Χ.Α & MARKETS: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (12 Μα’ί’ου 2020)

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΛΑΒΩΣΟΥΝ στο τέλος(;)… ***

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ 

———- Προωθημένο μήνυμα ———
Από: @@@@@@@@@@
Ημερομηνία: Τρί, 12 Μαΐ 2020 στις 12:06 πμ
Θέμα: Ανυπόστατη είδηση
Προς: <[email protected]>


Κύριοι,
Βάλατε σε δημοσίευμα σας, τι ειπώθηκε σε κάποιο forum για την πώληση ιδίων μετοχών της ΕΥΡΩΒ…
Συγκεκριμένα γράψατε: … Αντιπροεδρος του ΔΣ της εχει ξεφορτωσει 2.000.000 τεμαχια, πουλωντας και στο 0.33.”
Το ότι είναι από κάποιο forum που μάλιστα δεν κατονομάζετε, δεν έχει καμία σημασία. Το βάλατε και έτσι δημιουργούνται εντυπώσεις. Αν το θεωρούσατε ανοησία, δεν θα το αναδημοσιεύατε. Ερεύνησα στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, δεν υπάρχει καμία τέτοια πληροφορία. Έχετε την ευκαιρία να το διαψεύσετε.
Με εκτίμηση Θ. Σ.

https://www.mikrometoxos.gr/1-ch-a-polla-mikra-kai-megala-endiaferonta/amp/

ΑΠΑΝΤΗΣΗ μ/μ:

ΘΕΜΑ: ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ

Καλέ μας φίλε, ούτε εντυπώσεις θέλουμε να δημιουργούμε, ούτε παραμύθια να γράφουμε. Αυτά, μακρυά από μας.

 • Δεν θα δημοσιεύαμε κάτι τέτοιο, αν δεν το είχαμε τσεκάρει προηγουμένως.

Απλά, μας… διέφυγε να διορθώσουμε το “ψαγμένο” μέλος του forum που ήξερε πολύ καλά τι έγραφε…

 • Ξέχασε όμως να προσθέσει ή του διέφυγε, άλλη μία κίνηση – πώληση του συγκεκριμένου αντιπροέδρου (ΕΙΝΑΙ 4 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ 2020) που αν την πρόσθετε τότε το νούμερο θα έφτανε τα 3,1 εκατ. τεμάχια αξίας περί των… μόλις 1,2 εκατ. ευρώ.

Με εκτίμηση μ/μ

ΥΓ: Για του λόγου το αληθές

 • www.eurobankholdings.gr/-/media/holding/omilos/enimerosi-ependuton/enimerosi-metoxon-eurobank/metoxiki-sunthesi/gnostopoiisi-sunallagon-2020.pdf

ΠΛΑΣTIKA ΘΡΑΚΗΣ: Γράφαμε την περασμένη εβδομάδα ότι υπάρχει πωλητής με… ουρά.

Η ΕΙΔΗΣΗ: Εταιρείες από τον Κάμπο το καλοσκέφτονται για την εισαγωγή τους στο Χ.Α. Στη παρούσα φάση θα (ανα)ζητήσουν μειοψηφικά πακέτα. Πρόκειται για 2 εταιρείες με πωλήσεις 9ψήφιες και κερδοφόρες.

ΑΤΤΙΚΗΣ: Το παλεύει στο ταμπλό, η αγαπημένη των “Μικρο-τρέιντερς”

MSCI – απάντηση: Δεν ασχολούμεθα, λυπούμεθα. Είχαμε προσπαθήσει να αποκρυπτογραφήσουμε πως βάζουν και βγάζουν τις μετοχές, αλλά δεν έβγαινε νόημα. Αλλά και όσους ρωτήσαμε από τους ειδικούς του χώρου που μεγαλοπιάνονται. Δεν ήξεραν. Με λίγα λόγια όμως, να σας απαντήσουμε:- Πρόκειται περί Στοάς.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Κάτω από το 50% του book, θα αναζητήσει προσεχώς να το φτάσει. να ρίχνουμε τώρα ευθύνες γιατί και ποιός φταίει που δεν προχωρούν τα έργα κλπ, ας είμαστε λίγο σοβαροί. Εδώ ο κόσμος καίγεται…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αρκετοί φίλοι και δικαιολογημένα, μας ερωτούν αν είδαμε τον πάτο της αγοράς και τι εκτιμούμε για την συνέχεια.

 • Κανείς δεν ξέρει φίλοι μας.  Αφού όμως ζητάτε την προσωπική μας εκτίμηση και επειδή δεν φοβόμαστε αν θα εκτεθούμε (μακάρι στη προκειμένη περίπτωση) σας απαντάμε:- ΟΧΙ δεν τον είδαμε. Το πότε θα συμβεί κάτι τέτοιο; Κάνε με μάγο…

AUTOHELLAS: Δεν πρέπει να του έχουν μείνει του fund πολλά κομμάτια, λογικά πρέπει να ολοκληρώνει. Από τις ελάχιστες μετοχές που δεν έχει βγάλει αντίδραση από τα χαμηλά της 17ης Μαρτίου 2020, με τον ΓΕΝΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ στις 492 μονάδες(!!).

 • Μία άλλη είναι η ΑΤΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, αλλά και η χειρότερη όλων, η ΦΟΥΡΛΗΣ (στα 3,8200 ευρώ στις 17/3 και στα 3,3500 τώρα)…
 • Στον ΦΟΥΡΛΗ υπάρχει εν δυνάμει πωλητής (θεσμικός διαχειριστής του εξωτερικού)…

*****

 • Tech seems unstoppable! NASDAQ up more than 33% since markets bottomed in March, up more than 2% year-to-date.
Εικόνα
 • Over the years, Bitcoin price has had some unusual correlations.
Recently, it was S&P500. Months ago, it was avocados. Over course of the last year, a plant-based meat substitute brand called Beyond Meat has risen to stardom & trade in lock-step w/Bitcoin dailybitcoinnews.com/move-over-stoc

Εικόνα

 • Wall St mixed with Dow lower, Nasdaq higher as traders continue to assess just how strong econ recovery may be as states reopen, set against stock mkt that has recovered most of its ytd losses.

Investors dismissing

 • bank loan losses,
 • lack of buybacks,
 • dividend cuts,
 • glob uncertainty.
Εικόνα
 • US 2y yields near All-time low amid negative rate speculation.
Εικόνα
Bitcoin has rough weekend. Cryptocurrency witnessed some immense volatility that caused it to shed $20bn off of its mkt cap.
 • This capitulatory decline came about shortly after crypto navigated into the five-figure price region >$10k. Now trades at $8.6k.
Εικόνα

****

 • S&P 500 dividends are seen falling short of last year’s peak until 2027
Εικόνα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.