Χ.Α& Μarkets- μέρος 2: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά… (21.9.2020)

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αν ήταν μία συνηθισμένη συνεδρίαση η σημερινή, τότε θα είχε κλειδώσει στο πλαφόν.

ΠΕΡΦ: να προσέξουν, μη τυχόν και την πατήσουν όπως αυτοί με τα ΠΛΑΘ… Γιατί έτσι και το 6μηνο τους είναι χορταστικό, τότε… Αλλά και να μην είναι αυτή η μτχ δεν είναι για ΜΠΕΣ-ΒΓΕΣ.

ΚΑΛΑ, οι ΞΕΝΕΣ αγορές έχουν ανέβει στα ουράνια και λογικά θα διόρθωναν. Η δική μας γιατί πρωταγωνιστεί πάντα στην πτώση, αφού από άνοδο πάπαλα;;

ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ… το Χ.Α έχει πρόβλημα επενδυτικής παιδείας. Όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτό κινούνται πολύ βραχυπρόθεσμα και με συνεχείς αλλαγές θέσεων αναζητώντας… Καλύτερα να μην γράψουμε τι.

ΒΛΕΠΕΤΕ, οι σοβαροί επενδυτές μετά τα συνεχή ατοπήματα των αρμοδίων που μάλιστα δεν σταματούν, έχουν ρίξει μαύρη πέτρα πίσω τους. Το πολύ πολύ να περάσουν για κανένα καφεδάκι από το… μαγαζάκι, έτσι που το κατάντησαν οι προύχοντες του.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πολύ καλή συμπεριφορά.

ΔΟΜΙΚΗ: Υπάρχουν κωδικοί με πρόβλημα, οπότε ίσως δοθούν ευκαιρίες ξανά προς τα 0,2600-0,2700 ευρώ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Οι αγορές στις μετοχές της ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ πραγματοποιούνται απολύτως τοις μετρητοίς. Οπότε όταν κωδικοί αρχίσουν και έχουν πρόβλημα λόγω άλλων ατυχών εμπνεύσεων τότε θα πουλήσουν υποχρεωτικά και ΔΟΜΙΚ και ΙΝΛΟΤ και ΦΟΡΘ.

ΙΝΤΕΚ: Άλλες πρόσφατες μάλιστα εποχές θα έγραφε τώρα 0,9000 άντε 0,9500

ΑΒΕ- απάντηση: Η μετοχή ενισχύεται γιατί υπάρχει επιχειρηματική κίνηση. Ενώ είναι πολύ συγκεντρωμένη, με τους μεγαλομετόχους της να μην την εγκαταλείπουν. Και μπράβο τους.

ΕΝΤΕΡ + ΕΠΣΙΛ: Απίστευτες…

ΑΝ ΚΟΨΟΥΝ τα σκληρά, τότε ίσως έχουν καμία καλύτερη τύχη στο Χ.Α. να μην τα ξαναγράφουμε, βαρεθήκαμε.

ΕΛΠΕ – ΜΟΗ- απάντηση: Τι να σας πούμε; Τα γράψαμε όταν έπρεπε.

__________________________

Χ.Α& Μarkets- μέρος 1: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά… (21.9.2020)

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ: Central banks are buying massive amounts of corporate bonds, which creditworthiness has been declining for 40 years! Monetary madness

Εικόνα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ Τράπεζες: Τσακίζονται από -10% έως και -6% σήμερα. Το πόσο βρώμικα είναι τα ιδρύματα της δεν περιμέναμε – τουλάχιστον εμείς – να μας το ανακαλύψουν άλλοι. Τα γνωρίζαμε χρόνια τώρα και τα γράφαμε από το 2012. Και να ήταν μόνον αυτές; Στην χώρα των καουμπόηδων να δείτε τι γίνεται. Ολη η σαπίλα μαζεμένη…


ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΣ…ΑΝΩΤΕΡΑ ιστορικά χαμηλά τα χανουμάκια: 

Εικόνα


ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – S&P:Οι εκλογές πλησιάζουν και το volatilityαυξάνεται. Το 3220 είναι σημαντική στήριξη που διάσπαση και μόνο μπορεί να δώσει συνέχιση. Το χάσιμο του 3310 σε κλείσιμο δίνει έξοδο.


ΑΠ.ΜΑΝΘΟΣ: Έκανε πίσω λέει ο Μακρόν και τώρα στηρίζει το διάλογο με τη Τουρκία. Μα είναι δυνατόν να πυροβολήσουν το πόδι τους οι ευρωπαίοι με τις ισπανικές τράπεζες να έχουν άνοιγμα σε τουρκικό χρέος €65 δισ.(!!!) τις γαλλικές €24, τις ιταλικές €21, τις γερμανικές €9 δισ. Χαζοί είναι.
.

Εικόνα


ΕΤΕ: Εεσύ την γλύτωσες ΕΝΩΡΙΣ με την Τουρκιά…


Απ.ΜΑΝΘΟΣ- Γενικός Δείκτης@634,08 και -3,71%: Τα πολλά λόγια είναι φτώχια, έχει τμήσει καθοδικά τη «σημαία» στις 651 μονάδες και πλέον μετά και τη διάσπαση των 648 μονάδων κατευθύνεται προς τη γνωστή ζώνη στήριξης των 634 με 628 μονάδων.
  • Εικόνα

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ – Αναμενόμενο το εξαιρετικό 6μηνο τους, αλλά κάποιοι βιαζόντουσαν και πουλούσαν γιατί η μετοχή δεν έλεγε να ξεπεράσει τα 2,0000 ευρώ ενώ είχε ξεκινήσει από τα χαμηλά της στα 1,2500 ευρώ. Βλέπετε υπάρχουν αρκετοί κακομαθημένοι που ξυπνάνε κάθε πρωϊ και θέλουν πλαφοναρίσματα. Και με την αγορά στο -4% στο +10% τα ΠΛΑΘ και κλάμα οι καζινόβιοι…

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, ενώ μας φλόμωσαν με τις εκθέσεις τους για κάθε καρυδιάς μπλέ καρύδι, ούτε ένας αναλυτής (!!) φιλοτιμήθηκε να εκθέσει τις προοπτικές τους αν και είχε τόσα ερεθίσματα για να ασχοληθεί μαζί τους.


ΚΑΝΟΝΙΚΑ πρέπει να γράψει και με άνεση τα 3,5000 ευρώ προσεχώς. ΤΟ ΓΙΑΤΙ, παρακάτω με την γλώσσα των αριθμών… Βέβαια δεν θα ήταν υπερβολή τα… 5,0000 ευρώ αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορεί να βγει και το εμβόλιο λίαν προσεχώς, οπότε δεν χρειάζονται υπερενθουσιασμοί με την μτχ.

Με p/e 8 βάσει κερδών 6μήνου!!!