Χ.Α: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) (14-15.10.2020)

ΚΑΙΡΟΜΕΖ: Αυτός δεν είναι μεζές, αλλά ολόκληρο τσιμπούσι. Έχει βαλθεί να αναστήσει ημιθανή- αμιγώς κερδοσκοπικά – χαρτοφυλάκια που είδαν φως και μπήκαν σε απίστευτα χαμηλές τιμές. Τιμή εισαγωγής ως γνωστόν τα 0,1900 ευρώ που δείχνει σαν πυξίδα για την ώρα.


ΑΡΧΙΖΕΙ αύριο (15/10) η παρουσίαση Εισηγμένων από την κατηγορία της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Το Συνέδριο πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά. Οι Εταιρείες που θα παρουσιαστούν είναι: ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, Cenergy, ΕΛΧΑ, Ευρ. Πίστη, Κρι Κρι, ΟΛΠ, Quest Συμ., ΟΛΘ και Πλ. Θράκης. Σημειώνεται πως λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Μόνον 10 εισηγμένες μας λοιπόν καταδέχτηκαν, τι να πεις τώρα…

ΕΛΒΕ: Υπάρχουν ορισμένοι – ελάχιστοι – που έχουν 10πλασιάσει τα κεφάλαια τους στην συγκεκριμένη. Το ίδιο και στις ΤΕΝΕΡΓ, ΚΑΡΤΖ, ΠΠΑΚ, ΚΟΥΕΣ, ΠΡΟΦ. Οπωσδήποτε δεν μας έρχονται όλες στο μυαλό αυτή την στιγμή, αλλά υπάρχουν κι άλλες.


ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 


ΦΟΥΡΛΗΣ – Απάντηση: Το 2020 μας αποχαιρετά οσονούπω, το αφήνουμε πίσω στις εκτιμήσεις μας που κοιτάζουν στην διετία 2021/2022. Δύσκολη η πρόβλεψη, αλλά μπορεί να προσεγγιστεί τουλάχιστον για την συγκεκριμένη. Νωρίς από τώρα για τους υπό διαμόρφωση δείκτες κ.λπ.

 • Ο ΟΜΙΛΟΣ λοιπόν συνεχίζει την επέκταση του στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθιερώνοντας μάλιστα νέους τύπους καταστημάτων, τα οποία -όπως εκτιμάται- διεισδύουν πιο εύκολα σε περιοχές και σε κατηγορίες πελατών, που τα μεγάλα καταστήματα οικιακού εξοπλισμού που λειτουργεί μέχρι σήμερα, δεν κατορθώνουν.

Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου 2020 θα λειτουργήσει το πρώτο μίνι –ΙΚΕΑ, επιφάνειας 2.000 τ.μ. στον Πειραιά, ενώ προγραμματίζεται το άνοιγμα δύο ακόμη ανάλογων σημείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εντός του 2021. Το νέο μοντέλο, που λανσάρεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αφορά στη μετάβαση της ΙΚΕΑ στα κέντρα των πόλεων, όπου θα παρουσιάζεται περιορισμένη συλλογή ειδών οικιακών ειδών (περίπου 1.000 κωδικοί).

 • ΘΑ υπάρξουν και σχεδιαστικά τμήματα για την αγορά κουζίνας και ντουλάπας, ενώ επίσης θα δίνεται δυνατότητα παραγγελιών προϊόντων μεγαλύτερου μεγέθους.
 • Επίσης, πριν από το τέλος του χρόνου, θα λειτουργήσει ένα “μεσαίου μεγέθους” ΙΚΕΑ, επιφάνειας 8.000 τ.μ., στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Ο Όμιλος, από τους πιο παλιούς εμπορικούς ομίλους στην Ελλάδα, γνωρίζει ότι, η επιτυχία έρχεται -και διατηρείται- μέσα από ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό διαρκούς αύξησης του μεριδίου της αγοράς μέσω της γεωγραφικής και προϊοντικής επέκτασης.

 • ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΡΟΙΚΑ του, αναξιοποίητη μέχρι τώρα. Αυτό όμως, δεν θα διαρκέσει επ’άπειρον. Ως γνωστόν ο όμιλος δημιούργησε την Trade Estates ΑΕΕΑΠ με την αξία των ακινήτων της σε περίπου 180 εκατ. ευρώ. Κάτι τέτοιο εμφανίζεται άλλωστε στον ισολογισμό χρήσης 2020 (Περιουσιακά στοιχεία που κατέχονται προς πώληση)


ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ 14.10.2020 (Θαν. Σταυρόπουλος): 

ΣΕ νέα υψηλά 33 μηνών για τα Πλαστικά Θράκης (+1,08%), αντέδρασε μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις ο Κέκροπας (+3,12%, καμία ενασχόληση όσο δίνει κλεισίματα χαμηλότερα των 2,50 ευρώ), το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο στην ΒΙΟΚΑ (+8,59%)

 • Επιμένει πλαγιοανοδικά ο Άβακας (+3,39%), το τελευταίο αρνητικό κλείσιμο στις 6/10 για τον Δρομέα (+2,05%, αλλά συνεχίζει να κινείται με “ανοιχτές” εντολές αγορών), συνεχίζει να έχει πωλητή η Έλαστρον (-3,61%), ενώ πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε ο Πετρόπουλος (-0,48%).

Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στην Byte (-2,59%), τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την ΕΚΤΕΡ (-3,58%), παρουσία πωλητή στην Ελγέκα (-2,52%), “εξαρέ” ανοδικών συνεδριάσεων στον Παϊρη (+3,35%, αλλά σήμερα το “bid” ήταν λιγότερο πειστικό)

 • Τελευταίο θετικό κλείσιμο στις 6/10 για την Forthnet (-1,82%), όλο και ψηλότερα η CairoMezz (+12,71%, αλλά αποφεύγει να κλείνει στα υψηλά ημέρας), ενώ ξαφνική αύξηση των συναλλαγών σημειώθηκε σε Καραμολέγκο (+25% και υψηλά 8μηνου) και Ιντεάλ (+13,79% και υψηλά 13 ετών).

ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ στην ΝΕΑ πιλοτική υπηρεσία άμεσης χρηματιστηριακής ενημέρωσης

(5)

ΙΝΤΕΚ: Σε άλλες -πρόσφατες μάλιστα εποχές- θα έγραφε τώρα 0,9000 άντε 0,9500 και όχι 1,4500 και 1,5000 ευρώ. Ζήτημα αν έκανε και 200 τεμάχια, ενώ τώρα κάθε λίγο και λιγάκι νάσου την κυρία με 8 χιλ., η 10 και 11 χιλ. τμχ. Μάλιστα σήμερα και σε τέτοια άπνοια ξεπερνά τις 13,4 χιλ. τμχ.
 
“BY FAR” H ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ Της 6ΑΔΑΣ πιο κάτω – ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ σε 12 εκατ. ευρώ, αλλά με ταμειακά διαθέσιμα 4 εκατ. ευρώ και μηδενικό δανεισμό (μόλις μισό εκατ. οι μισθώσεις)
 
Ενσωματωμένη εικόνα
ΣTEΦΑΝΟΣ ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ: Η ουσία είναι πως πολλές εισηγμένες εταιρείες πληροφορικής είναι σε θέση όχι μόνο να διεκδικήσουν και να υλοποιήσουν απρόσκοπτα νέες συμβάσεις έργων, όχι μόνο να επενδύσουν αλλά και να προχωρήσουν σε μπαράζ εξαγορών εντός και εκτός Ελλάδας, είτε προκειμένου να διευρύνουν τα μερίδιά τους σε τομείς που ήδη δραστηριοποιούνται είτε για να επεκταθούν σε κάθετες αγορές. 
 
ΣΣ: Με πανίσχυρο εν δυνάμει χρηματοδότη η ΙΝΤΕΚ είναι σε θέση και με το παραπάνω για τα…παραπάνω!

(4)

ΕΜΜΟΝΙΚΟ ΠΑΘΟΣ (το έχουν αρκετοί εξ εκείνων που (απ)ασχολούνται με το ταμπλό σε καθημερινή βάση):

 • Το άτομο αισθάνεται εγκλωβισμένο από τη δραστηριότητά του, γύρω από την οποία στρέφεται η ζωή του.
 • Το άτομο δεν είναι σε θέση να ελέγξει και να προσαρμόσει τα αποτελέσματα των ενεργειών του.
 • Αναπτύσσονται ψυχαναγκαστικά αισθήματα.
 • Διαπιστώνονται αρνητικά συναισθήματα (ενοχή) τόσο κατά την άσκηση, όσο και όταν το άτομο εμποδίζεται να την πραγματοποιήσει.
 • Η δραστηριότητα ελέγχει το άτομο και την προσωπικότητά του, οδηγώντας το στην απομόνωση από άλλες δραστηριότητες.

ΙΝΛΟΤ: Βάζει, βγάζει, ξαναβάζει, ξαναβγάζει ο άνθρωπος. Πλάκα έχει να τον παρακολουθείς όταν έχεις πάρει χαρτιά στα 0,0800 – 0,1000 και έχεις δώσει τουλάχιστον τα μισά από τα 0,1200 μέχρι τα 0,1450 ευρώ. Αλλιώς, δεν παίζονται τα άτομα…

ΠΑΙΡΗΣ: Ιδρύθηκε το 1954 ως μια βιοτεχνία παραγωγής πλαστικών προϊόντων. Στη συνέχεια εξειδικεύθηκε στη παραγωγή πλαστικών φιαλών, δοχείων, πωμάτων, σάκων απορριμμάτων και έκτοτε καθιερώθηκε ως leader στην παραγωγή συναφών υλικών συσκευασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 
 • Σήμερα, αποτελεί τον κύριο προμηθευτή εξειδικευμένων υλικών συσκευασίας σε εταιρείες όλων των βιομηχανικών κλάδων (Φαρμάκων, Τροφίμων, Απορρυπαντικών / Καθαριστικών, Λιπαντικών κ.α.). Ο όμιλος διαθέτει πιστοποιήσεις ISO και FSSC, καθώς επίσης και πιστοποιήσεις UN Approval και CRC Certificate για την παραγωγή εξειδικευμένων προϊόντων καθώς είναι πιστοποιημένος πανευρωπαϊκός προμηθευτής της Unilever.”
ΠΑΙΡΗΣ(Ι): Η νέα γενιά τον έχει αναγεννήσει, με εντυπωσιακή επιστροφή στα κέρδη στο α΄6μηνο και με την πορεία να συνεχίζεται εξ ίσου καλά στο δεύτερο. Πιθανή στροφή και προς την χάρτινη συσκευασία θα αλλάξει ακόμα περισσότερο την θετική εικόνα που άρχισε να δημιουργεί (p/e 6μηνου… κάτω του 5!!! και ebitda/κφση 2020 στο 1,2(!!). Αν διορθώσει, έχει καλώς.
(3)

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΜΟΗ: Η τεχνική ανάλυση μας βοηθάει εκτός από να μπαίνουμε ή βγαίνουμε σωστά, να κερδίζουμε και χρόνο. Η ΜΟΗ έχει γίνει αγαπημένη στους επενδυτές στην πτώση παρά στην άνοδο. Ο τίτλος ήταν ανοδικός από την 2016 μέχρι και το 2018 με τους περισσότερους απλά να την κοιτάνε να σκαρφαλώνει στα 24 ευρώ και έκτοτε έχει σταματήσει να ακολουθάει την αγορά με το covid να τις δίνει και μεγάλη πτωτική τάση. Το στοπ κατεβαίνει στα 10,54 σε κλείσιμο με τα 9,44 σημαντική κοντινή στήριξη και επόμενο επίπεδο τα 8,76 ευρώ.

 • Ενσωματωμένη εικόνα

(2)

 • CAIROMEZZ: Αρκετά τα ερωτήματα, να μας συγχωρείτε όμως που δεν σας τα απαντάμε. Δεν είναι δική μας δουλειά. Ο κάθε επενδυτής-παίκτης πρέπει να κινείται με βάση τα δικά του θέλω, τις δικές του… ονειρώξεις ή όπως άλλως θέλετε να το θέσετε.
ΚΑΙ ΔΕΝ ισχύει αυτό μόνο για το ΚΑΪΡΟ, αλλά για όλες τις μετοχές. Την δική μας προσέγγιση την έχουμε πολλάκις καταθέσει. Να μην τα ξαναλέμε επομένως, μας κουράζει.
 • ΙΝΤΕΚ: Και εκεί που κοιμόταν ήσυχο, άρχισαν ξανά να το… γαργαλάνε. Λογικό είναι άλλωστε, με τόσα εκατ. μετρητά και τέτοια αποτίμηση στο ταμπλό. Δύο τινά μπορούμε να δούμε εδώ: Είτε μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου είτε επιχειρηματική κίνηση-είδηση. Να σημειώσουμε ότι παίζει και 3η πιθανότητα, που αν μετουσιωθεί σε πράξη θα την απογειώσει. Προσεκτικές κινήσεις σε γυρίσματα της μετοχής και όχι επιθετικές αγριάδες.
TI MANIA κι αυτή, τι μαζοχισμός… Να τραβάνε χαρακιές και γραμμές και να υπολογίζουν στηρίξεις και αντιστάσεις για δείκτη που έχει διορθώσει από τις… 1.600.000 μονάδες στις… 300 και σε μετοχές που έχουν μηδενίσει άπειρες φορές τα χαρτοφυλάκια όσων επέμεναν μαζί τους είτε λόγω ξεροκεφαλιάς, είτε λόγω άγνοιας κινδύνου ή – το πιθανότερον – λόγω ασχετοσύνης.

(1)

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ… ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ: Στο 0,77%, από 0,82% προηγουμένως, μείωσε την καθαρή αρνητική θέση της στην Cairo Mezz η Lansdowne Partners.
 • Έχασαν αρκετά, θα χάσουν κι άλλα, περισσότερα.
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ποτέ κανείς δεν έπιασε τον πάτο, οπότε σιγά σιγά και υπομονή. Εχουν πολλά να δώσουν, πάρα πολλά ακόμα οι του Fund.
 
ΔΕΗ: Δεν έχει ανοίξει όλα τα χαρτιά της. Διαθέτει πάντως οπλοστάσιο. 
 
ΟΛΠ: Αμερικανικός δάκτυλος βάζει εμπόδια στους κινέζους.
 
ΑΒΑΞ: Δείχνει ότι το επίπεδο των 0,5000 ευρώ είναι η νέα βάση στήριξης για την μετοχή.
 
ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ: Σε βάζουν χωρίς να σε… ρωτήσουν. Για να βγείς όμως, πρέπει να το ζητήσεις εσύ. Αλλιώς δεν βγαίνεις! Και οι υπό επιτήρηση πληρώνουν πολύ λιγότερα από τις άλλες τις…κανονικές. Μπορεί δηλαδή κάποιος με μία κίνηση να βγει, αλλά να μην το κάνει έτσι και είναι… τσιγκούνης ή…
 

Ενσωματωμένη εικόνα

ΑΝΤΡΕ ΚΟΣΤΟΛΑΝΙ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.