Χ.Α: Απροθυμία να ρευστοποιήσουν + Τεχνική εικόνα για ΟΤΕ, ΜΠΡΙΚ, ΜΛΣ, ΠΛΑΙΣ, ΚΡΙ, ΑΣΚΟ

Με απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 890,37 μονάδες με πτώση 0,34%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 75,03 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 12,64 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν πράξη, 46 έκλεισαν ανοδικά, 62 πτωτικά, και 84 παρέμειναν αμετάβλητες.

Από την έναρξη της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος, καταγράφοντας στο πρώτο μισάωρο αυτής το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 886,87 μονάδων, καθώς η πλειοψηφία των μετοχών της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύονταν με αρνητικό πρόσημο.

Στο δεύτερο μισό της διαπραγμάτευσης, εντολές αγοράς κυρίως στις μετοχές του δείκτη FTSE25 κατάφεραν να διαγράψουν τις απώλειες του γενικού δείκτη και να τον οδηγήσουν έστω και οριακά σε θετικό έδαφος, ως το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 894,70 μονάδων, χωρίς όμως το come back να έχει διάρκεια, καθώς γρήγορα επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος.

  • Ξεχώρισαν σε κέρδη οι μετοχές των ΟΤΕ, LAMDA Development, Ικτίνου και Ιντραλότ, με τις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank, Εθνικής, Τράπεζας Πειραιώς, Φουρλή, και AS Company να δέχονται πιέσεις

Για ακόμη μία συνεδρίαση επιβεβαιώνεται η απροθυμία της πλειοψηφίας των επενδυτών να ρευστοποιήσουν στα τρέχοντα επίπεδα, καθώς τζίρος και όγκος διαμορφώθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, χωρίς να υπάρχουν σημαντικές πιέσεις για την πλειοψηφία των μετοχών της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, κάτι το οποίο διατηρεί το σενάριο για υψηλότερα επίπεδα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει ο γενικός δείκτης, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 900 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και την στήριξη στις 822,4 μονάδες (γραμμή ΓΔ). Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής έκλεισε οριζόντια, με τον όγκο να διαμορφώνεται (18,49 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (24,96 εκατ. τεμάχια).

Συνεχίζεται η συσσώρευση για τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με το σήμα αγοράς να παραμένει, ολοκληρώνοντας για ακόμη μία συνεδρίαση πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 2.266 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 2.071 μονάδες (γραμμή ΓΔ).Ήπια ανοδική πορεία ακολουθεί ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ολοκληρώνοντας για ακόμη μία συνεδρίαση πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται για δεύτερη διαδοχική μέρα. Ο όγκος διαμορφώθηκε (2,46 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (3,99 εκατ. τεμάχια). Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.247 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.162 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Τέλος στο διήμερο ανοδικό σερί για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος ολοκλήρωσε κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να κλείνει με αρνητική κλίση. Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 11,2 εκατ. τεμάχια έναντι 16,99 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 997,0 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 726,17 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε στα 13,92 ευρώ, με κέρδη 3,11%, ολοκληρώνοντας πάνω στο όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, εφιστώντας την προσοχή στις επόμενες συνεδριάσεις, με το σήμα πώλησης να ακυρώνεται, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 14,7927 ευρώ και η στήριξη στα 12,845 ευρώ.

Η μετοχή της ΚΡΙ-ΚΡΙ έκλεισε στα 5,38 ευρώ με κέρδη 1,89%, πραγματοποιώντας όγκο 62.780 τεμαχίων έναντι 13.101 τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών, διατηρώντας το σήμα αγοράς, με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να κλείνει με θετική κλίση, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 5,399 ευρώ και η στήριξη στα 4,839 ευρώ.

Η μετοχή της AS Company έκλεισε στα 2,92 ευρώ με πτώση 5,50%, ολοκληρώνοντας ελάχιστα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να κλείνει με αρνητική κλίση. Η αντίσταση βρίσκεται στα 3,040 ευρώ και η στήριξη στα 2,826 ευρώ.

Η μετοχή της BRIQ έκλεισε στα 2,20 ευρώ με πτώση 0,90%, ολοκληρώνοντας κάτω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, αυξάνοντας τις πιθανότητες στις επόμενες συνεδριάσεις η μετοχή να κινηθεί προς χαμηλότερα επίπεδα, με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να ολοκληρώνει με αρνητική κλίση, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,286 ευρώ και η στήριξη στα 2,194 ευρώ. Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 16.880 τεμάχια, έναντι 10.079 τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Η μετοχή του ΠΛΑΙΣΙΟ έκλεισε στα 3,58 ευρώ με πτώση 1,92%, συνεχίζοντας την καθοδική του πορεία, και ολοκληρώνοντας κοντά στο όριο της υπερπουλημένης ζώνης, με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να κλείνει με αρνητική κλίση. Η αντίσταση βρίσκεται στα 4,008 ευρώ, και η στήριξη στα 3,3216 ευρώ.

Η μετοχή της MLS έκλεισε στα 1,66 ευρώ αμετάβλητη, εμφανίζοντας αδυναμία να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, με το σήμα αγοράς όμως να διατηρείται, και με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να κλείνει με αρνητική κλίση. Η αντίσταση βρίσκεται στα 1,7658 ευρώ, και η στήριξη στα 1,4163 ευρώ.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ

http://new-economy.gr/

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.