Χ.Α-1(25/8): Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά &(2): Σημερινή συνεδρίαση- σχόλια κλπ

Με έντονη ανοδική τάση οι δείκτες των μετοχών του χρηματιστηρίου Αθηνών μετά τις προηγούμενες πτωτικές συνεδριάσεις, Τρίτη 3 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Στο +2,62% χθες η ΕΕΕ και στο -3,64% σήμερα. Με λίγες χιλιάδες τεμάχια χειραγωγούν τον 25άρη κατά το δοκούν. Ενας δείκτης που πάνω του παίζονται πολλά… Και χρήματα και ψυχολογία της αγοράς. Αλλά πέρα βρέχει, εκεί κάτω. Στην Λεωφόρο των Μακαρίων.

 • Και τι να περιμένεις άλλωστε, όταν οι μακάριοι βλέπουν μετοχές να αλλάζουν +-30% με ένα τεμάχιο, αλλά να μην συγκινούνται χρόνια τώρα. Κόντρα στη λογική, κόντρα στο επενδυτικό ιδιωτικό συναίσθημα. Στάλα φιλότιμο!

Λογική δημοσίου κατώτατης στάθμης μάλιστα και που ;; Στο Ελληνικό Χρηματιστήριο από φιλελεύθερη κυβέρνηση και @α@ώ το κέρατο μας. Δεν υπάρχει σωτηρία όταν κοιτάζεις και προς την άχαστη αντιπολίτευση.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ρόδα είναι και γυρίζει… Οι διορατικοί – μεθοδικά και μετρημένα – δεν περιμένουν οδηγίες από εμάς τους ταπεινούς, περί του πρακτέου.


Ο ΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΣΕΧΩΣ 

 • ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΠ
 • ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΕΥΡΩΒ ΣΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ, αλλά τι να λέμε τώρα προκειμένου περί τραπεζικών μετοχών…
 • ΔΥΝΑΜΗ Η ΔΕΗ και το ΔΕΙΧΝΕΙ…
 • ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΠΛΑΚΡ
 • ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΤΕΡΜΑΤΙΚΕΣ -και όχι μόνον- ΑΞΙΕΣ: ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΔΜΗΕ

______________________________

Χ.Α & Μarkets: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά…(25/8/2020) – 1

EYΔΑΠ: Βράχος στο τελευταίο χρονικό διάστημα… Κίνηση 30Ημ μεταξύ 6,3800 και 6,9700 ευρώ, στα 6,9800 τώρα…

ΠΛΑΘ: Στα 2,1500 ευρώ στις 17 Αυγ.2020, στα 1,9200 χθες, μάλλον θα αντιδράσει ξανά.

ΟΤΟΕΛ: Ισχυρή βάση στήριξης στα 3,4500 ευρώ…

ΠΕΤΡΟ: Μάλλον ολοκληρώθηκαν οι πιέσεις… Κίνηση 30Ημ. 3,8200 με 4,3200 και -9,77% με 540 χιλ. τμχ. Στο +1% σήμερα, στα 3,9200 ευρώ με 24 χιλ. τμχ.

CENER: Ξανά σε επίπεδα αγορών…

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΒΥΤΕ (για μικροεπενδυτές)– τώρα που βγαίνουν πωλήσεις: Είναι by far το πιο υποτιμημένο χαρτί του κλάδου της, χωρίς τραπεζικό δανεισμό και όλα όσα πρόσφατα αναφέραμε. Χρωστάει κίνηση.

 • SPREADS
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 1,08 +1,52
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0,39 +0,84
ΙΣΠΑΝΙΑ 0,37 +0,81
ΙΤΑΛΙΑ 1,08 +1,52

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ: Μετά λόγου γνώσεως σας λέω ότι απλώς οι ΔΥ που τα έξυναν στο γραφείο, πλέον μπορούν να τα ξύνουν από το σπίτι.Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ θέλει λουκέτο και εκτόξευση του κλειδιού στο διάστημα, άλλη σωτηρία δεν υπάρχει. Το μόνο που οφείλει στους πολίτες είναι να εξαφανιστεί και να επιτρέψει στους πολίτες να επιβιώσουν (forum ΕΚΗΒΟΛΟΣ)

ΜΗΝΥΜΑ(Ι): Μπείτε, έτσι για το χαβαλέ, στο site του ΧΑ των ΣΚΟΠΙΩΝ και πείτε μας τις εντυπώσεις σας σε σχέση και με το site του ΧΑΑ. Έτσι για να αντιλαμβανόμαστε για πόσο ανέμπνευστους, ανίκανους και τεμπέληδες μιλάμε.

 • (ΙΙ) Κριμα τετοια απαξιωση- και δεν βρισκεται ΕΝΑΣ δημοσιογραφος σε τοσες συνεντευξεις που εχει δωσει ο Σταικουρας ή ο Μητσοτακης να τους ρωτησει τι γινεται με το ελληνικο χρηματιστηριο των 20-30 εκ. ευρω τζιρου
 • Perhaps everyone wants mega-cap tech/growthy stocks because of profit potential … earnings expectations going out to 2022 for 10 largest stocks significantly outpace those of S&P 500, NASDAQ 100 & MSCI ACWI ex-U.S.
  @Bloomberg
Εικόνα

 • ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ • Bankruptcies during recessions
Εικόνα