Χ.Α& Markets: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (22/5/2021)

Δεν προχώρησε τελικά σε αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας η Moody’s, όπως ήταν προγραμματισμένο, γεγονός που σημαίνει ότι ο οίκος αξιολόγησης ενδεχομένως να επανέλθει το προσεχές διάστημα ή θα τηρήσει στάση αναμονής μέχρι την επόμενη αξιολόγηση του που είναι προγραμματισμένη για τις 19/11.

Υψηλό/Χαμηλό 52 εβδομάδων

ΟΑΚ: Το Μαξίμου έβγαλε ανακοίνωση για την αύξηση της ΑΛΦΑ… Τι μας είπαν λοιπόν;

 • Η τράπεζα δεν προσπαθεί να επιλύσει προβλήματα του παρελθόντος. Οι εξαιρετικές συνθήκες ρευστότητας σε συνδυασμό με τη μεγάλη ζήτηση μετοχών δημιούργησαν τις συνθήκες να ενισχυθεί για να χρηματοδοτήσει την κοινωνία. Η συγκυρία για την
  άντληση κεφαλαίων από τις τράπεζες είναι εξαιρετικά ευνοϊκές.

Μήπως το Μαξίμου ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ τα όσα έγραψα προχθές τα μεσάνυχτα στον μ/μ ακριβώς;

μ/μ: Αυτά (τους) έχουν μάθει, αυτά ξέρουν κι αυτά γράφουν. Πιο ωραίοι είναι αυτοί που μεταφράζουν τις εκθέσεις των ξένων “ΟΙΚΩΝ” και τις πλασάρουν σαν ΙΕΡΑ ΘΕΣΦΑΤΑ λες και τα παιδάκια που τις γράφουν έχουν μυρωδιά από την πραγματική ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Ο κόσμος τους έχει πάρει για τα καλά χαμπάρι καθώς και τον ρόλο που παίζουν.

 • Εμείς απλά κουραστήκαμε μαζί τους και συνεχίζουμε απλά τον μοναχικό δρόμο που έχουμε χαράξει προ πολλού. Οι αναγνώστες μας ολοένα και αυξάνονται, σταθερά νο.1 ο μ/μ στα χρηματιστηριακά sites και τους ευχαριστούμε. Το ότι δεν δημοσιεύουμε τις επιστολές τους. είναι απλά από σεμνότητα. Μας συγκινούν πάντως και μας βοηθούν στο να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση την ενασχόληση μας με το αντικείμενο Χ.Α.

@15:20

TEXNIKO πρόβλημα, με είχε off επί 5ωρο!!! Βέβαια ούτε νερό δεν έχουμε, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία… Μισή ώρα από τον Πειραιά το νησί και κουμάντο κάνουν οι νερουλάδες!!! Α, ρε λαμόγια

@15:25

Oποιος ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ τον τρώνε και οι κότες!

@15:45

INTEAL + BYTE + SPACE: Τα γράψαμε τα περί τριγώνου – σκέτης κόλασης… Στην ΒΥΤΕ ο μεγάλος της πληροφορικής κατέχει ήδη το 4,9% και μάλλον κι άλλο ένα 4% από την UBS μέσω εταιρικού σχήματος.
Οι ισραηλινοί κατά 99% παίρνουν το έργο με τις ταυτότητες που θα έχει ψωμί τουλάχιστον για μία 5ετία. Με αποτέλεσμα η Space να απογειωθεί. Οι ισραηλινοί έχουν δώσει προσφορά που δεν χτυπιέται.
Ο leader της πληροφορικής όμως έχει και μεγάλο ποσοστό στον όμιλο που εξαγοράζει την ΙΝΤΕΚ αλλά και σημαντικό ρόλο στην λήψη των αποφάσεων του. Εχει και την εκτός Χ.Α… κορυφαία UNISYSTEMS (για το πόσο θα είναι εκτός, δεν ξέρουμε…) ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
_________________________
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ – ΜΙΚΡΟΥΣ: Λανακάμ, το ιδεωδέστερο όχημα… Λίγα βάζετε, λίγα χάνετε… Αλλά, μπορεί και να….
_________________________
ΣΧΕΔΟΝ 150 εκατ. ευρώ ο τζίρος και τα 110 στις ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΕΣ (τα 60 στην ΑΛΦΑ)… ΑΥΤΟ πάντως που παρατηρούμε τώρα στον ΚΛΑΔΟ και στο ταμπλό είναι – αν μη τι άλλο – κάπως υπερβολικό. Αρκετά θα λέγαμε…

@16:05

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΜΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ τα… αντέγραψε το Μέγαρο του Μαξίμου!!!

 • “Η κυβέρνηση υποστηρίζει την ΑΜΚ της Alpha Bank καθώς είναι η πρώτη αναπτυξιακή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τράπεζας.” τονίζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Οπως επισημαίνουν “η ΑΜΚ της Alpha Bank δεν προσπαθεί να επιλύσει προβλήματα του παρελθόντος για την τράπεζα. Στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της, μέσω της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας».

 • Οι εξαιρετικές συνθήκες ρευστότητας και χαμηλών επιτοκίων, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ζήτηση για μετοχές από διεθνή funds, δημιουργούν κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου η Alpha Bank να ενισχυθεί κεφαλαιακά και να χρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία.

Εγκυρες τραπεζικές πηγές αναφέρουν  ότι η συγκυρία για την άντληση κεφαλαίων από τις τράπεζες είναι εξαιρετικά ευνοϊκή λόγω της υψηλής ρευστότητας αλλά και των πολύ χαμηλών επιτοκίων.

 

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Οι δημοσιεύσεις των αποτελεσμάτων συνεχίζονται με εντατικότερο ρυθμό, με την ΕΧΑΕ να παίρνει την σκυτάλη το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ η μετοχή της Aegean θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Την ίδια ημέρα η Εταιρεία έχει προγραμματίσει παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Την Τρίτη 25 Μαΐου ακολουθούν οι Πειραιώς, ΔΕΗ και E-NET ενώ Σαράντης (μερ. €0,2146) και Γεν. Εμπορίου (μερ. €0,035) θα διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα χρήσης.

Στις 26 Μαΐου τα ομόλογα της Costamare θα ξεκινήσουν την διαπραγμάτευση τους στην Αγορά του Χ.Α., οι μετοχές των Πλαστικών Θράκης (μερ. €0,16) θα διαπραγματεύονται χωρίς το τακτικό μέρισμα χρήσης, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι Quest και Lamda Development θα δώσουν τον οικονομικό απολογισμό για το α’ τρίμηνο.

Εντός της ημέρας αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις για τις εξαμηνιαίες αλλαγές στους δείκτες FTSE του ΧΑ. Την επόμενη ημέρα ακολουθούν οι Eurobank, Alpha Βank και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ την ίδια ημέρα, στο κλείσιμο της συνεδρίασης, θα γίνουν οι εξαμηνιαίες αναδιαρθρώσεις στον δείκτη της Morgan Stanley, με κυριότερη εξέλιξη την προσθήκη της Eurobank στην σύνθεση του δείκτη Global Standard.

Την ερχόμενη Παρασκευή η Εθνική Τράπεζα κλείνει την αυλαία των Τραπεζικών αποτελεσμάτων. Την ίδια ημέρα οι μετοχές της Viohalco (μερ. €0,02) θα διαπραγματεύονται χωρίς το τακτικό μέρισμα χρήσης.

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Παιδιά να παρακαλέσω όλους τους σχετικά νεώτερους συμμετέχοντες κατι που με ενόχλησε αρκετά σημερα. Αλλοι κατηγορούσαν τον ΟΑΚ γιατί δεν μας πηρε τηλεφωνο εναν εναν να μας πει να πουλήσουμε ΑΛΦΑ πριν ανακοινωθεί η ΑΜΚ (και ας το εκανε έμμεσα χτες με το άρθρο του), αλλοι υπενθυμίζουν στον Μιχάλη οτι εκτιμούσε οτι δεν θα προχωρήσει σε ΑΜΚ η Αλφα και (κακώς) ο ίδιος απαντάει με απολογητικό ύφος… να υπενθυμίσω μόνο ως παλαιότερος (και ηλικιακά και κυριως χρηματιστηριακά) οτι αυτή η υποσημείωση η ρημάδα που μπαίνει στο τελος των άρθρων/απόψεων «το παραπανω δεν αποτελεί προτροπή για αγορά/πώληση» κτλ ΔΕΝ ειναι κατι τυπικό, αλλά ουσιαστικό.

 • Αν μπορούσε καποιος να σας πει τι θα γινει αυριο με σιγουριά, θα ρευστοποιούσε τα σπίτια του και θα τα έχωνε ολα σε ενα χαρτί. Εκτιμήσεις κανουν οι πιο ειδικοί και εσεις ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ. Προς τιμήν του ΟΑΚ εδω και τρεις βδομαδες μου ειχε πει αυτο που εγραψε χτες στο άρθρο του και με έσωσε, όποιος παρακολουθεί τακτικά σώζεται.

Ο Μιχάλης επισης προς τιμήν του δηλώνει συχνα πυκνά οτι δεν επενδύει (ακομα) σε τραπεζες και παρόλα αυτα προσπαθει να μας βοηθησει οσο μπορει. Επειδη κάποιοι λοιπον που εχουμε μαθει να διαβάζουμε τα σήματα ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ τις συμβουλές τους, θα παρακαλέσω οποιον παει άβουλα και χώνει χρημα σε μια μετοχη ερμηνεύοντας με τον δικο του τροπο τα λεγόμενα του καθε ενός που διαβάζει, να μην γκρινιάζει. [από σχόλιο Super Poze@ euro2day.gr- ekivolos]


ΜΗΝΥΜΑΤΑ: 

 • Από μηχανισμός πίστης και μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, μετετράπησαν σε μηχανισμοί αναξιοπιστίας για τους πελάτες και μηχανισμοί κλοπής της περιουσίας των μικρομετόχων, του κράτους, των φορολογουμένων και των δανειοληπτών. Και όλα αυτά με την εγγύηση του κράτους. Ας είναι καλά οι νόμοι που απαλλάσσουν για κακουργηματική απιστία τις διοικήσεις και τα μεγαλοστελέχη.
 • ΦΙΛΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ σε forum και μας αφορά… “Πολύ ύπουλη η στάση του Mikrometoxos. Κάνει μέγα θέμα αν π.χ. λείψουν 10 χιλ από το ταμείο μιας μικρής στην παραλληλη αγορα και δω που γιναν όργια σαν μην έγινε τπτ.
  Μάλλον ολοι βαλανε το χερι στο μελι και ήξεραν, αλλα τα καλα τα κρατάνε για τους εαυτους τους μόνο”. Ελα Θεέ και Κύριε και δεν έσφιξαν και οι ζέστες.
 • ΚΙ ΑΛΛΟ: Αυτά που γίνονται με τους τραπεζίτες..ουτε  στους ζουλού κσι τους μαου μαου δεν συμβαίνουν. Κανονικα  σε άλλη χωρα θα τους ειχαν περασει βραχιολάκια για εξαπάτηση επενδυτικού κοινού.. Αλλά ποιος θα τους βαλει χερι οταν αυτοι κρατάνε τους πολιτικους τ@άγους μας εναν προς εναν. Ακούσατε τίποτα για τα δανεικά (και αγύριστα) των κομμάτων; Με τις τραμπες αυτες θα τα σβήσουν και αυτα και ουτε γάτα ουτε ζημιά
 • ΑΡΚΕΤΑ ΑΚΟΜΗ μηνύματα δεν είναι καν δημοσιεύσιμα, όσο και να τα κουτσουρέψεις…


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.