Χ.Α & Μarkets (18.11.2020): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (;)

AΠΟΘΕΩΤΙΚΟ 9ΜΗΝΟ από τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ

  • Σημαντική ήταν και η μείωση του Καθαρού Δανεισμού κατά € 43,3 εκατ. (στις 30.09.2020 ο Καθαρός Δανεισμός ανήλθε σε 40,25 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 83,5 εκατ.εκατ. ευρώ στις 31.12.2019, ήτοι ποσοστιαία μείωση 51,8%), με το δείκτη Καθαρός Δανεισμός/Ίδια Κεφάλαια να διαμορφώνεται σε 0,24 σε σχέση με 0,57 στις 31.12.2019.

Ο δείκτης Καθαρός δανεισμός / EBITDA για την περίοδο ανήλθε σε 0,76 (τo EBITDA αναφέρεται στην περίοδο από 01.10.2019 έως 30.09.2020). Σημειώνεται ότι, στις 31.12.2019 η τιμή του δείκτη ήταν 2,91 ενώ στις 30.09.2019 ανήλθε σε 3,04. Το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων στις 30.09.2020 ανήλθε σε 165 εκατ. ευρώ σε σχέση με 146,35 εκατ.ευρώ στις 31.12.2019.

Ανακοινώσεις

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.Ε.:  Ανακοίνωση Οικονομικών Αποτελεσμάτων Εννεαμήνου 2020

08:21  –  [ΠΛΑΘ]


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ – ΣΧΟΛΙΟ: Η αγορά απεχθάνεται την αβεβαιότητα. Και αυτή τη στιγμή, η αβεβαιότητα επί των εξελίξεων είναι το μόνο βέβαιο. Η προοπτική του εμβολιασμού και της λήξης της πανδημίας είναι βεβαίως ένα θετικό γεγονός που τεκμηριώνει ένα “τέλος” σε όλα αυτά, όμως: α) δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα υπάρξει το “τέλος” και β) δε γνωρίζουμε το ποιό θα είναι το νέο σημείο εκκίνησης για την οικονομία, αλλά και την κατάστασή της, όταν τελειώσει η περιπέτεια της πανδημίας.

  • Παράλληλα, υπάρχουν όλα τα θέματα που απασχολούσαν και που συνεχίζουν να απασχολούν το κράτος, την κοινωνία και την οικονομία: ελληνοτουρκικές σχέσεις (όπου σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις κατά τους προσεχείς μήνες), ελλείμματα προϋπολογισμού και εκτόξευση του δημοσίου χρέους (κάτι που οπωσδήποτε θα έχει συνέπειες κάποια στιγμή στο μέλλον) και προσέλκυση επενδύσεων (στοιχείο που καθίσταται όλο και πιο δύσκολο, δεδομένης της οικονομικής πορείας).

Τα παραπάνω στοιχεία καθιστούν προβληματική την πορεία του Γενικού Δείκτη για ένα διάστημα κάποιων μηνών. Δηλαδή, παρά το ότι η αγορά μπορεί να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, ακόμη και όταν θα ξεπεραστεί το πρόβλημα της πανδημίας, υπάρχουν πολλά στοιχεία αβεβαιότητας μπροστά μας, τα οποία, όχι μόνο θα μειώνουν τη δυναμική της, αλλά θα προκαλούν παροδικές ανησυχίες και διακυμάνσεις.

  • Θα απαιτηθεί μία σειρά από πολύ θετικές εξελίξεις για να μπορέσει η αγορά να κινηθεί μόνιμα ανοδικά και να γυρίσει σελίδα. Ποιές μπορεί να είναι οι εξελίξεις αυτές; Κάποιες σοβαρές μεταβολές και εξελίξεις στον επενδυτικό τομέα. Κεφάλαια, είτε από τα επενδυτικά προγράμματα που κάθε τόσο αναφέρει η Κυβέρνηση, είτε εγχώρια ή ξένα κεφάλαια του ιδιωτικού τομέα, που θα διατεθούν για επενδύσεις, ώστε να πάρει μπρος και να επιταχύνει ρυθμούς η οικονομία. Τίποτα άλλο.

ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ – Καλησπέρα σας θα μπορούσατε να γράψετε την άποψη σας για MEDICON και ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ; Έχουν μείνει πολύ πίσω από την τελευταία άνοδο, είναι σε τιμή που μπορούν να αγοραστούν; ευχαριστω πολυ

ΜΕΝΤΙ: Οι μεγαλομέτοχοι έκαναν πολλή καλή δουλειά βγάζοντας την από την ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ, αλλά δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για την εικόνα της μετοχής τους στο ταμπλό. Κονομάνε ένα κάρο λεφτά από τις αμοιβές τους, που να τους μείνει καιρός να ασχοληθούν με τους μικροεπενδυτές μετόχους τους.

ΟΛΥΜΠ: Δεν θα θέλαμε να χαρακτηρίσουμε οικογένεια – μεγαλομέτοχο και διοίκηση της. Δεν υπάρχουν σχετικές λέξεις, θα έπρεπε να τις επινοήσουμε…

ΚΛΜ: Αγοραστικό ημερήσιο σήμα δίνει με κλείσιμο πάνω από τα 05,180 με στόχο τα 0,5900 που είναι και κύρια αντίσταση. Η εταιρία κάνει προσπάθεια να κλείσει την ψαλίδα της πτώσης του τζίρου μέσω του internet. Παρόλα αυτά η δύναμη πυρός της είναι τα ακίνητα που θέλει εδώ και χρόνια να αξιοποιήσει χωρίς παρόλα αυτά να παίρνει αποφάσεις.
ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ
ΣΣ μ/μ: Υποαποδίδει, χρωστάει απόδοση και μάλλον κάτι τέτοιο θα συμβεί ξαφνικά, απροειδοποίητα.
..
ΑΔΜΗΕ: Θυμόμαστε την περίοδο που η ΔΕΗ έδωσε 1 ΑΔΜΗΕ για κάθε 1 ΔΕΗ με το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτών να σπεύδει να ξεφορτωθεί την ΔΕΗ για να πάρει ΑΔΜΗΕ. Εκτοτε, η ΔΕΗ και μετά το νοικοκύρεμα έχει σχεδόν τριπλασιάσει την τιμή της. Πλέον δείχνει ότι και ο ΑΔΜΗΕ θα καταφέρει να διασπάσει την αντίσταση και να ξεκινήσει μία μεσοπρόθεσμη ανοδική πορεία. Είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των 2 εταιριών. Η κατοχύρωση των 2,4000 ανοίγει μεσοπρόθεσμα τον δρόμο με πρώτο στόχο τα 2,6500 ευρώ. Το στοπ στην παρούσα στα 2,2400 ευρώ σε κλείσιμο ώρας.
ΔΕΗ: Οσον η μετοχή διαπραγματεύεται πάνω από τα 5,8800 ευρώ στο κλείσιμο, τόσον η τάση της θα παραμένει επιθετική.
  • ΚΛΜ: Τρέχει ο κάθε… πεθαμένος και η δική του μετοχή δεν θα μπορέσει να βγάλει μία υποτυπώδη – έστω – ανοδική αντίδραση; Με την τιμή να πελαγοδρομεί μεταξύ των 0,5000 και 0,5500 ευρώ; Στην κ/φση των 20 και 21 εκατ. ευρώ με τα ίδια κεφάλαια στα 50 εκατ. ευρώ; Μοιράζει κάθε χρόνο μέρισμα, ενώ εξυπηρετεί άνετα τον δανεισμό του.
ABE: Σημασία έχει πάντα το timing στην επιλογή μίας μετοχής. Την… πετύχαμε προχθές κάτω των 0,2400 ευρώ ενώ τώρα πλησιάζει τα 0,3000 ευρώ.

ΑΝΤΡΕ ΚΟΣΤΟΛΑΝΙ: Ο καθαρόαιμος κερδοσκόπος αγοράζει μόνο χαρτιά , από τα οποία
περιμένει έναν τριπλασιασμό ή τετραπλασιασμό της τιμής . Μπορεί, βέβαια, να κερδίσει τα δεκαπλάσια…

ΑΝΤΡΕ ΚΟΣΤΟΛΑΝΙ(Ι): Τι θα ήταν το χρηματιστήριο χωρίς τους τρελούς; Και τι θα γινόταν με το χρηματιστήριο, αν ένα σούπερ κομπιούτερ ήξερε τα πάντα; Η απάντηση μου στα δύο αυτά ερωτήματα είναι: «Δεν θα υπήρχε κανένα χρηματιστήριο».

  • Συχνά ακούγεται ότι το χρηματιστήριο είναι εντελώς αδιαφανές. Αν ήταν διαφανές δεν θα ήταν χρηματιστήριο. Οι χρηματιστές ψαρεύουν σε θολά νερά που τα θολώνουν ακόμα περισσότερο οι ίδιοι με τις πολλές ανούσιες φλυαρίες τους. Τα μέσα μαζικής επικοινωνίας διαδίδουν ανάλογες χρηματιστηριακές σοφίες. Έτσι επικρατεί στις ειδήσεις και τα δημοσιογραφικά σχόλια πλήρης σύγχυση.

ΑΝΤΡΕ ΚΟΣΤΟΛΑΝΙ(ΙΙ): Η μεγαλύτερη αποτυχία για ένα κερδοσκόπο είναι όταν κάνει ένα λάθος, παρ’ όλο που το είχε διαισθανθεί εκ των προτέρων. Και αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντα γιατί αφήνεται να επηρεαστεί από τους άλλους.

  • Η πιο αδύναμη μετοχή στα χρηματιστήρια του κόσμου είναι σήμερα η μετοχή της λογικής. Η τιμή της δεν ακολουθεί καθόλου την συνήθη Τάση. Ταλαντεύεται στις αντιδράσεις χιλιάδων υστερικών χρηματιστών, broker, εμπόρων, των οποίων η γνώμη αλλάζει συχνά από λεπτό σε λεπτό.


ΠΡΟΣΦΟΡΑ του 

ΤΙΜΕΣ – ΣΤΟΧΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ (ΟΚΤ-ΝΟΕ 2020)ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.