Χ.Α & Markets: Aπό το Αλφα μέχρι το Ωμέγα ([email protected] Φεβρ.2020)

ΑΓΟΡΑ: Η διόρθωση έχει εξομαλύνει κάποιες υπερβολές στις αποτιμήσεις, οι οποίες είχαν μάλλον προεξοφλήσει περισσότερα από όσα μπορούν να δικαιολογήσουν. Οι μερισματικές αποδόσεις έγιναν πιο ελκυστικές και δεδομένου του χρόνου που μεσολαβεί πιά για την αποκοπή των μερισμάτων (λιγότερο από τέσσερις μήνες), η επιλεκτική εστίαση σε τίτλους με καλά μερίσματα αποκτά εκ νέου νόημα.

 • Την ίδια στιγμή η μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους, των φορολογικών συντελεστών και η αύξηση της εγχώριας ζήτησης, αναμένεται να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στην τρέχουσα χρήση.
 • Επομένως, χωρίς να είναι προφανές το πότε και το που θα τελειώσει η υποχώρηση, οι θετικές προοπτικές, τουλάχιστον για την τρέχουσα χρήση, ενδεχομένως να δικαιολογούν περισσότερη αγοραστική δράση στα τρέχοντα επίπεδα (ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ).

ΒΑΣΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ- ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Με σημαντικές απώλειες και κλείσιμο κάτω από τις 900 μονάδες έκλεισε ο ΓΔ και πλέον δοκιμάσει την ζώνη του 885 επίπεδο που είναι και μηνιαίο επίπεδο στήριξη και που διάσπαση μπορεί να δώσει συνέχιση στο 861. Το 903 κοντινή αντίσταση με το 927 κύρια και stop. Στο εβδομαδιαίο φαίνεται η στήριξη της ζώνης του 887 που θα περιμέναμε να δοκιμάσει αντίδραση.

 • Στα χαμηλά έτους και με απώλειες 3,5% έκλεισε ο ftse25 την εβδομάδα που πέρασε χάνοντας το πολύ σημαντικό επίπεδο του 2252 με το 2270 να είναι πλέον κοντινή σημαντική αντίσταση. Μια κίνηση σε πρώτη στο 2212 και σε δεύτερη στο 2170 επίπεδο έχει όλες τις πιθανότητες. ΑΝ τώρα η κίνηση είναι false αυτό θα πρέπει να αποδειχτεί άμεσα από την συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο τραπεζικός κλάδος βασικός υπαίτιος της κίνησης όσο και αν οι σωματοφύλακες προσπάθησαν να συντηρήσουν τους δείκτες με τις απώλειες για το 2020 στο -13,46% και πλέον σε τάση.

ΓΕΒΚΑ: Ο μεγάλος όγκος συναλλαγών των 800 χιλ. τεμ που έχει πραγματοποιήσει με την ανοδική  διαφυγή άνω των 0.84 ευρώ έχει ισχυροποιήσει σημαντικά τους Bulls αποτυπώνοντας πλέον την εν λόγω περιοχή ως ορμητήριο.

 • Η διαγραμματική της εικόνα δείχνει ότι ετοιμάζει μια δεύτερη σκληρότερη αυτή τη φορά αντιπαράθεση με την αντίσταση των 1.13 ευρώ, όπου εάν συνοδευτεί με ανοδική διάσπαση και σημαντικούς καταλύτες εταιρικών νέων, όπως για παράδειγμα καλύτερα αποτελέσματα τότε θα δώσει ανηφορικό έδαφος για τα 1.90 ευρώ.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ η Ολυμπιακή Τεχνική έχει στο μηνιαίο chart πολλαπλούς σχηματισμούς που μπορούν να στείλουν τη τιμή της μετοχής στη στρατόσφαιρα αλλά πρώτα όμως θα πρέπει να δραπετεύσει ανοδικά από το βραχνά των περιοχών αντίστασης των 2.60 και 3 ευρώ. Ιδιαίτερα θετικοί είναι οι σχηματισμοί του ανοδικού στροφέα του 2015 και τώρα τελευταία της Pitchfork όπου παρά τη μεγάλη συσσώρευση από τον περασμένο Απρίλιο και έπειτα δείχνει να τον πιέζει να πάρει το μονοπάτι του ανοδικού δίαυλου που θα τον φέρει σε κόντρα με το επίπεδο των 2.60 ευρώ. Εδώ πιθανό επιβεβαιωμένο πέρασμα πάνω από τα 3 ευρώ θα απελευθερώσει ισχυρές δυνάμεις, καθώς έχει να γράψει τέτοιες τιμές από το 2008, οδηγώντας τη μετοχή στα 4.60 ευρώ.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ που έρχεται: Την Πέμπτη τα Ελληνικά Πετρέλαια θα ανακοινώσουν αποτελέσματα και τελικό μέρισμα για την χρήση του 2019, ενώ αμέσως μετά την ανακοίνωση θα ακολουθήσει η καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη με την Διοίκηση της Εταιρείας. “Την Παρασκευή, θα λάβουν χώρα οι τριμηνιαίες αναδιαρθρώσεις των δεικτών του MSCI, χωρίς να αναμένονται προσθήκες, ή διαγραφές σε Δεικτοβαρείς τίτλους”.

ΕΛΓΕΚΑ: Εχει πετύχει τον ανοδικό στόχο των 0.56 ευρώ που θέσαμε πέρυσι το καλοκαίρι μετά και την ανοδική τμήση του χείλους από το σχηματισμό Cup and Handle.

Τώρα οι δύο πάνω σκιές στους τελευταίους μήνες είναι απολύτως φυσιολογικές ρευστοποιήσεις κερδών της κίνησης, ενώ αυτό που μένει να δούμε είναι το άτμητο της περιοχής στήριξης των 0.40 ευρώ. Όσο αντέχει τα πτωτικά χτυπήματα τόσο θα συσσωρεύει δυνάμεις για μια νέα ανοδική κίνηση προς το ορόσημο των 0.56 ευρώ. Επόμενη ισχυρή αντίσταση η περιοχή των 0.80 ευρώ.

ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ: Με σημαντικές απώλειες 3,5% έκλεισαν ftse και ΓΔ, με τον τραπεζικό να χάνει το 8% της αξίας του και για ακόμα μία φορά έδειξε ότι χωρίς αυτόν δεν μπορεί να αλλάξει ιδιαίτερα η αγορά. ΟΤΕ ΟΠΑΠ ΕΕΕ και ΔΕΗ έκαναν σοβαρές προσπάθειες συντήρησης του 900 με τις τράπεζες εντέλει να τραβάνε την αγορά πτωτικά και να διακινδυνεύουν για κίνηση στις 720 μονάδες. Η αγορά παρόλα αυτά θα πρέπει να ισορροπήσει άμεσα πάνω από το 910 αν δεν θέλει να δοκιμάσει συνέχιση της κίνησης προς τι 860 μονάδες.

 • O τζίρος το τελευταίο διάστημα δεν βοηθούσε την αγορά με αποτέλεσμα η διάσπαση των 900 να αυξήσει την συναλλακτική δραστηριότητα. Καλώς η κακώς η αγορά ανεβαίνει με λεφτά και πέφτει με χαρτιά. Όλοι ψάχνουν να βρουν την αιτία τη πτώσης με την διαφορά τις περισσότερες φορές η αιτίες να φαίνονται μετά την κίνηση. Πιθανότατα η ρηχή αγορά μας να κινείται με βάση τους τζίρους και πιο βιαστικά σε σχέση με τις ξένες αν θέλουν να βρεθούν αγοραστές ή πωλητές αντίστοιχα.

Η ΜΕΤΟΧΗ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΟΙ ΤΡΕΙΝΤΕΡΑΔΕΣ – Frigoglass: Πρόσφατα “σήκωσε” το απίστευτο νούμερο των 260 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 6,875% μέσω εγγυημένων και με προνομιακή εξασφάλιση ομολογιών. Η εταιρεία μέσω των αποτελεσμάτων του β’ τριμήνου παρουσίασε εικόνα επιστροφής με τα καθαρά της κέρδη να διαμορφώνονται στα 8,775 εκατ. ευρώ, από ζημιές 836 χιλ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 14,2% στα 162,6 εκατ. ευρώ και στο α’ εξάμηνο 16,2% στα 288,2 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις και το EBITDA αναμένονται να αυξηθούν κατά περίπου 15-16% και 30-32%, αντίστοιχα, για το έτος 2019. Η κεφαλαιοποίησή της φτάνει τα 78,2 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος συναλλαγών, που έχει κάνει από τις αρχές του έτους είναι στα 16,2 εκατ. τεμ με μέσο όρο τα 0,24 ευρώ.

 • pinΤεχνικά φαίνεται να βρήκε ανοδικά τον μπελά της με το που μπήκε μέσα στο ισχυρό πεδίο των 0,28 με 0,24 ευρώ, δημιουργώντας βραχυχρόνια Bull trap σε όσους επενδυτές προσπάθησαν να παίξουν την ανοδική διαφυγή πάνω από τα 0,28 ευρώ. Το αποτέλεσμα ήταν να έρθει με φόρα κάτω από το 0,24 και πάνω στο 0,21 ευρώ, θέλοντας πιθανόν να δοκιμάσει τις δυνάμεις της πλησίον της γραμμής στήριξης των 0,1885 ευρώ. Πάντως το εβδομαδιαίο διάγραμμα έχει μπει σε ανοδική τροχιά.

ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ Ο ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ – ΕΞΑΡΤΗΣΗ της Αγοράς με την πορεία των 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ. Όσοι τον αγνόησαν επιλέγοντας την Πραγματικά ΥΓΙΗ & ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ του Χ.Α έγραψαν τεράστιες αποδόσεις. Τις οποίες και θα ξαναγράψουν, αν δεν αλλάξουν την τακτική τους.

ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχετε απέναντι σας ολόκληρες “ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ”. Όλες αυτές, το μόνο που θέλουν και επιδιώκουν είναι να σας τα πάρουν. Είστε, βλέπετε, η πηγή αιμοδοσίας τους. ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΝΟΙΩΣΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΣΑΣ ουκ ολίγες φορές. Σε αυτό τους βοηθούν με ένα πολύ βρώμικο τρόπο άτομα που δεν έχουν κανένα ηθικό δισταγμό προκειμένου να τα “κονομήσουν”. Υπάρχουν κι άλλοι, που απλά κάνουν τα στραβά μάτια προκειμένου να πάρουν το κάτιτις τους.

 • ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΦΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΚΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΛΕΣ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ.
 • ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.
 • ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ.
 • ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΑΝ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ… ΚΙΝΕΖΙΚΑ!
 • Μην νομίζετε, ότι το ΣΥΣΤΗΜΑ είναι κάτι το σπουδαίο. Αυτοί που το εκπροσωπούν ουσιαστικά είναι ανθρωπάκια, πραγματικά παράσιτα όμως. Και τρώγονται αναμεταξύ τους για το ποιά θα φάνε τα πιο πολλά. Και κάπου εκεί, μπορεί κανείς να το εκμεταλλευτεί…
 • Έτσι είναι φτιαγμένο το παιχνίδι των Αγορών, τα Χρηματιστήρια δεν προσφέρονται όπως ξέρετε για… Χήρες και ορφανά. Αν δεν μπορείτε να το αντέξετε, μην ασχολείσθε.
 • Όπως μου έλεγε ένας παλαιός χρηματιστής – θρύλος όνομα και πράγμα –   “ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ”!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ και μία μέθοδος να τους τα παίρνετε νόμιμα και σταθερά, επί μονίμου βάσεως δηλαδή. ΠΙΣΤΕΥΩ, να την γνωρίζετε…

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Μετά τη μεγάλη άνοδο της τάξεως του +217% που πραγματοποίησε από τις αρχές του 2019 συσσωρεύει πάνω από τη στήριξη των 1.82 ευρώ. Αυτό που θα δώσει το έναυσμα για πιθανή συνέχεια στην ανοδική τάση προς τα 3 ευρώ είναι η επιτυχημένη αρπαγή των 2.20 ευρώ με αυξημένο όγκο συναλλαγών.

 • Αρπαγή η οποία δε θα πρέπει όμως να συνοδευτεί με πισωγύρισμα δίνοντας έτσι και πάλι την ευκαιρία στους γνωστούς άγνωστους για επανατοποθετήσεις εκμεταλλευόμενοι το τελευταίο  range τιμών της μετοχής.

ΛΑΒΙΦΑΡΜ- ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ: ΑΡΝΗΤΙΚΗ περί τα 19 εκατ. και Καθαρός Δανεισμός περί τα 33 εκατ. ευρώ. Δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός. Και η μτχ στα ύψη…

 • ΤΙΜΗ: 0,3300 ευρώ και η αποτίμηση στα 17 εκατ. ευρώ!
 • ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΜΟΤΑΡΟΥΜΕ! Να πάνε σε κανένα γιατρό. Να το προλάβουν…
 • ΛΑΒΙΦΑΡΜ – απάντηση μ/μ προ ολίγων εβδομάδων: Ειλικρινά, δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως μία εταιρεία με αρνητικά ίδια κεφάλαια και δάνεια μερικών δεκάδων εκατ. ευρώ θα μπορούσε να βγει από την επιτήρηση. Εκτός κι αν βρήκαν το φάρμακο για την φαλάκρα, οπότε πάμε πάσο. Μακάρι να γινόταν κάτι τέτοιο, αλλά πως;;
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ. %
7 ημερών 0,290 0,338 13,79
30 ημερών 0,254 0,338 28,91
3 μηνών 0,160 0,338 57,14
6 μηνών 0,160 0,348 32,00
12 μηνών 0,127 0,380 142,65

ΜΟΤΟΡ ΟΙΛMotor Oil: Ξεκινάει μια σημαντική επένδυση ύψους 310 εκατ. ευρώ, αναβαθμίζοντας τις μονάδες της  στα διυλιστήρια  Κορίνθου. Η ολοκλήρωση της επένδυσης τοποθετείται  χρονικά για το 2021 και αναμένεται να  ενισχύσει περαιτέρω τη λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου, καθώς θα προσδώσει επιπλέον 90 έως 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

 • pinΔιαγραμματικά η μετοχή δείχνει μετά και τη καθοδική καταστρατήγηση της “Q” να θέλει να φλερτάρει με τη στήριξη των 18,40 ευρώ. Διατήρηση του εν λόγω επιπέδου θα δημιουργήσει αγοραστικό ενδιαφέρον για μια κίνηση ανάτασης προς τα 21,20 ευρώ.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ και τα εξης για την Ευρωσύμβουλοι, ερωτήσεως γενομένηςΗ εταιρεία θα εμφανίσει για το 2019, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη αύξηση στον κύκλο εργασιών και  κέρδη για πρώτη χρονιά από το 2014. Σε επίπεδο μητρικής τα έσοδα θα υπερβούν  τα 3,5 εκατ. ευρώ, έναντι της πολύ χαμηλής επίδοσης των 1,56 εκατ. ευρώ που είχε σημειωθεί το 2018. Οι Ευρωσύμβουλοι ξεκινούν τη φετινή χρονιά με υπόλοιπο ανεκτέλεστων συμβάσεων που σηματοδοτεί ανοδική πορεία οικονομικών επιδόσεων, ακόμη και σε περίπτωση που δεν παρθούν νέα έργα. Η κεφαλαιοποίησή τους φτάνει τα 3,74 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών από την αρχή του έτους είναι 182 χιλ. τεμ με μέσο όρο τα 0,26 ευρώ.

 • pinΚαι εδώ έχουμε έναν εμφανή ανοδικό στροφέα που ο σκοπός του είναι να οδηγήσει την τιμή της μετοχής προς τη μακροπρόθεσμη αντίσταση των 0,538 ευρώ. Πρώτη σοβαρή επιτυχία θα είναι η ανοδική τμήση της αντίστασης των 0,305 ευρώ με καλό όγκο συναλλαγών.

ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ:

 • China debt-to- GDP has topped 300%!
Εικόνα
 • Forget the gold price in euro or yen at an all-time high. Here’s the price of gold measured in bitcoin 
Εικόνα
 • Efficient markets… Investors in the Ethereum Trust are paying $133 for underlying assets worth $24.73, a 436% premium to NAV. 
Εικόνα

Ο.Λ.Π: ΤΙΜΗ προ 12ετίας (22.2.2008): 23,4000 ευρώ

 • ΧΑΜΗΛΟ – ΥΨΗΛΟ 12ετίας: 7,0600 (5.6.2012) και 30,4700 ευρώ (4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008)
 • ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 12ετίας: 15,1800 ευρώ
 • Απόδοση 12ετίας: -8,15%
 • Κεφαλαιοποίηση: 535 εκατ. ευρώ
 • ΤΙΜΗ: 21,4000 ευρώ
 • ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ (2) ΟΙΚΟΙ: NBG SEC (Τ.Στ. 27,3000) και WOOD (Τ.Στ. 24,0000)
 • (39 σε σύνολον 60) ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ κατείχαν στις (31.12.2019) 1.253.600 τμχ ήτοι το (5,01%) του μετοχικού κεφαλαίου του οργανισμού.
 • ΕBITDA: 67,47 εκατ. από 56,68 εκατ.
 • Δανεισμός/ EBITDA 0,8 από 1,1
 • Υποχρεώσεις µίσθωσης: 66,3 εκατ. ευρώ λόγω εφαρμογής του ΔΠΧΑ 16
 • EV/EBITDA: 8,2
 • ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ: 106,7 εκατ. από  80,9 εκατ. το 2018.
 • Σύνολο εισροών από λειτουργικές δραστηριότητες 51,36 εκατ. από 55,48 εκατ.
 • Αγορές ενσώµατων και ασώµατων παγίων στοιχείων 8,95 εκατ. από 25,65 εκατ.
 • ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ: 42,41 εκατ. από 29,83 εκατ.ευρώ
 • Καθαρά Κέρδη µετά από φόρους: 35,45 εκατ. έναντι 27,88 εκατ. (P/e 15,2)
 • Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων: 233,45 έναντι των 209 εκατ. του 2018. (P/BV 2,29)-

ΠEΡΣΕΥΣ: Ανακοίνωσε αποτελέσματα 2019 η ΠΕΡΣΕΑΣ και ω του θαύματος υπήρξε πλήρης ανατροπή των κακων αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου. Για εμένα είναι προφανές ότι τα κακα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου εξυπηρετουσαν εξαρχής τον σκοπό της ΔΠ με το ελάχιστο δυνατό τίμημα. Τώρα που συγκεντρώθηκε το 90% όλως τυχαίως όλα τα νούμερα έφτιαξαν. O tempora o mores. ΥΓ. Θα μου πείτε τι ψάχνω… Κανενός στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς το αυτί δεν θα ιδρώσει. Εδώ οι Κουτσολιουτσοι κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι (από το forum του φίλου μου του Τ.Μ – http://mitarola.blogspot.com)

 • Ακριβώς έτσι είναι. Βέβαια αν συνεχίσει αυτό το βιολί με τις ΔΠ (με τα δίκαια τιμήματα…) και μειωθούν κι άλλο οι εταιρείες αναγκαστικά θα ψαχτουμε για αλλού, καθώς η αγορά θα έχει πεθάνει. Και καλά η επιτροπή κεφαλαιαγοράς είναι δημόσιο και δεν τους ενδιαφέρει. Στην ΕΧΑΕ όλα καλά; Πώς πάει ο ύπνος; (από το forum του φίλου μου του Τ.Μ – http://mitarola.blogspot.com)

ΠΕΡΣΕΥΣ(Ι)- Τ.Μ: Τελικώς η εταιρία ανακοίνωσε: Κύκλος εργασιών 48,35 εκατ ευρώ
ΕΒITDA 5,521 εκατ ευρώ Κέρδη μετά φόρων 3,088 εκατ ευρώ. Συνεπώς τα αποτελέσματα ήταν εφάμιλλα των περσινών και ελαφρώς καλύτερα του αναμενομένου. Μια μετοχη ΤΣΑΜΠΑ, αποσύρεται απο το ΧΑΑ!!

ΡΩΤΗΣΑΤΕ, ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: 

 • ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Τι να σας πούμε; Το έχουμε εξαντλήσει το Στεγγοφαινόμενο. Αφού φάγατε 20 χρόνια, δεν είναι τίποτα να πδεριμένετε λίγο ακόμη.
 • ΜΠΡΙΚ: Την έχουμε πρόσφατα αναλύσει, αλλά δεν βλέπουμε και διπλασιασμό της τιμής της λόγω κλάδου. Oπου πρωταρχικό ρόλο στο ζύγισμα μίας μετοχής είναι το NAV.
 • CENTRIC: Της κάνει μεγάλη ζημιά το όνομα… Οντόνι. Η αγορά δεν πιστεύει ότι έχει απεξαρτηθεί από αυτήν. Καμμία αντίρρηση ότι μπορεί να βγάλει κι άλλη κίνηση. Από τις αδυναμίες του ΑΝ@λήτη o οποίος την είχε παρουσιάσει-συστήσει στους αναγνώστες του μ/μ στα χαμηλά της στα 0,1100 – 0,1200 ευρώ.
 • ΕΣΥΜΒ: Πρόσφατα κάναμε ειδική μνεία… Υπό προυποθέσεις μπορεί να πάει υψηλότερα. Έχει ήδη βγάλει σημαντική κίνηση.
 • ΟΤΟΕΛ: Έλεος, τόσες φορές έχουμε γράψει. Τι άλλο να σας πούμε;
 • ΤΡΑΣΤΟΡ: Ισχύουν ότι αναφέραμε και για ΜΠΡΙΚ.
 • CENER: Δεν προσέφερε αυτά που περίμενε η αγορά από την αφεντιά της. Να δούμε τώρα τον απολογισμό χρήσης 2019.
 • ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Υπομονή εδώ, δεν είναι καιρός για να μειώσετε την τιμή κόστους.
 • JUMBO: Δεν αγοράζει κανείς στα ιστορικά υψηλά μίας μετοχής, όταν μάλιστα αυτά δεν δικαιολογούν ένα +20% τουλάχιστον για το ρίσκο που αναλαμβάνετε σε κάθε μετοχική τοποθέτηση σας. Λόγω Κίνας, περιμένετε… για νέες αγορές.

ΣΠΕΙΣ SPACE HELLAS: Στη τελευταία ανοδική της κίνηση από τη βάση των 5 ευρώ έχει κάνει συναλλαγές άνω των 500 χιλ τεμ. και έχει τμήσει για 2η φορά ανοδικά  από τον Ιούνιο του 2018 το μακροπρόθεσμο πλαγιοκαθοδικό κανάλι στα 5.40 ευρώ.

 • Τα πολλά κομμάτια δείχνουν ότι δεν είναι διανομής αλλά απαρχής ανοδικής κίνησης αρχικά προς τα 6 ευρώ και μετά προς τα 7.25 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΑ ο Γενικός Δείκτης δοκίμασε νέα χαμηλά έτους στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, προσεγγίζοντας μετά από καιρό την πλαγιοανοδική στήριξη της που είχε σηματοδοτήσει εφαλτήρια ανόδου από τον Αύγουστο του 2019 και μετά. Όλοι οι μεσοπρόθεσμοι και βραχυπρόθεσμοι τεχνικοί δείκτες έχουν δώσει σήματα πώλησης, ωστόσο οι ταλαντωτές συνηγορούν σε μια άμεση ανοδική διόρθωση, πριν από οτιδήποτε άλλο, λόγω της έντονης υποτιμητικής εικόνα στα ημερήσια διαγράμματα.

 • Η εικόνα του Γενικού Δείκτη απαιτεί εγρήγορση, καθώς γύρω από τις 860 μονάδες διέρχεται ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών (863 μονάδες), επίπεδο που συνιστά την κυριότερη στήριξη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την απώλεια της.
 • Η πτωτική εικόνα που παρουσιάζουν τα επιμέρους διαγράμματα των περισσότερων μετοχών του FTSE25 και κυρίως αυτά του Τραπεζικού κλάδου, αυξάνουν τις πιθανότητες για μια ανοδική ανάσα στο κοντινό μέλλον, η οποία θα κριθεί για την βιωσιμότητά της, από το βαθμό συμμετοχής και το τζίρο που θα βγάλει στην άνοδο η Αγορά (ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ).

ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που επένδυσαν και εξακολουθούν να επενδύουν πάνω στο σενάριο της ανάκαμψης του ομίλου και αντίστοιχα της μετοχής του. Έχει πλέον και απόσταση ετών φωτός από την αδιαμφησβήτητη leader του κλάδου του η οποία μέχρι πριν λίγα χρόναι έβλεπε τις δικές του πλάτες.

 • ΤΙΜΗ: 1,6360 ευρώ
 • Κ/φση: 350,5 εκατ. (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ!!)
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ.%
7 ημερών 1,636 1,750 -5,21
30 ημερών 1,636 1,968 -14,35
3 μηνών 1,510 1,968 -4,33
6 μηνών 1,510 2,270 -24,26

*

ΦΟΡΟΥΜ – πηγή γνώσης, ενημέρωσης και σωστών σχολίων από ιδιώτες που είναι πολλές φορές πολύ καλύτεροι από τους επαγγελματίες της αγοράς: Μερικά από τα τελευταία δείγματα…

 • Τα διεθνή funds που ακολούθησαν επιθετική στρατηγική στο β΄ 6μηνο του 2019 έχουν πλήρως αποστασιοποιηθεί από την Ελλάδα, υπάρχουν funds που αποχωρούν Pimco και Capital, κάποια άλλα τοποθετούνται όπως το Fidelity αλλά σε γενικές γραμμές τα ξένα funds δεν είναι ενεργά στην Ελλάδα, βλέπουν σημάδια κόπωσης σε οικονομία, τράπεζες και δεν ρισκάρουν νέα κεφάλαια (ΕΚΗΒΟΛΟΣ).
 • Καλα δεν κυβερναει η ΝΔ; Συριζα εχουμε; (ΕΚΗΒΟΛΟΣ).
 • Μας παιζουν με τα εργαλεια που ανακαλυψαν ΑΥΤΟΙ και μας τα παρειχαν απλοχερα προκειμενου να τα μαθουμε και να παιζουμε βαση αυτων. Ε γι αυτο θα παιζουν μια ζωη την μπαλιτσα τους…(ΕΚΗΒΟΛΟΣ).
 • Θα ειχε βρει αλλη αφορμη να μεταφρασει η αγορά… Γιατι τα οξω ανεβαιναν …( και εξακολουθουν να το κανουν ) σαν παλαβα και εμεις εδω βολοδερνουμε μηνες στα 900; Μην ανοιξουμε τωρα κουβεντες για το ποιος ελεγε και γιατι το ελεγε πριν μηνες. Δεν ειναι αυτο το ζητουμενο και για να μην παρεξηγηθω μονο σορτακιας δεν ειμαι. Θα πρεπει να μας απασχολουν βαθυτερα και ουσιαστικοτερα ζητηματα.(ΕΚΗΒΟΛΟΣ).
 • Είχε προειδοποιήσει λέει ο σταλεγακιας που έχει να μιλήσει από τον Μάιο του 2019.
  Αγοράκι, ο,τι ανεβαίνει πέφτει και ότι πέφτει ανεβαίνει. Όποτε κάνε μας τη χάρη το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία. Εμείς έχουμε άντερα και δεν μασάμε με μούφα πτώσεις από τις σορτοκλαιουσες με ιούς και θυγατέρες…(ΕΚΗΒΟΛΟΣ).

ΧΙΟΥΜΟΡ με το…βαμβάκιον:

 • Εικονίδιο

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ: Θα υπάρξουν πλούσια ορεκτικά και εδέσματα λόγω… πανικοκορωνοιου! ‘Αλλωστε οι σοβαροί επενδυτές έχουν προνοήσει να δημιουργήσουν Ρευστότητα.

ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ – ΕΛΑ ΘΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ – ΘΕΙΚΟ ΘΑΥΜΑ