Χ.Α (10/10): Από τεχνικής πλευράς δεν παρουσιάστηκε κάποια ιδιαίτερη βελτίωση

ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ για τους νέους αναγνώστες μας, ότι ο μ/μ δεν έχει δικό του ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ καθότι είναι 100% υπέρ της ΣΧΟΛΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ και δεν πρόκειται φυσικά ποτέ των ποτών να αλλάξει αυτή την τακτική, προσέγγιση και πεποίθηση. Ούτε και πρόκειται να ανοίξουμε συζήτηση με το απέναντι στρατόπεδο. Δημοκρατία έχουμε, υπάρχει άλλωστε το ταμπλό, τα γραπτά κ.λπ κ.λπ.

  • Σεβόμενος όμως την επιθυμία πολλών χιλιάδων αναγνωστών** του – που είτε την ακολουθούν είτε την λαμβάνουν υπόψη τους – καθημερινά… αναμεταδίδει τεχνικές αναφορές και εκτιμήσεις από πηγές που έχουν αποδειχθεί ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ.
  • Και τις οποίες είχε τσεκάρει επανειλημμένως πριν τις επιλέξει ως πηγή πληροφόρησης των αναγνωστών του.
  • **ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ για το 2019: 10.100 ημερησίως μοναδικοί αναγνώστες βάσει επίσημων στοιχείων της Google Analytics, που έχουν πλέον ξεπεράσει τις 15.000 αν κρίνουμε από το γεγονός ότι “Successfully sent a notification to 11513 recipients” αναγνώστες λαμβάνουν έπειτα από δικό τους αίτημα απ’ευθείας on time κάθε δημοσίευση που αφορά την ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
  • Που φαίνεται ότι είναι πολύ της μόδας, αν και ουσιαστικά δεν προσφέρει στο τέλος του απολογισμού κάτι θετικό. Και δεν θέλω αντιρρήσεις, ελάχιστοι είναι οι κερδισμένοι στον τερματισμό τους.

****

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ: Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον η χθεσινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς ο τζίρος διαμορφώθηκε σε χαμηλά επίπεδα, ενώ από τεχνικής πλευράς δεν παρουσιάστηκε κάποια ιδιαίτερη βελτίωση στους δείκτες.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ@831,72 και +0,93%: Ο ΓΔ στο ημερήσιο γράφημα διατηρήθηκε για ακόμη μία συνεδρίαση κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των δέκα, και πενήντα ημερών, ολοκληρώνοντας πάνω από αυτόν των πέντε, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 849,1 μονάδες (ΚΜΟ50 ημερών), και η στήριξη στις 792 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής έκλεισε οριζόντια, με τον όγκο να διαμορφώνεται (27,01 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (29,27 εκατ. τεμάχια).

[email protected],61 και +1,11%: Σε πτωτική τάση παραμένει ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, παρά τα χθεσινά του κέρδη, ολοκληρώνοντας για ακόμη μία φορά στο ημερήσιο γράφημα κάτω από τον κινητό μέσο όρο και των διακοσίων ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με τον όγκο (12,05 εκατ. τεμάχια) να διαμορφώνεται πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (5,36 εκατ. τεμάχια). Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.359,2 μονάδες, και η στήριξη στις 1.105,37 μονάδες.

ΔΤΡ@752,91 και +1,72%: Με κέρδη ολοκλήρωσαν οι μετοχές του τραπεζικού δείκτη, ο οποίος έκλεισε για ακόμη μία συνεδρίαση κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα, και πενήντα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 12,77 εκατ. τεμάχια έναντι 19,97 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 835,7 μονάδες, και η στήριξη στις 737,6 μονάδες.

Η μετοχή της ΜΠΕΛΑ έκλεισε στα 16,6300 ευρώ με κέρδη 2,53%, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, κι ελάχιστα κάτω από αυτόν των πενήντα, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 17,645 ευρώ, και η στήριξη στα 14,98 ευρώ.

Η μετοχή της Βιοχάλκο έκλεισε στα 3,5700 ευρώ με κέρδη 4,39%, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους των πέντε και διακοσίων ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και τον όγκο να ξεπερνά τον μέσο όρο των τριάντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 4,103 ευρώ, και η στήριξη στα 3,498 ευρώ.

Η μετοχή της MLS έκλεισε στα 2,9200 ευρώ με πτώση 4,26%, παραμένοντας κάτω από το όριο της υπερπουλημένης ζώνης, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,5607 ευρώ, και η στήριξη στα 2,5798 ευρώ.

Η μετοχή του Παπουτσάνη  έκλεισε στα 1,4150 ευρώ με πτώση 5,67%, προσεγγίζοντας το όριο της υπεραπουλημένης ζώνης, καθώς και τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,6334 ευρώ, και η στήριξη στα 1,3966 ευρώ.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

new-economy.gr

Image result for http://new-economy.gr