Χ.Α & Markets: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (12.10.2020)

Κοινό μυστικό αποτελεί για όλους αυτή την περίοδο, η εκάστοτε εταιρεία η οποία μας ενδιαφέρει και στην οποία επενδύουμε να μπορεί να αντέξει στην συνεχιζόμενη δύστροπη συγκυρία και να είναι σε θέση να ωφεληθεί τα μάλα όταν έρθει η ανάκαμψη στον κλάδο που δραστηριοποιείται.

 • ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ αποτελεί ο ΤΙΤΑΝΑΣ, τον οποίο δεν μπορεί κανείς να καλουπώσει, κτίσει και εκμεταλλευτεί ξοδεύοντας 960 εκατ. ευρώ.
 • Δεν είναι μόνον οι άδειες που απαιτούνται για να κάνεις τσιμεντάδικο και που πολύ δύσκολα τις παίρνεις, αλλά είναι και ο χρόνος για να φτιάξεις τα εργοστάσια που έχει ο ΤΙΤΑΝΑΣ σε όλο τον πλανήτη. Οπότε;;


ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΦ: Οι φίλοι της εταιρείας γνωρίζουν οτι το β’ 6μηνο είναι το καλύτερο της. Το πρώτο τα πήγε εξαιρετικά καλά… Οπότε, τι να σας απαντήσουμε; Βγάλτε συμπέρασμα, αφού βάλετε κάτω τα νούμερα. Παραμένει μακράν η φθηνότερη.

ΠΑΙΡΗΣ: Έτσι είναι στις ημέρες μας ή μάλλον στους τελευταίους μήνες. Η… δόξα των μικρών χαρτιών είναι εφήμερη. Αντε, να κρατήσει δύο – τρείς συνεδριάσεις.

 • Με κ/φση πάντως 1,84 εκατ. ευρώ μπορούν να τον ανεβάσουν στο ταμπλό, σαν φτερό στον άνεμο. Υπάρχει όμως διάθεση;;;

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ξεκινώντας από σήμερα, καλόν θα ήταν να μετράτε τους καθημερινούς όγκους της μετοχής και όταν ξεπεράσει τα 0,75 εκατ. τμχ, τότε να αυξήσετε την θέση σας κατεβάζοντας τον μ.ο κόστος κτήσης. Από τις λιγοστές φορές που εκτιμούμε κάτι τέτοιο ως τακτική, αλλά είναι πολύ καλή εταιρεία.ΕΓΡΑΨΑΝ:

ΟΑΚ (εκηβόλος): ΕΛΠΕ 1.42 ΔΙΣ και ΤΕΝΕΡΓ 1.42 ΔΙΣ… Απο την παραπάνω συγκριση μπορεί κανεις να βγάλει συμπέρασμα για την αξια μιας διοικησης στην πορεια του ομιλου. Πριν απο 20 χρόνια είχα περάσει απο τα ΕΛΠΕ και ειχα εντυπωσιαστεί με το μέγεθος των εγκαταστασεων. Ουσιαστικά μιλάγαμε για μια εταιρεια κολοσσό. Η ΤΕΝΕΡΓΑ ανυπαρκτη τοτε. Ακομα και προ δεκαετιας πολυ μικρη για να συγκριθει με τα ΕΛΠΕ που ηταν κράτος εν κράτη.

 • Φτάσαμε το 2020 και η ανικανότητα της ομαδας Κράτος-Λατση να μεγαλωσουν την εταιρια ( ουσιαστικα ολη αυτη η εικοσαετια περασε απο πανω της χωρις καμια ουσιαστική μεγενθυση ) και η ταυτόχρονα εξαιρετική ικανότητα των Μαραγκουδάκη-Περιστέρη να χτισουν μια εταιρια απο το μηδεν εφεραν το αποτελεσμα ΕΛΠΕ-ΤΕΝΕΡΓ σημερα να ειναι αμεσα συγκρινομενες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Οι εταιρειες οσο μεγαλες και αν ειναι, αν δεν μπορει η διοικηση με τα χρόνια θα ξεφτισουν και εσεις θα εχετε επιβιβαστει στο υπερωκεανιο για σιγουρια αλλα αυτο δεν θα λεει να φυγει απο το λιμανι γιατι ο συνταξιουχος καπετανιος προτιμαει να καθετε στην στερια. Την ιδια ωρα αλλοι εχουν ανοιξει πανια και πανε τρεχοντας να ανακαλυψουν τον πλανητη.

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ είναι, να παρουσιάζεις κάτι όταν οι άλλοι…

 • είτε δεν έχουν πάρει χαμπάρι περί τίνος πρόκειται,
 • είτε περιμένουν πρώτα να δουν που θα κάτσει η βάρκα.

extradeN (εκηβόλος) – (3) ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΤΑΤΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

1.

Χ.Α – Το πιο φθηνό χρηματιστήριο στην Ευρώπη


2.

 • Ο μαρασμός του ελληνικού χρηματιστηρίου την δεκαετία 2010-2020

3.

 • 47 δισ. για τις συστημικές

 


ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΝ οι… διάνοιες:

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ μπορεί να διαβάζουμε ότι είναι ρηχό και δεν εμφανίζει ενδιαφέρον για τους επενδυτές, αλλά αυτοί που τα γράφουν όπως και εκείνοι που τα αποδέχονται πολύ απλά δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα, κυριολεκτικά.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ by far!! 

 • ΤΟ Χ.Α δεν είναι το πως τα πήγε ο ΓΔ ή ο 25άρης σήμερα, την εβδομάδα, τον μήνα, από την αρχή του χρόνου, στο 12μηνο, στη διετία, στη τριετία και πάει λέγοντας.

Το Χ.Α είναι οι εταιρείες που διαπραγματεύονται σε αυτό. Και επειδή είναι λίγες συγκριτικά, μπορεί κάποιος μελετημένος και με γνώσεις επενδυτής εύκολα να ξεκαθαρίσει τα “καμένα χαρτιά” του και να πορευθεί με τα υπόλοιπα επιχειρηματικά σχήματα.

 • ΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ τώρα ο σοβαρός και γνώστης των πραγμάτων ιδιώτης επενδυτής με το ποιές μετοχές μπαίνουν και ποιές βγαίνουν από τους ΔΕΙΚΤΕΣ- (ΟΦΘΑΛΜ)Απάτη θα ήταν από τα ανήκουστα.

Οι δείκτες στο ελληνικό χρηματιστήριο (αφού αυτό μας ενδιαφέρει), έχουν ως κύριο απαιτούμενο χαρακτηριστικό τους για την επιλογή των μετοχών στη κάθε κατηγορία την εμπορευσιμότητα τους. Διαβάζεις την σύνθεση τους, τα ποσοστά συμμετοχής στην διαμόρφωση τους κ.λπ και σε πιάνουν τα γέλια.


ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ – 22.9.2020: Αν ήταν μία συνηθισμένη συνεδρίαση η χθεσινή, τότε θα είχε κλειδώσει στο πλαφόν. Αναμενόμενο το εξαιρετικό 6μηνο τους, αλλά κάποιοι βιαζόντουσαν και πουλούσαν εδώ και πολλές ημέρες γιατί η μετοχή δεν έλεγε να ξεπεράσει τα 2,0000 ευρώ και ενώ είχε ξεκινήσει από τα χαμηλά της στα… 1,2500 ευρώ. Βλέπετε, υπάρχουν αρκετοί κακομαθημένοι που ξυπνάνε κάθε πρωϊ και θέλουν πλαφοναρίσματα. Και με την αγορά στο -4% στο +12% τα ΠΛΑΘ και κλάμα οι καζινόβιοι…

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, ενώ μας φλόμωσαν με τις εκθέσεις τους για κάθε καρυδιάς μπλέ καρύδι, ούτε ένας αναλυτής (!!) φιλοτιμήθηκε να εκθέσει τις προοπτικές τους αν και είχε τόσα ερεθίσματα για να ασχοληθεί μαζί τους.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ πρέπει να γράψει και με άνεση τα 3,5000 ευρώ προσεχώς. ΤΟ ΓΙΑΤΙ, παρακάτω με την γλώσσα των αριθμών… Βέβαια δεν θα ήταν υπερβολή τα… 5,0000 ευρώ αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορεί να βγει και το εμβόλιο λίαν προσεχώς, οπότε δεν χρειάζονται υπερενθουσιασμοί με την μτχ. Και λόγω του μεγαλομέτοχου που αρέσκεται σε περίεργες τακτικές. Με p/e 8 βάσει κερδών 6μήνου!!!


China rules! Εικόνα


When will a Covid19 #vaccine become widely available in the US.

 • Chart Goldman Sachs, ht @zerohedge

Εικόνα


Investing in global government bonds would take you 147 years to double your money, given current yields.

 • Εικόνα

Απ.Μάνθος: Για να μη με… πρήζεται, Να ποιος πήρε τη φανέλα της Καλαμάτας με τη Voltera του ΑΒΑΞ. Το παράξενο είναι ότι ο ΑΒΑΞ έχει κάνει ράλι +20% τις τελευταίες μέρες. Μπά!!

 • Εικόνα

German benchmark index Dax has lost its shine in recent years

& scandal surrounding Wirecard has further damaged its image. Just €14bn invested in Dax w/ETFs. Now index operator Deutsche Börse wants major refurbishment. How you can benefit from this welt.de/wirtschaft/plu

@welt

Εικόνα


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.