Χ.Α & Μarkets (ΔΕΥΤΕΡΑ 14/12): Πολλά μικρά & μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

EINAI ΠΡΑΓΜΑTIKA ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ όλες οι διαχρονικές επιλογές της στήλης να συνεχίζουν εδώ και μία ολόκληρη δεκαετία να εκπλήσσουν θετικά την επενδυτική κοινότητα αλλά όχι και εμάς. Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε;

 • ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, JUMBO, SARANTIS, OTE, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, OΛΠ, ΟΛΘ, ΠΛ. ΚΡΗΤΗΣ, QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ,  AUTOHELLAS, ΚΡΙ ΚΡΙ, ΠΛ.ΘΡΑΚΗΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, FLEXOPACK, PROFILE, PAPERPACK, ΕΛΒΕ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ κ.α.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ για να περιαυτολογήσουμε, δεν έχουμε καμμία διάθεση τέτοια άλλωστε. Αλλά για να καταλάβουν οι νεότεροι του αθλήματος ότι η ποιότητα πάντα πληρώνει στις αγορές.

 • Με την απαραίτητη παρακολούθηση φυσικά, την καθημερινή ενημέρωση, την εκμετάλλευση των αυξομειωτικών εναλλαγών στα τερματικά και την αδιαφορία στο τι μας λένε οι δείκτες, οι χάρακες, οι ειδικοί, οι αναλυτές κλπ.

ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ να αποφασίζουμε και να πράττουμε. Αλλιώς, μία ουδέτερη προσέγγιση των αγορών είναι τα ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ βάσει της ιστορικής απόδοσης και αξιοπιστίας τους.

 • ΑΥΤΑ ΤΑ… “Μα τα διάβασα λ.χ στον μικρομέτοχο” κλπ κλπ δεν μετράνε. Ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει (συνήθως γράφει ό,τι ονειρεύεται και ορέγεται). Το ζητούμενο είναι το εμείς τι κάνουμε, το γιατί το κάνουμε και σε τι προσβλέπουμε.

ΦΥΣΙΚΑ, δεν είναι ίδιοι όλοι οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές, οι τεννίστες, οι δρομείς, οι καλαθοσφαιριστές, οι πιανίστες και οι… βιολιτζήδες. Ετσι και στις αγορές… Ολοι και όλες χρειάζονται σκληρή δουλειά, πολύ μελέτη, αφοσίωση, θυσίες, επιμονή, υπομονή και πειθαρχία στο στόχο.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε ότι αλλάζει κάτι σημαντικό στην αγορά μιας και θυμίζουμε ότι έχουμε πλέον και μηνιαίο αγοραστικό σήμα. Οξύμωρη η τιμή της ΓΕΚΤΕΡΝΑ μιας και χάνει το 7% από αρχές έτους με την θυγατρική της να έχει κέρδη της τάξεως του 75%. Ο τραπεζικός λογικά έχει μία κίνηση στο 575 και περιμένουμε να δούμε αν γίνει άμεσα.

 • Αν υποθέσουμε ότι έχουμε ξεκινήσει ένα μεγάλο bull market ειδικά η πρώτη διόρθωση που εξελίχτηκε θα μας δώσει νέο υψηλό με την μικρή πιθανή ταλαιπωρία στα πρόσφατα υψηλά έτσι ώστε το πρόσφατα χαμηλά της Παρασκευής να γίνουν και ημερήσια stop μας. Αυτό θα βοηθήσει σημαντικά τόσο τους κατέχοντες όσο και αυτούς που θέλουν να εισέλθουν στην αγορά

ΕΛΒΕ: Σε αρκετούς φίλους προκάλεσε απορία και έκπληξη το γεγονός της θερμής επανα-επισήμανσης της μετοχής με την τιμή να γράφει στο ταμπλό… 4,9000 ευρώ. Δεν διέψευσε όμως τις προσδοκίες μας, στα 6,1000 ευρώ τώρα και έχοντας μοιράσει την επιστροφή των 0,2500 ευρώ. Δηλ. άνετα και ωραία ένα +30%, στο ένα χιλιάρικο ευρώ τοποθέτησης. Σε διάστημα ούτε καν δυόμισι εβδομάδων. Με το γ.δ. στο +8%…ΕΛΒΕ (1): Και ανακοινώνει την Παρασκευή το 9μηνο της… Που κάθε λογιστική της κατάσταση είναι καλύτερη από την προηγούμενη, ενώ από της εισαγωγής της πάντα διανέμει μέρισμα ή κάνει επιστροφή κεφαλαίου.

ΛΟΙΠΟΝ, ο  Όμιλος εμφανίζει άνοδο τζίρου 30,3% στα 26,47 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων στα 2,82 εκατ. ευρώ (+60%). Ο συνολικός Τραπεζικός δανεισμός ήταν την 30/9/2020 μόλις 411 χιλ. ευρώ σε επίπεδο Ομίλου καθώς διαθέτει πολύ υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα.

 • Παράλληλα διατηρούσε, στις 30/9/2020, θέσεις σε διαπραγματεύσιμα χρεόγραφα αξίας 3,15 εκατ. ευρώ (Ομολογίες και Αμοιβαία Κεφάλαια), για τα οποία υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης.
 • Σύμφωνα με την Διοίκηση και το 2020, συνολικά, θα είναι μία καλή χρονιά από άποψη πωλήσεων και κερδών (πάντα συντηρητική στις εκτιμήσεις της). Διαπραγματεύεται με p/e κάτω του 10 για το 2020. Αρνητική η σχέση φυσικά netdebt/ebitda  ev/ebitda


BIOTEΡ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 

Η Εταιρεία είχε καταθέσει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Εκούσια Δικαιοδοσία) την, υπογραφείσα από 30.03.2018 και εγκεκριμένη από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 04.06.2018, συμφωνία εξυγίανσης κατ’ άρθρα 99 και 106 του Ν. 3588/2007.

 • Η συμφωνία εξυγίανσης προέβλεπε τον διακανονισμό των υποχρεώσεων της εταιρείας προς τους πιστωτές της, κατά τους ειδικότερους όρους που περιλαμβάνονταν σε αυτήν με αποτέλεσμα την πλήρη ανατροπή, σε περίπτωση ευνοικής απόφασης, των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας. Τελικώς, εκδικάστηκε την 05.02.2020 και πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η ευνοικότατη απόφαση.

Παραχωρώντας 23 ακίνητά της σε πιστωτές,η εισηγμένη κατασκευαστική εταιρεία ΒΙΟΤΕΡ απαλλάσσεται από το μεγάλο βάρος ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και αρχίζει να ανασυντάσσει τις δυνάμεις της για αναθέρμανση των δραστηριοτήτων της, με στόχο την επιστροφή στην κερδοφορία.

 • Η εκχώρηση των 23 ακινήτων έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών αποτελούσε βασική παράμετρο του σχεδίου διάσωσης-εξυγίανσης της εταιρείας, που συμφωνήθηκε με τους πιστωτές. Η συμφωνία επικυρώθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και θα υλοποιηθεί άμεσα.

Αναμένεται ότι θα επανέλθει σε κανονική διαπραγμάτευση προσεχώς…

10/12/2020


11/12


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΑΤΡΑ

 • Από τη “δυστυχία” στην “ευτυχία”, ένα …”γύρισμα” δρόμος – Είναι μάταιο να κυνηγάμε την αγορά!
Από τη “δυστυχία” στην “ευτυχία”, ένα …”γύρισμα” δρόμος - Είναι μάταιο να κυνηγάμε την αγορά!

Η σημερινή συνεδρίαση (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12) είχε μερικά περίεργα χαρακτηριστικά: Ήταν η επόμενη, μιας συνεδρίασης με μία αρκετά σημαντική πτώση, ύψους 2,72%

Παρά τη πτώση της ΠΕΜΠΤΗΣ 10/12, τα κέρδη που δημιουργήθηκαν στις προηγούμενες 5 εβδομάδες εξακολουθούσαν να είναι πολύ μεγάλα και συνεπώς, προκαλούσαν -τουλάχιστον τους βραχυπρόθεσμους “παίχτες”- να ρευστοποιήσουν, υπό το φόβο μιας μεγαλύτερης διόρθωσης.

Η αγορά ξεκίνησε σχετικά ήπια, γύρισε σε πτωτική και κάποια στιγμή έγινε έως και “ανησυχητικά πτωτική”, αφού ο Γενικός Δείκτης έφθασε να χάνει μέχρι και 1,96%. Πολλές από τις βασικές μετοχές, ξεκίνησαν πτωτικά και υποχώρησαν περαιτέρω στη συνέχεια.Είχε αρκετά υψηλούς όγκους συναλλαγών, με αυξανόμενο ρυθμό, καθώς η αγορά υποχωρούσε.

 • Οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν πτωτικές, από νωρίς το πρωί, ενώ πτωτικά υπήρξαν και τα αμερικανικά παράγωγα. Όλα τα παραπάνω, δημιουργούσαν το σκηνικό για μία πτώση, η οποία θα μπορούσε να ξεπεράσει και τη χθεσινή. Αυτό με τη σειρά του θα δημιουργούσε μία άσχημη ατμόσφαιρα για τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Και πάει λέγοντας.

Και όμως, καθοδηγούμενη από τις τράπεζες, η πτώση άρχισε να μειώνεται, έως ότου τελικά, γύρισε σε θετική περιοχή. Τελικά, η αγορά έκλεισε με άνοδο 0,61% στις 779,04 μονάδες. Με εντυπωσιακό όγκο συναλλαγών αξίας μάλιστα -153 εκατομμύρια. Αυτό επιβεβαιώνει την ισχύ της ανόδου αυτής της περιόδου.

 • Και αυτοί που το πρωί ήταν …”δυστυχείς”, όταν άρχισε να ανεβαίνει η αγορά ξανάγιναν “ευτυχείς”. Και αυτοί που είχαν ρευστοποιήσει το πρωί, όταν η αγορά έπεφτε, από “ευτυχείς” που διάσωσαν τα κέρδη τους, ξανάγιναν “δυστυχείς”.

Αυτό το “γύρισμα” της αγοράς, σε συνδυασμό με τηλέφωνα και emais συνδρομητών μας που με αγωνία ρωτούσαν “τί να κάνουν” και το “εάν έπρεπε να πουλήσουν την ΑΛΦΑ, που κερδίζουν πολλά”, μου έφερε στο νου παλαιότερες εποχές. (Παρεμπιπτόντως, η ΑΛΦΑ έκλεισε με +7,29%).

 • Δαπάνησα μερικά χρόνια της ζωής μου, σε βραχυπρόθεσμο trading. Συχνά και intra-day. Δε τα κατάφερα. Έχασα αρκετά χρήματα. Το τραγικό ήταν ότι, έχασα χρήματα, σε μία περίοδο που, οι μεσομακροχρόνιες προβλέψεις μου, για το πού θα πήγαιναν οι δείκτες, ήταν ορθές. Οι συνδρομητές του περιοδικού μας, τότε, και οι συνδρομητές των σελίδων μας στο ίντερνετ, κέρδισαν. Εγώ, έχασα.

Κατάλαβα δύο πράγματα τότε.

 • Πρώτον, δε μπορείς να κυνηγάς την αγορά. Δε μπορείς να την πιάσεις. Τουλάχιστον ο μέσος άνθρωπος, με τα μέσα κεφάλαια (το ύψος των κεφαλαίων παίζει ρόλο). Κερδίζεις κάτι σήμερα, χάνεις περισσότερα αύριο. Στο μεταξύ, ψυχολογικά έχεις γίνει ράκος. Οι στιγμιαίες διακυμάνσεις, η διαρκής μετάβαση από την “ευτυχία”, στη “δυστυχία” σε τρελαίνει.

Κι ας λένε ότι κερδίζουν όλοι αυτοί οι …traders που χάνουν όλη τη μέρα τους -και τη ζωή τους- στις οθόνες και γράφουν με περηφάνια για τις πράξεις τους στο facebook όταν κερδίζουν, ενώ σφυρίζουν αδιάφορα -και πικραμένα- όταν χάνουν. Και ποιός τους πιστεύει βέβαια. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε τί κοινό έχουν οι κυνηγοί, οι ναυτικοί, οι ψαράδες, τα “καμάκια” και οι επενδυτές…

 • Δεν έχει νόημα να κάνεις πολλές και συνεχείς πράξεις, ανάλογα με τη βραχυπρόθεσμη τάση. Δε χρειάζονται. Χρειάζεται να καταλάβεις καλά την περίοδο που κάθε φορά διανύουμε. Και να προσπαθείς να πετύχεις το σωστό timing για την είσοδο και την έξοδο. Τίποτα άλλο. Ή μάλλον, χρειάζεται και κέφι για να ξοδέψεις με καλό τρόπο τα κέρδη σου και να χαρείς τη ζωή.

Το δεύτερο πράγμα που κατάλαβα, ως σχολιαστής των χρηματιστηριακών εξελίξεων, ή ως σύμβουλος επενδύσεων, είναι ότι πρέπει να κάνω, αυτό που γράφω και που συμβουλεύω τους άλλους να κάνουν. Μην παραξενεύεστε. Οι περισσότεροι δε το κάνουν.

Καλό -και ασφαλές- Σαββατοκύριακο να έχουμε! Και χαρούμενη νέα εβδομάδα!

Γιάννης Σιάτρας

ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ (από τον Θανάση Σταυρόπουλο)

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, παρουσία πωλητή σε Mermeren (-4,42%)  Κυριακούλη (-5,81%), Sato (-19,35%), Pasal (-0,72%), Frigoglass (-5,15%), Κορδέλλου (-2,30%), τελευταίο θετικό κλείσιμο στις 4/12 για την MIG (-5,41%), τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για Ιντρακάτ (-4%) και Λανακάμ (-5,43%), όλο και ψηλότερα η ΑΛΜΥ +7,92% (+7,92%, με αυξημένες συναλλαγές), ενώ σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η Performance (+4,73%).

Επιμένει πλαγιοανοδικά η Μοτοδυναμική (+6,19%), ξαφνική αναρρίχηση των αγοραστών στην Προοδευτική (+4,74%), τέσσερις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την Βιοτέρ (+14,55%), επιστροφή αγοραστών σε Mevaco (+3,14%), Byte (+2,52%) και Μουζάκη (+3,77%), τελευταίο αρνητικό κλείσιμο  στις 3/12 για την Profile (+3,23%), ενώ αύξησε συναλλαγές η Quest (+4,98%).

ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ (από τον Θανάση Σταυρόπουλο)

 • Για τον Γενικό Δείκτη, οι επόμενες αντιστάσεις στις 805, 845 και 860 – 880 μονάδες. Μέγιστη αποδεκτή διόρθωση μέχρι τις 745 μονάδες (από όπου διέρχονται οι δύο ΚΜΟ 200 εβδομάδων).

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης οι επόμενες αντιστάσεις στις 1933 και 1967 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 εβδομάδων). Μέγιστη αποδεκτή διόρθωση μέχρι τις 1785 – 1750 μονάδες.

 • Τρεις συνεχόμενες πτωτικές και τέσσερις πτωτικές στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις για την μετοχή του ΟΤΕ (-3,33%), που κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο υποχωρώντας μέχρι τα 4,92 ευρώ (-4,30%). Το κλείσιμο χαμηλότερα των 13,20 ευρώ, δημιουργεί προϋποθέσεις υποχώρησης προς τα 12,92 και 11,12 ευρώ.

Η ίδια εικόνα με τον ΟΤΕ και για την μετοχή της Jumbo (-2,76%). Τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, τέσσερις πτωτικές στις τελευταίες πέντε και κίνηση μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, με χαμηλό ημέρας στα 14,05 ευρώ (-3,04%). Το κλείσιμο χαμηλότερα των 14,42 ευρώ, απαιτεί σημαντική ρευστοποίηση “long” θέσεων.

ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΧΟΙ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

– ΠΡΟΣΦΟΡΑ από το 

GR invest.gr

Επεξήγηση Συμβόλων: OP: OutPerform, UP: UnderPerform, OW: OverWeight, EW: EqualWeight, N: Neutral, ACC: Accumulate, H: Hold, R: Reduce, S: Sell

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ 2020
Ημερομηνία
Αλλαγής
Οίκος Μετοχή Νέα Τιμή
Στόχος
Νέα
Σύσταση
Προηγ. Τιμή
Στόχος
Προηγ.
Σύσταση
07/12/2020 EFG ΕΧΑΕ 5,00 B 4,60 B
02/12/2020 AXIA ΤΕΝΕΡΓ 15,40 Β 12,10 Β
02/12/2020 ALPHA F ΜΥΤΙΛ 15,23 Β ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΛΥΨΗ
02/12/2020 NBG SEC ΕΧΑΕ 4,30 OP 4,65 OP
01/12/2020 NBG SEC ΕΧΑΕ 4,70 OP 6,70 OP
30/11/2020 NBG SEC ΟΠΑΠ 13,50 OP 10,90 OP
25/11/2020 EFG TITC 16,80 B 14,80 H
17/11/2020 ΕΕΕ 25,50 Η 23,90 Η
16/11/2020 PIRAEUS ΑΔΜΗΕ 3,30 OP Έναρξη Κάλυψης
13/11/2020 GS ΠΕΙΡ 0,95 N 1,10 N
13/11/2020 GS ΕΤΕ 1,53 N 1,94 N
13/11/2020 GS ΕΥΡΩΒ 0,53 N 0,63 N
13/11/2020 GS ΑΛΦΑ 0,95 B 1,34 B
09/11/2020 EFG ΜΥΤΙΛ 13,00 Β
04/11/2020 EFG ΟΠΑΠ 10,10 B 9,80 B
27/10/2020 EUROXX ΟΠΑΠ 11,60 OW 14,00 OW
07/10/2020 OPTIMA ΕΛΠΕ 7,00 Β 10,50 Β
07/10/2020 ALPHA F ΠΑΠ 2,89 OP 2,03 OP
05/10/2020 ALPHA F ΓΕΚΤΕΡΝΑ 8,60 OP 8,50 H
01/10/2020 GS ΕΕΕ 27,45 Β 25,60 Ν

Markets

RECENTLY VIEWED

Symbol Last Price Change % Change
OR

Osisko Gold Royalties Ltd

11.26 +0.01 +0.09%
TSLA

Tesla, Inc.

609.99 -17.08 -2.72%
ABNB

Airbnb, Inc.

139.25 -5.46 -3.77%
DASH

DoorDash, Inc.

175.00 -11.00 -5.91%
GREK

Global X MSCI Greece ETF

25.28 +0.11 +0.44%
JD

JD.com, Inc.

82.61 +0.90 +1.10%
BTC-USD

Bitcoin USD

19,192.76 +281.27 +1.49%
NIO

NIO Limited

41.98 -3.24 -7.16%
MRNA

Moderna, Inc.

156.93 +1.24 +0.80%
DB

Deutsche Bank Aktiengesellschaft

10.62 -0.38 -3.45%
^GDAXI

DAX PERFORMANCE-INDEX

13,114.30 -181.43 -1.36%
KCAC

Kensington Capital Acquisition Corp.

23.50 0.00 0.00%
RMG

RMG Acquisition Corp.

21.29 +0.38 +1.82%
GC=F

Gold Feb 21

1,843.50 +6.10 +0.33%
ETH-USD

Ethereum USD

580.23 +11.21 +1.97%
Cryptocurrencies
Symbol Last Price Change % Change
BTC-USD

Bitcoin USD

19,196.23 +284.74 +1.51%
ETH-USD

Ethereum USD

580.23 +11.21 +1.97%
XRP-USD

XRP USD

0.5156 +0.0090 +1.78%
USDT-USD

Tether USD

1.0000 -0.0005 -0.05%
LTC-USD

Litecoin USD

78.48 +2.31 +3.04%
Trending Tickers
Symbol Last Price Change % Change
ALXN

Alexion Pharmaceuticals, Inc.

120.98 +2.11 +1.78%
BYND

Beyond Meat, Inc.

138.70 +1.24 +0.90%
SPCE

Virgin Galactic Holdings, Inc.

32.04 -0.14 -0.44%
BTC-USD

Bitcoin USD

19,196.23 +284.74 +1.51%
COST

Costco Wholesale Corporation

375.10 +2.31 +0.62%
Stocks: Most Actives
Symbol Last Price Change % Change
NIO

NIO Limited

41.98 -3.24 -7.16%
AAL

American Airlines Group Inc.

17.05 -0.94 -5.23%
GE

General Electric Company

11.16 -0.16 -1.41%
DIS

The Walt Disney Company

175.72 +21.03 +13.59%
AAPL

Apple Inc.

122.41 -0.83 -0.67%
Stocks: Gainers
Symbol Last Price Change % Change
CERT

Certara, Inc.

38.08 +15.08 +65.57%
EAR

Eargo, Inc.

56.98 +8.99 +18.73%
DIS

The Walt Disney Company

175.72 +21.03 +13.59%
BHHOF

boohoo group plc

3.9500 +0.3900 +10.96%
API

Agora, Inc.

47.53 +4.51 +10.48%
Stocks: Losers
Symbol Last Price Change % Change
ALXO

ALX Oncology Holdings Inc.

80.40 -31.86 -28.38%
PRRUF

Immutep Limited

0.5000 -0.1300 -20.63%
QS

QuantumScape Corporation

64.15 -12.46 -16.26%
MTNOY

MTN Group Limited

3.9900 -0.4000 -9.11%
VLDR

Velodyne Lidar, Inc.

18.33 -1.82 -9.06%
Top Mutual Funds
Symbol Last Price Change % Change
Top ETFs
Symbol Last Price Change % Change
QQQ

Invesco QQQ Trust

301.85 -0.67 -0.22%
Futures
Symbol Last Price Change % Change
ES=F

E-Mini S&P 500 Dec 20

3,660.00 -8.50 -0.23%
YM=F

Mini Dow Jones Indus.-$5 Dec 20

30,037.00 +27.00 +0.09%
NQ=F

Nasdaq 100 Dec 20

12,365.50 -36.50 -0.29%
RTY=F

E-mini Russell 2000 Index Futur

1,911.00 -10.20 -0.53%
ZB=F

U.S. Treasury Bond Futures,Mar-

173.62 +0.16 +0.09%
Options: Highest OI
Symbol Last Price Change % Change
SPY201218P00300000

SPY Dec 2020 300.000 put

0.0800 +0.0100 +14.29%
F210115C00010000

F Jan 2021 10.000 call

0.1700 -0.0300 -15.00%
SPY201218P00290000

SPY Dec 2020 290.000 put

0.0700 +0.0200 +40.00%
VIX201216P00020000

I:VIX Dec 2020 20.000 put

0.1000 -0.0500 -33.33%
F220121C00010000

F Jan 2022 10.000 call

1.2700 -0.0300 -2.31%
Options: Highest Implied Volatility
Symbol Last Price Change % Change
OPK201211C00001000

3.4500 0.0000 0.00%
YPF201211P00003000

YPF Dec 2020 3.000 put

1.1000 0.0000 0.00%
RIOT201211C00000500

RIOT Dec 2020 0.500 call

8.10 -0.20 -2.41%
MYOV201218C00002500

MYOV Dec 2020 2.500 call

21.89 0.00 0.00%
Currencies
Symbol Last Price Change % Change
BTCUSD=X

BTC/USD

19,196.2324 +392.5762 +2.09%
ETHUSD=X

ETH/USD

580.2258 +11.2052 +1.9692%
EURUSD=X

EUR/USD

1.2117 -0.0032 -0.27%
JPY=X

USD/JPY

104.0290 -0.1950 -0.19%
GBPUSD=X

GBP/USD

1.3232 -0.0067 -0.51%

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.