες, τα μηνύματα παραμένουν ενθαρρυντικά για την συνέχεια, με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, γεγονός που αποτυπώνει την πρόθεση των επενδυτών να μην αποεπενδύσουν στα τρέχοντα επίπεδα, αλλά να πραγματοποιήσουν μικρές τοποθετήσεις, με αρκετές μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης να βελτιώνουν την εικόνα τους στο τέλος.

  • Επίσης, ο γενικός δείκτης καθ’ όλη την διάρκεια της διαπραγμάτευσης κατάφερε να διατηρηθεί με σχετική ευκολία πάνω από την σημαντική αντίσταση των 900 μονάδων, ενώ τέλος στο ωριαίο γράφημα δεν βρέθηκε πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, γεγονός που διατηρεί αυξημένες τις πιθανότητες για συνέχιση της ανοδικής τάσης στις επόμενες συνεδριάσεις.

Μικρές πιέσεις δέχθηκε ο γενικός δείκτης, ο οποίος ολοκλήρωσε πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, διατηρώντας το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στις 915 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 837 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

  • Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής έκλεισε με αρνητική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (28,40 εκατ. τεμάχια) πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (24,43 εκατ. τεμάχια). Αξίζει να σημειωθεί, πως η διατήρηση του γενικού δείκτη πάνω από το επίπεδο των 900 μονάδων έως τα τέλη της εβδομάδας, θα ισχυροποιήσει την ανοδική του τάση, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες για ένα μίνι ράλι στο τέλος του έτους.

Πιέσεις και για τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ο οποίος παρέμεινε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, διατηρώντας το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στις 2.332 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 2.070 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Ίδια παρέμεινε η εικόνα του δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο οποίος κατάφερε να διατηρηθεί για τρίτη μέρα πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει. Ο «σταυρός του θανάτου» παρέμεινε, αυξάνοντας τις πιθανότητες για ακόμη χαμηλότερα επίπεδα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Ο όγκος διαμορφώθηκε (4,52 εκατ. τεμάχια) πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (3,95 εκατ. τεμάχια). Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.249 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.123 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Εμφανής η αδυναμία του τραπεζικού δείκτη να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, παραμένοντας όμως με σχετική άνεση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, και ολοκληρώνοντας κάτω από αυτούς των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να κλείνει με αρνητική κλίση. Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 19,25 εκατ. τεμάχια έναντι 15,56 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 913,0 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 725,0 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Η μετοχή της ΜΠΕΛΑ έκλεισε στα 18,44 ευρώ με πτώση 4,16%, ολοκληρώνοντας κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στα 18,704 ευρώ, και η στήριξη στα 17,489 ευρώ.

Η μετοχή του Άβακα έκλεισε στα 0,625 ευρώ με κέρδη 3,99%, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στα 0,7318 ευρώ, και η στήριξη στον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, στα 0,5994 ευρώ, η οποία έχει αποδειχθεί ισχυρή στις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η μετοχή του Κέκρωπα έκλεισε στα 1,942 ευρώ με κέρδη 7,17%, ολοκληρώνοντας πάνω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης όπου βρισκόταν από της 9 Δεκεμβρίου, καθώς και πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στα 2,85 ευρώ, και η στήριξη στα 1,6401 ευρώ.

Η μετοχή του Παπουτσάνη έκλεισε στα 1,60 ευρώ με κέρδη 2,56% εμφανίζοντας για ακόμη μία φορά αδυναμία να κινηθεί πάνω από την σημαντική αντίσταση του κινητού μέσου όρου των πενήντα ημερών (1,6145 ευρώ), με το σήμα πώλησης να διατηρείται και με την στήριξη να βρίσκεται στα 1,5969 ευρώ.

  • Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA
  • http://new-economy.gr/

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.