Χ.Α & Markets: Aπό το Αλφα μέχρι το Ωμέγα ([email protected] Mαϊου 2020)

ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ – ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ

Α

Β

ΓΕΝ.ΔΕΙΚΤΗΣ: ΚΙΝΗΣΗ από 17/3/2020 και από το χαμηλό του στις 469,55 μονάδες

ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ και πολλά πράγματα στην τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη ο οποίος έμεινε εντός εύρους διακύμανσης, όπως αυτό τουλάχιστον δείχνει να διαμορφώνεται από τις 14 Απριλίου. Η βασική περιοχή αντίστασης παραμένει η ζώνη τιμών πέριξ των 630- 640 μονάδων ενώ αντίστοιχα οι στηρίξεις εντοπίζονται στο εύρος 580 – 590 μονάδων.

  • Η ισορροπία που παρατηρείται στις 600 μονάδες έχει μαζέψει τις αποκλίσεις των κινητών μέσων με αποτέλεσμα ο εκθετικός κινητός μέσος των 30 ημερών να εφάπτεται πλέον στα κλεισίματα του Γενικού Δείκτη ενώ οι ταλαντωτές βρίσκονται στο μέσον του εύρους διαπραγμάτευσης υποδηλώνοντας την απόλυτη ουδετερότητα.

Η συνέχεια φαίνεται ότι θα παραμείνει μοιρασμένη καθώς οι αποδόσεις και τα επιμέρους διαγράμματα έχουν διαφοροποιηθεί αισθητά. Είναι ενδεικτικό ότι ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών δεν έχει δει ακόμα θετικό πρόσημο το 2020 παρά την άνοδο του δείκτη κατά 12,5% τον Απρίλιο.

  • Συμπερασματικά θα αναμέναμε και η ερχόμενη εβδομάδα να κινηθεί πλάγια εντός του προαναφερθέντος εύρους δεδομένης της συναλλακτικής εικόνας η οποία δεν βοηθά την εκδήλωση ζωηρότερων τάσεων.

Ε

Ζ

Η

Θ

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Το πρόγραμμα κατεδαφίσεων στο Ελληνικό αναμένεται να προχωρήσει εντός των επόμενων εβδομάδων η Lamda Development, σε συνέχεια των διαδοχικών απόφάσεων του ΥΠΕΝ και του υπουργείου Πολιτισμού που προβλέπουν την κατεδάφιση 450 κτιρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες (newmoney.gr), μετά από πρόσκληση όλων των μεγάλων τεχνικών εταιρειών, η εταιρεία φαίνεται να προκρίνει για την πρώτη φάση των έργων της αποξήλωσης κτιρίων και της περίφραξης των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου, την Ιντρακάτ.

Κλουκίνας Λάππας: Σε μια πρώτη εκτίμηση του πρώτου διμήνου του 2020 ανακοίνωσε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ όσον αφορά το πρώτο τετράμηνο του 2020 αναμένει μια υποχώρηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας της τάξεως του 23%. Η  υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας όλων των καταστημάτων λιανικής λόγω του COVID-19 ναι μεν περιόρισε τον τζίρο αλλά ένα μεγάλο μέρος αυτού ισοσκελίστηκε από τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) το οποίο μάλιστα  για το διάστημα 18 Μαρτίου με  22 Απριλίου έχει καταφέρει να διατηρήσει το 48% του τζίρου της αντίστοιχης συγκριτικής περιόδου. Σημειώνεται επίσης ότι η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει τον εφοδιασμό της αλυσίδας για το καλοκαίρι του 2020 και εξυπηρετεί εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις της σε προμηθευτές και λοιπούς πιστωτές.

Λ

ΜΟΟDYs: Στην επιλογή να μην επικαιροποιήσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, αν και ήταν προγραμματισμένη για χθες Παρασκευή 8/5, προέβη ο οίκος αξιολόγησης. Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά ούτε και εκπλήσσει ιδιαίτερα από την στιγμή μάλιστα που πριν τρεις εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 17 Απριλίου είχε δημοσιεύσει μία έκθεση για την Ελλάδα όπου επιβεβαίωνε τη βαθμολογία που δίνει και προχωρούσε σε εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία.

ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Η Λουις Ντρειφους είναι στον κόσμο μέσα στους τρεις μεγαλύτερους αγοραστές βαμβακιού. Στην Ελλάδα αγοράζει από μεσίτες βαμβακιού. Τα προηγούμενα χρόνια την είχαν κλέψει ως εξής: Είχε αγοράσει βαμβάκι αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ και το είχε σε φύλαξη σε αποθήκες εκκοκκιστή, αλλά μια μέρα το βαμβάκι της Λουις χάθηκε.

  • Η Ντρειφους λοιπόν θέλει στην Ελλάδα ένα αξιόπιστο συνεργάτη, μόνιμο. Αγοράζει κάθε χρόνο. Το Ελληνικό βαμβάκι θεωρείται και είναι από τα καλύτερα στον Κόσμο. Θέλει και ποσοστό στην εταιρεία.
  • Οι Πολυχρονοι πουλάνε σε μια… τρελή τιμή . Μπορεί να γίνει συμφωνία που θα έχει μόνιμα και σταθερά κέρδη για τους Πολύχρονους, χωρίς η Ντρειφους να αγοράσει μετοχικό ποσοστό τελικά.
  • Η Ντρειφους το θέλει για να ελέγχει και για να μην την ξανακλέψουν. Η Ντρειφους πάντως μπορεί να κάνει στην Ελλάδα ότι έκανε και η British Tobacco ( Παπαστράτος) στα καπνά.

Ξ

Ο

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ανακοίνωσε το πρώτο 3μηνο του 2020 εκθέτοντας ανεπανόρθωτα πάρα πολλούς… Στο 0,25 ο δείκτης δανειακής μόχλευσης, του λύνει τα χέρια…


REDS- ΚΑΜΠΑΣ: Δεν τα πήγε καλά το 2019…


ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Και οι τέσσερις υποχώρησαν αισθητά από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά. Η ΑΛΦΑ (-0,72%) αναρριχήθηκε μέχρι τα 0,625 ευρώ (+2,46%), η ΕΤΕ (-0,18%) μέχρι τα 1,15 ευρώ (+1,77%), η EΥΡΩΒ (-1,01%) μέχρι τα 0,3449 ευρώ (+2,96%) και η ΠΕΙΡ (+1,72%)  μέχρι τα 1,137 ευρώ (+3,18%).

Τ

Υ

ΦΡΙΓΟ – FRIGOGLASS: Ούτε καν σε 35χιλ.ευρώ συνολικά δεν ανήλθε ο τζίρος της στις 5 τελευταίες συνεδριάσεις. Μεγάλα κεσάτια σε ολόκληρο το ταμπλό, έκδηλη η αποχή των επενδυτών που δείχνουν εξαντλημένοι, απογοητευμένοι το ολιγότερον…

Χ

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ: “Στο κλουβί με τις τρελές” …το Σάββατο στην εφημερίδα Κεφάλαιο.

Εικόνα

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ

  • ΕΛΑ ΘΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ – ΘΕΙΚΟ ΘΑΥΜΑ (Eπανάληψη)