Χ.Α & Μarkets (Πέμπτη 17/12): Πολλά μικρά & μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

Από την νέα πιλοτική υπηρεσία άμεσης χρηματιστηριακής ενημέρωσης

@11:18

@12:53


ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Το 2020 θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά που η ανθρωπότητα βρέθηκε αντιμέτωπη με μια σοβαρή απειλή που άλλαξε συνήθειες και τρόπο ζωής επηρεάζοντας κάθε μορφή ανθρώπινης δραστηριότητας. Οι κυβερνήσεις βρέθηκαν σε μια νέα πραγματικότητα διαχείρισης που από την μία έπρεπε να διαφυλάξουν την ασφάλεια των πολιτών τους και από την άλλη να διατηρήσουν ένα ελάχιστο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας που θα εξυπηρετούσε βασικές ανάγκες.

 • Στο τέλος αυτής της χρονιάς οι ελπίδες αναπτερώθηκαν με την κυκλοφορία των πρώτων εμβολίων ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοφανή κινητοποίηση κρατών και
  οργανισμών προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος απόκτησης ανοσίας του πληθυσμού. Η άγνοια για την πανδημία ήταν ο λόγος που οι μετοχές ξεπουλήθηκαν μέσα στο Μάρτιο, η ανακοίνωση του εμβολίου στις 9 Νοεμβρίου είναι ο λόγος που σημειώνονται ιστορικά υψηλά στην Αμερική και ένα από τα πιο ισχυρά ράλι ανόδου στην εγχώρια Αγορά.

Η επόμενη χρονιά θα έχει ως σημείο αναφοράς την εφαρμογή των πολιτικών ανάκαμψης μέσω των πακέτων στήριξης των οικονομιών σε Ευρώπη και Αμερική. Τα προγράμματα δημοσιονομικής υποστήριξης αναμένεται να αυξήσουν την ρευστότητα της οικονομίας και απασχόληση στην αγορά εργασίας κατά τα προσεχή έτη, επαναφέροντας σταδιακά τις οικονομίες σε επίπεδα κανονικότητας.

 • Υπάρχουν κερδισμένοι κλάδοι που μέσα από αυτά τα προγράμματα θα δουν εισροές και ανάπτυξη των εργασιών τους όπως οι κατασκευές, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι εταιρίες ψηφιακών εφαρμογών αλλά και παρελκόμενοι τομείς της οικονομίας οι οποίοι μεσολαβούν (τράπεζες) ή εφάπτονται (δομικά υλικά) στις εν λόγω αναπτύξεις.

Για την Ελλάδα καταγράφεται μια μοναδική ευκαιρία να υλοποιηθούν έργα και οικονομικές δράσεις προστιθέμενης αξίας οι οποίες σε συνδυασμό με την ανάκαμψη της τουριστικής ζήτησης θα δώσουν ισχυρή ώθηση στην αύξηση του ΑΕΠ. Πολλά θα κριθούν και από την
αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ωστόσο το πλάνο (Έκθεση Πισσαρίδη) που έχει σχεδιαστεί έχει πλέον τις βασικές του παραμέτρους προσδιορισμένες.

 • Το Χρηματιστήριο μετά από αρκετό καιρό δείχνει να αφυπνίζεται. Εκτός από την αύξηση του ενδιαφέροντος σε κωδικούς και ρευστότητα υπάρχουν πλέον κινήσεις που υποδηλώνουν ενδιαφέρον από στρατηγικούς επενδυτές υψηλού ειδικού βάρους. Η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ, οι συναλλαγές του CVC, η εντονότερη παρουσία Ολλανδικών κεφαλαίων στον κατασκευαστικό κλάδο, η πώληση της ΔΕΠΑ, οι επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου των Aegean και Ελλάκτωρ είναι μέρος από τα άμεσα «προσεχώς» του 2021.

Σημαντικά ιδιωτικά (Ελληνικό, Καστέλι, FSRU) και Δημόσια (Μετρό 4, Οδικός άξονας 65) έργα βρίσκονται κοντά στην έναρξη τους που θα αλλάξουν το τοπίο των υποδομών και της κατασκευαστικής δραστηριότητας. Μέσα σε αυτή τη χρονιά οι Ελληνικές τράπεζες έχουν προγραμματισμένες συναλλαγές τιτλοποιήσεων μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων 24 δις ευρώ ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι θα λάβουν χώρα τα τεστ αντοχής.

 • Το αν θα χρειαστούν αυξήσεις κεφαλαίου δεν θα είναι μόνο συνάρτηση του κλίματος και τις ευχέρειας πρόσβασης στις αγορές κεφαλαίου αλλά και της θέλησης των διοικήσεων για ταχύτερη επιστροφή σε αμιγώς οργανική κανονικότητα.

Τέλος, οι αναβαθμίσεις του αξιόχρεου της χώρας θα έρθουν πολύ πιο γρήγορα καθώς η
πανδημία μπορεί να έφερε σημαντική συρρίκνωση του ΑΕΠ άφησε ωστόσο ανέπαφο το απόθεμα ρευστότητας ασφαλείας ενώ το επιτόκιο του δεκαετούς συνεχίζει να καταγράφει ιστορικά χαμηλές τιμές.

 • Όλα τα παραπάνω βάζουν πολλές εισηγμένες εταιρίες στο στόχαστρο επιλογής για την επόμενη χρονιά. Ξεχωρίζουν οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Quest, ΓΕΚΤΕΡΝΑ οι οποίες έχουν λόγους να περιμένουν μια καλύτερη χρονιά από την φετινή έχοντας παράλληλα δείξει τις αντοχές τους σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Η Εθνική Τράπεζα τέλος από τον τραπεζικό κλάδο απέχει πολύ λίγο από το ένα επιστρέψει σε κανονικά επίπεδα επισφαλειών.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης με την άνοδο του Δεκεμβρίου έχει ξεπεράσει το 61,8% της διόρθωσης από τα χαμηλά του Μαρτίου/ Αυτό δίνει πλέον σοβαρή πιθανότητα μέσα στο 2021 η Αγορά να δει εκ νέου τις 950 μονάδες και να επιχειρήσει εφόσον οι συνθήκες ρευστότητας το επιτρέπουν την υπέρβαση των 1.000 μονάδων. Οι 1.000 μονάδες πάντως δεν αποτελούν κάποιο τεχνικό όριο, είναι απλώς ένα στρογγυλό νούμερο το οποίο έχει περισσότερο ψυχολογική σημασία.

 • Επομένως οι προκλήσεις των βασικών αντιστάσεων βρίσκονται στις 950 μονάδες όπου και ολοκληρώνεται ο σχηματισμός αντιστροφής που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε μηνιαίο επίπεδο ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να έχει ακόμα μεγαλύτερη προοπτική κοιτάζοντας και κοντά στα υψηλά του 2014 δηλαδή τις 1.380 μονάδες, ωστόσο το βάθος αυτής της προοπτικής είναι πιο μακροπρόθεσμο και πιο εξαρτώμενο από τον τραπεζικό κλάδο.

Μπαίνοντας στην επόμενη χρονιά ο Γενικός Δείκτης διατηρεί τα μακροπρόθεσμα εβδομαδιαία αγοραστικά σήματα με την αξία των συναλλαγών να λειτουργεί υποστηρικτικά στην προσπάθεια ανακατάληψης του χαμένου εδάφους των αρχών του 2020. Συμπερασματικά, η άνοδος που ξεκίνησε το Νοέμβριο ήταν καταλυτική για την μακροπρόθεσμη τεχνική εικόνα
και ο συνδυασμός της αύξησης των μέσων ημερήσιων τζίρων δίνει πλέον καθαρό προβάδισμα στους αγοραστές στην μεγάλη εικόνα.

 • Στο εξωτερικό η ατζέντα της επόμενης χρονιάς παραμένει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Η νέα κυβέρνηση (20/1) στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα θελήσει γρήγορα να δώσει το στίγμα της με ότι αυτό συνεπάγεται για την ταχύτερη προώθηση των έργων δημοσιονομικής επέκτασης. Πριν από την αλλαγή σκυτάλης στις ΗΠΑ προηγείται το brexit, η συμφωνία αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. με παρελκόμενες συνέπειες εφόσον δεν γίνει συντεταγμένα σε Ιρλανδία και Σκωτία.

Το επόμενο Φθινόπωρο θα διεξαχθούν οι Γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές με όριο διεξαγωγής την 24η Οκτωβρίου. Το 2021 είναι πριν καν αρχίσει μια μοναδική
χρονιά: θα είναι η πρώτη φορά που σε μονή χρονιά που θα διεξαχθούν καλοκαιρινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

 • Καλές γιορτές και καλή χρονιά με υγεία! Το εβδομαδιαίο δελτίο επιστρέφει στις 15 Ιανουαρίου 2021

Καλές γιορτές με υγεία, Μάνος Χατζηδάκης – Υπ. Τμήματος Ανάλυσης BETA AXEΠEY


Ν.ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ – ΕΚΘΕΣΗ για ΟΠΑΠ

16.12.2020 – Χαμός στο… ίσωμα σήμερα στην μετοχή του ΔΡΟΜΕΑ – Οι δικές μας παρατηρήσεις

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Η αγορά δείχνει ότι έχει μπει σε μία φάση συσσώρευσης μέχρι να μας δείξει την επόμενη σημαντική κίνηση. Το 803 φαίνεται να είναι κύρια αντίσταση στο  intraday γράφημα και θα πρέπει να κατοχυρωθεί για να μας δώσει συνέχιση. To stop στο  Intraday είναι στις 781 μονάδες με το ημερήσιο στις 759.

 • Κάποιες μετοχές έχουν ήδη βγάλει διόρθωση χωρίς να έχει επηρεαστεί ο ΓΔ με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ΟΤΕ που συνήθως προηγείται ή και παίζει σαν μπαλαντέρ-σωματοφύλακας στον ΓΔ.

Σε καμία περίπτωση η μεγάλη τάση δεν έχει χαλάσει αλλά είναι λογικό να υπάρχουν και ανάσες σε μία κίνηση και ειδικά με τόσο σημαντικά κέρδη σε τόσο μικρό διάστημα. Την Παρασκευή έχουμε κλείσιμο παραγώγων και αμέσως μετά μένουν μόλις 8 συνεδριάσεις για να κλείσει το έτος που ακόμα και σήμερα χάνει το 15% της αξίας του για το 2020.

ALPHA FINANCE – EKΘΕΣΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ (από τον Θανάση Σταυρόπουλο)

ΟΛΟ και χαμηλότερα η Λανακάμ (-8,05%), τελευταίο θετικό κλείσιμο στις 8/12 για την Ιντρακόμ (-0,99%), “καρέ” ανοδικών συνεδριάσεων και νέα υψηλά 16 μηνών για την Byte (+3,56%), επτά οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την Βιοτέρ (+19,34%) και έξι για την Revoil (+0,92%)

 • Η τελευταία πλαγιοανοδική κίνηση με πιο “συντεταγμένους” τους αγοραστές στον Δρομέα (+6,38%, αλλά η προσφορά ιδιαίτερα υψηλή), όλο και ψηλότερα αλλά με αυξημένη προσφορά οι Ευρωσύμβουλοι (+0,61%), το τελευταίο αρνητικό κλείσιμο στις 7/12 για την Q&R (+4%), σε υψηλά 9μηνου η Autohellas (+5,81%), ενώ δίπλωσε τις ανοδικές συνεδριάσεις ο Λύκος (+4,42%, είχαν προηγηθεί τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις).

Τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Frigoglass (+0,90%) και BriQ (+1,04%), επιστροφή αγοραστών σε Intralot (+2,48%), Space (+3,06%), Άβακα (+2,07%) και Παϊρη (+5,88%), αντέδρασε μετά από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις η Ιντρακάτ (+0,40%), παρουσία πωλητή σε CPI (-5,43%), Epsilon Net (-1,58%), ΒΙΟΚΑ (-4,71%)

 • Αλουμύλ (-3,11%), Χαϊδεμένο (-6,02%) και Πετρόπουλο (-1,67%), σχετική αύξηση των συναλλαγών στον Παπουτσάνη (+1,25%), κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στην Profile (-2,07%), “καρέ” ανοδικών συνεδριάσεων, αποτέλεσμα “ανοιχτών” εντολών αγοράς για Fieratex (+7,65%) και Doppler (+3,41%), ενώ οι αγοραστές έδειξαν να στηρίζουν τις θέσεις τους στην Performance (0%).
ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ (από τον Θανάση Σταυρόπουλο)
 • Δεν άλλαξαν τα τεχνικά δεδομένα των βασικών δεικτών.

Για τον Γενικό Δείκτη, οι επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται στις 796 – 805, 824 – 828, 836 – 846 και 880 – 900 μονάδες. Το ημερήσιο “stop long” ανέβηκε στις 759 μονάδες και οι επόμενες στηρίξεις στις 746 (διέρχονται οι δύο ΚΜΟ 200 εβδομάδων) και 726 μονάδες.

 • Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η πρώτη αντίσταση στη ζώνη 1904 (απλός ΚΜΟ 200 εβδομάδων) – 1925 μονάδες και η αμέσως επόμενη στις 1959 – 1968 μονάδες. Το ημερήσιο “stop long” ανέβηκε στις 1814 μονάδες και η αμέσως επόμενη στήριξη στις 1750 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 90 εβδομάδων).

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, αναρριχόμενος (+5,05%). Πριν τις τελικές δημοπρασίες είχε υποχωρήσει στις 514,76 (+0,94%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 517,23 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 1,43%.

 • Υπενθυμίζεται ότι όσο ο ΔΤΡ δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 495 – 489 μονάδων, διατηρεί τα περιθώρια κίνησης προς τις 561 (εκθετικός ΚΜΟ 90 εβδομάδων) 572 – 574 και 655 μονάδες (απόλυτα αισιόδοξο σενάριο). Αντίθετα κλείσιμο χαμηλότερα των 489 μονάδων θα επαναφέρει δεύτερες σκέψεις και πιθανή δοκιμασία των επόμενων στηρίξεων στις 464 και 455 μονάδες (ημερήσιο “stop long”).

Επιστροφή αγοραστών στη μετοχή της ΔΕΗ (+0,36%), αλλά και σχετική υποχώρηση από το υψηλό ημέρας των 7,095 ευρώ (+2,83%). Θα ήθελε κλείσιμο υψηλότερα της ζώνης 7,00 – 7,18, για να δημιουργήσει τις τεχνικές προϋποθέσεις αναρρίχησης προς τα 8,00 – 8,30 ευρώ. Η πρώτη στήριξη στα 6,82 ευρώ (ημερήσιο “stop long”) και οι αμέσως επόμενες στα 6,60 και 6,30 ευρώ.

 • Τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και υψηλά 8μηνου για την μετοχή της ΑΡΑΙΓ (+0,38%), έστω και αν οπισθοχώρησε από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 5,40 ευρώ (+2,47%). Όσο ο τίτλος δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 5,24 ευρώ, οι αγοραστές μπορούν να ελπίζουν στην υπερβολή, με κίνηση προς τα 6,25 ευρώ. Το ημερήσιο “stop long” στα 4,285 ευρώ και η αμέσως επόμενη στήριξη στα 3,76 ευρώ.

GR invest.gr

Επεξήγηση Συμβόλων: OP: OutPerform, UP: UnderPerform, OW: OverWeight, EW: EqualWeight, N: Neutral, ACC: Accumulate, H: Hold, R: Reduce, S: Sell

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ 2020  –  ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ / ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Ημερομηνία
Αλλαγής
Οίκος Μετοχή Νέα Τιμή
Στόχος
Νέα
Σύσταση
Προηγ. Τιμή
Στόχος
Προηγ.
Σύσταση
14/12/2020 ALPHA F ΠΕΙΡ 1,60 Η 1,95 Η
14/12/2020 ALPHA F ΕΤΕ 2,70 Β 2,24 Β
14/12/2020 ALPHAF ΕΥΡΩΒ 0,77 Β 0,65 Β
10/12/2020 ALPHA F ΔΕΗ 8,60 Β 6,00 Β
07/12/2020 EFG ΕΧΑΕ 5,00 B 4,60 B
02/12/2020 AXIA ΤΕΝΕΡΓ 15,40 Β 12,10 Β
02/12/2020 ALPHA F ΜΥΤΙΛ 15,23 Β ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΛΥΨΗ
02/12/2020 NBG ΕΧΑΕ 4,30 OP 4,65 OP
01/12/2020 NBG ΕΧΑΕ 4,70 OP 6,70 OP
30/11/2020 NBG ΟΠΑΠ 13,50 OP 10,90 OP
25/11/2020 EFG TITC 16,80 B 14,80 H
17/11/2020 ΕΕΕ 25,50 Η 23,90 Η
16/11/2020 PIRAEUS ΑΔΜΗΕ 3,30 OP Έναρξη Κάλυψης
13/11/2020 GS ΠΕΙΡ 0,95 N 1,10 N
13/11/2020 GS ΕΤΕ 1,53 N 1,94 N
13/11/2020 GS ΕΥΡΩΒ 0,53 N 0,63 N
13/11/2020 GS ΑΛΦΑ 0,95 B 1,34 B
09/11/2020 EFG ΜΥΤΙΛ 13,00 Β
04/11/2020 EFG ΟΠΑΠ 10,10 B 9,80 B
27/10/2020 EUROXX ΟΠΑΠ 11,60 OW 14,00 OW
07/10/2020 OPTIMA ΕΛΠΕ 7,00 Β 10,50 Β
07/10/2020 ALPHA F ΠΑΠ 2,89 OP 2,03 OP
05/10/2020 ALPHA F ΓΕΚΤΕΡΝΑ 8,60 OP 8,50 H
01/10/2020 GS ΕΕΕ 27,45 Β 25,60 Ν

 

Γιατί η MSCI διαγράφει κινεζικές εταιρείες από τους δείκτες: Στη διαγραφή επτά κινεζικών εταιρειών από τους παγκόσμιους δείκτες προχωρά η MSCI, στον απόηχο των νέων
περιορισμών που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στο ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτών των εταιρειών. Η MSCI αποτελεί την τρίτη κατά σειρά εταιρεία χρηματιστηριακών δεικτών που διαγράφει κινεζικές εταιρείες, μετά την S&P Dow Indices και την FTSE Russell.

 • Μεταξύ των εταιρειών που θα διαγραφούν συγκαταλέγονται οι SMIC, China Communications Construction Co. και Hangzhou Hikvision. Παρ’ όλα αυτά, η MSCI ανακοίνωσε ότι θα εγκαινιάσει νέους, παράλληλους δείκτες για τη διατήρηση των αξιογράφων.

Η εταιρεία χρηματιστηριακών δεικτών αποφάσισε να διαγράψει τις κινεζικές εταιρείες έπειτα από την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να απαγορεύσει στους Αμερικανούς επενδυτές να αγοράζουν μετοχές εταιρειών που θεωρούνται ότι έχουν τη στήριξη του κινεζικού στρατού. Η διαγραφή τίθεται σε ισχύ από τις 5 Ιανουαρίου.

Symbol Last Price Change % Change
DB

Deutsche Bank Aktiengesellschaft

10.95 +0.10 +0.92%
GREK click

Global X MSCI Greece ETF

25.96 +0.30 +1.17%
OR

Osisko Gold Royalties Ltd

11.79 +0.10 +0.86%
TSLA

Tesla, Inc.

622.77 -10.48 -1.65%
ABNB

Airbnb, Inc.

137.99 +13.19 +10.57%
DASH

DoorDash, Inc.

158.05 -0.84 -0.53%
JD

JD.com, Inc.

81.77 +2.27 +2.86%
BTC-USD

Bitcoin USD

21,275.92 +1,862.89 +9.60%
NIO

NIO Limited

44.67 +1.17 +2.69%
MRNA

Moderna, Inc.

137.03 -10.19 -6.92%
^GDAXI

DAX PERFORMANCE-INDEX

13,565.98 +203.11 +1.52%
KCAC

Kensington Capital Acquisition Corp.

23.50 0.00 0.00%
RMG

RMG Acquisition Corp.

19.20 +0.85 +4.63%
GC=F

Gold Feb 21

1,868.80 +13.50 +0.73%
ETH-USD

Ethereum USD

631.10 +45.78 +7.82%
Cryptocurrencies
Symbol Last Price Change % Change
BTC-USD

Bitcoin USD

21,275.92 +1,862.89 +9.60%
ETH-USD

Ethereum USD

631.10 +45.78 +7.82%
XRP-USD

XRP USD

0.5374 +0.0887 +19.7567%
USDT-USD

Tether USD

1.0000 -0.0006 -0.0589%
LTC-USD

Litecoin USD

91.77 +11.63 +14.52%
Trending Tickers
Symbol Last Price Change % Change
WISH

ContextLogic Inc.

20.05 -3.95 -16.46%
TLRY

Tilray, Inc.

9.33 +1.46 +18.55%
SHOP

Shopify Inc.

1,157.31 +83.21 +7.75%
WNW

Wunong Net Technology Company Limited

65.10 +53.05 +440.25%
BTC-USD

Bitcoin USD

21,275.92 +1,862.89 +9.60%
Stocks: Most Actives
Symbol Last Price Change % Change
NIO

NIO Limited

44.67 +1.17 +2.69%
AAPL

Apple Inc.

127.81 -0.07 -0.05%
AAL

American Airlines Group Inc.

16.86 -0.15 -0.88%
F

Ford Motor Company

9.04 -0.11 -1.20%
IQ

iQIYI, Inc.

18.10 -4.20 -18.85%
Stocks: Gainers
Symbol Last Price Change % Change
ALVVF

Altice Europe N.V.

6.46 +1.07 +19.76%
CYDY

CytoDyn Inc.

3.9300 +0.4700 +13.58%
CDE

Coeur Mining, Inc.

10.28 +1.17 +12.84%
FUBO

fuboTV Inc.

29.70 +3.23 +12.20%
ALFFF

Alfa, S. A. B. de C. V.

0.7284 +0.0784 +12.06%
Stocks: Losers
Symbol Last Price Change % Change
CUCSF

China Communications Services Corporation Limited

0.4850 -0.3150 -39.38%
GLPGF

Galapagos NV

96.05 -22.44 -18.94%
IQ

iQIYI, Inc.

18.10 -4.20 -18.85%
GLPG

Galapagos NV

97.02 -22.43 -18.78%
TNGZF

TNG Limited

0.0700 -0.0150 -17.65%
Top Mutual Funds

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.