Χ.Α & Μarkets (11/12): Πολλά μικρά & μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

ΞΕΦΥΓΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ στην Wall Street που σε πολλά τμήματα της θυμίζει κάτι από… Τουλίπες. Αδιανόητα, ανεξήγητα πράγματα και να δούμε πότε θα αρχίσει το μακελειό. Εννοείται, ότι κανείς μας δεν το θέλει να συμβεί. Προς το παρόν πάντως δεν έχουμε να ανησυχούμε για χίλιους δυό λόγους. Αργεί πολύ να γίνει η… διανομή αφού το χρήμα κυκλοφορεί ελεύθερο χωρίς κόστος…

 • Αλλά όταν βλέπεις μία εταιρεία ντελιβεράδων να αποτιμάται όσο ολόκληρο το ελληνικό χρηματιστήριο (με πωλήσεις ούτε καν 2 δισ. δολ. το 9μηνο και ζημίες 150 εκατ. δολαρίων) και μία άλλη που νοικιάζει ξένα σπίτια σχεδόν 1,5 φορές το Χ.Α (με πωλήσεις 2,5 δισ.δολ. και ζημίες 700 εκατ. δολ. στο 9μηνο), εκατοντάδες άλλες να αποτιμώνται 10 και 20 φορές τον κύκλο εργασιών τους για το… 2023 και 2024(!!) χωρίς κέρδη κι όλες με σημαντικές ζημίες κλπ κλπ όσο νάναι σε πιάνει είτε υψηλός πυρετός είτε παγωμένος ιδρώτας.

Χ.Α: Εμείς, ως γνωστόν, κάθε τι δικό μας έχουμε τον τρόπο ή μάλλον χίλιους τρόπους να το απαξιώνουμε. Η γνωστή ιστορία με την κατσίκα του γείτονα. Φταίει βέβαια και η παντελής γνώση του αντικειμένου από το 98% των ενεργά ενασχολούμενων με αυτό…

 • Το δείχνει άλλωστε το γεγονός, ότι ενώ υπήρξαν πολλές δεκάδες εταιρειών με απίστευτες αποδόσεις στην πλέον μαύρη περίοδο της σύγχρονης οικονομικής ιστορίας μας οι έλληνες επενδυτές είτε έβγαλαν τα κεφάλαια τους έξω (βγάζοντας εμμέσως οι ίδιοι τα μάτια τους) είτε (εξ)αφάνισαν τα επενδεδυμένα κεφάλαια τους στο Χ.Α για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ήξεραν που τους πάνε κυριολεκτικά τα τέσσερα.

YΠΕΝΘΥΜΙΣΗ(1)μ/μ: Πρέπει πάντα να είμαστε συνετοί και προσεκτικοί στις βραχυπρόθεσμες κινήσεις μας. ‘Αλλωστε, το μυστικό που χωρίζει το ΖΗΝ από το ΕΥ ΖΗΝ δεν είναι παρά μερικές λογικές κινήσεις στο ταμπλό σε χαρτιά στα οποία μπορούμε να προσεγγίσουμε τα δρομολόγια τους με μεγάλες πιθανότητες επιτυχούς επιβίβασης και αποβίβασης. Και μάλιστα σε διάρκεια έτους. Αυτό το καθημερινό ή το κάθε λίγο και λιγάκι “μέσα έξω” δεν οδηγεί πουθενά.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ(2)μ/μ: Οι τοποθετήσεις πάντοτε πραγματοποιούνται σε καθοδικά γυρίσματα των μετοχών που παρακολουθούμε και οι οποίες δεν είναι και λίγες. Αφού καλύπτουν όλους τους κλάδους και απευθύνονται σε όλα τα χαρτοφυλάκια, ανάλογα με την μορφή-ιδιότητα που οι κάτοχοι τους τα “χρωματίζουν”.

 • Ποτέ δεν κυνηγάμε τιμές, πόσο μάλλον εξυπηρετούμε τερματικά παίγνια που στηρίζονται σε αναφορές του μ/μ και τις οποίες ορισμένοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν… Ο μ/μ δεν παίζει με τα λεφτά των αναγνωστών του και η μοναδική ανταμοιβή του είναι η ευχαρίστηση που παίρνει όταν αυτοί τα “κονομάνε” και δεν τους μαδάνε στο ταμπλό…

ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΝΕΑ πιλοτική υπηρεσία άμεσης χρηματιστηριακής ενημέρωσης

Η ΑΠΟΨΗ – από τον Λουκά Παπαιωάννου

Οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ και η επέκταση των προγραμμάτων PEPP & TLTRO iii, τόσο ποσοτικά όσο και χρονικά, αποδεικνύει άλλη μια φορά στις αγορές ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ταχύτητα της και η αποφασιστικότητα της, κρατούν το οικονομικό οικοδόμημα συνεκτικό, σε αντίθεση με τα πολιτικά κέντρα αποφάσεων της Ε.Ε.

Οι αποφάσεις αυτές έχουν  θετικό αντίκτυπο για όλες τις χώρες, αλλά για την Ελλάδα ακόμα περισσότερο. Αυτό απεικονίζεται κυρίως στην αγορά κρατικών ομολόγων της και στην συνεχή αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού της, που στην 10-ετία κινούνται πλέον πέριξ του 0,61%, διευκολύνοντας την διαχείριση του δυσθεώρητου Ελληνικού χρέους.

Αλλά και οι Ελληνικές τράπεζες καθώς και οι μεγάλες επιχειρήσεις συνεχίζουν να υποβοηθούνται από  την παροχή άπλετης και φθηνής ρευστότητας, μέσω του προγράμματος επαναγοράς δανείων TLTRO III, διατηρώντας τις προσδοκίες για μια καλύτερη χρονιά το 2021, τόσο σε μακροοικονομικό όσο και σε Μικροοικονομικό επίπεδο.

Συνεπώς παρά την σημερινή έντονη διόρθωση , η μακροπρόθεσμη ανοδική τάση απέχει πολύ από το να απειληθεί. Η διορθωτική κίνηση αποτελεί ευκαιρία επανατοποθετήσεων, για όσους πούλησαν ή δεν επιβιβάστηκαν στο 1ο ανοδικό κύμα. Η προσέγγιση των κινητών Μέσων όρων 25, 50 & 200 ημερών αποτελούν τους εύκολους οδηγούς, σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει να τοποθετηθεί στην αγορά.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το εύρος του ανοδικού καναλιού οριοθετείται πλέον μεταξύ των 820-720 μονάδων στον ΓΔ και 1930-1630 μονάδων για τον FTSE25 σε συνεννόηση με τους επενδυτικούς μας συμβούλους καταστρώνουμε τις αντίστοιχες στρατηγικές, επιλέγοντας μετοχές με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και ιστορικά αξιόπιστο management..


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΑΠΟΔΟΣΕΙΣ 12ΜΗΝΟΥ – 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 με 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΑΝΟΔΙΚΕΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ ΠΑΣΑΛ και ΝΙΚΑΣ (λάθος υπολογισμοί) – 3ΑΚ και 3ΑΠ με ελάχιστες συναλλαγές, ΚΡΕΚΑ ομοίως.


ΠΤΩΤΙΚΕΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΑΤΡΑ

@https://www.eurocapital.gr/permalink/117091.html:

 • Κάθε πτώση της αγοράς, εξ’ ορισμού προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις και συναισθήματα. Μία πτώση με μέγεθος -2,73% προκαλεί πολύ αρνητικές εντυπώσεις και πολυ αρνητικά συναισθήματα. Αυτή είναι η μία -και φυσιολογική- οπτική.

Από την άλλη πλευρά, αν πριν από 15 συνεδριάσεις -τότε ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 699,20 μονάδες και είχε βρεθεί εκεί μετά από μία ταχύτατη άνοδο από τις 565 μονάδες- μας έλεγαν ότι, στις 10 Δεκεμβρίου, ο δείκτης θα βρισκόταν στις 774,27 μονάδες (δηλαδή στο σημερινό κλείσιμο), θα ισχυριζόμασταν με βεβαιότητα ότι ο συνομιλητής μας ονειρεύεται.

 • Η πτώση είχε όλα τα κλασικά στοιχεία μιας πτώσης μετά από μία μεγάλη άνοδο. Περισσότερο υποχώρησαν οι μετοχές που είχαν σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο στο πρόσφατο παρελθόν (πχ τράπεζες). Λιγότερο υποχώρησαν οι μετοχές που είχαν υστερήσει σε άνοδο (πχ ΣΑΡ, ΤΕΝΕΡΓ κλπ).

Η πτωτική ατμόσφαιρα σήμερα, αποσύνδεσε το ελληνικό χρηματιστήριο από τις διεθνείς αγορές, οι οποίες είχαν μικτές αποδόσεις, ενώ μικτά έχει ανοίξει και η αγορά της Νέας Υόρκης. Η αξία των συναλλαγών ήταν επίσης υψηλή (€ 111,6 εκατομμύρια, από τα οποία, € 13,5 εκατομμύρια αφορούσαν σε πακέτα).

Συμπερασματικά, είναι μία σημαντική πτώση, η οποία δεν περνάει ασχολίαστη, ενώ σε κάποιους μπορεί να δημιουργήσει φόβους για τη συνέχεια. Θα αισθανόμασταν περισσότερο άνετα αν είχε περιοριστεί σε επίπεδο κάτω του 2,00%.

Το κλίμα, δεν βελτιώθηκε στο τελευταίο ημίωρο (μάλιστα εκείνη την ώρα βελτιώνονταν σημαντικά οι δείκτες στη Ν. Υόρκη), ενώ δεν υπήρξε καμία βελτίωση ούτε στις τελικές δημοπρασίες του κλεισίματος. Αυτό δημιουργεί μία πρώτη προδιάθεση για πτωτική κίνηση και αύριο.

Από την πλευρά των δεικτών που παρακολουθεί το“απόλυτο σύστημα”, τα πράγματα είναι περισσότερο άνετα: Ο Κινητός Μέσος Όρος του Γενικού Δείκτη  βρίσκεται στις 640,14 μονάδες, δηλαδή είναι πολύ χαμηλά για να θεωρηθεί ότι υπάρχει κάποια “απειλή”.

 • Η καμπύλη του ΚΜΟ-200 εξακολουθεί να υποχωρεί με ρυθμό 0,40 μονάδες την ημέρα. Όπως έχουμε αναφέρει, εκτιμούμε ότι η πορεία του θα αντιστραφεί και θα γυρίσει σε θετική τροχιά, ανάμεσα στις 17 και στις 21 Δεκεμβρίου.

Το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών είναι πλέον το χθεσινό (796,01 μονάδες) και το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών είναι οι 655,68 μονάδες (κλείσιμο της 13/11/2020).

Συμπερασματικά, υπάρχει μία “όχληση”, αλλά ακόμη δεν υπάρχει ανησυχία. Η σημερινή πτώση δεν ανατρέπει τη θετική εικόνα της αγοράς. Ενδεχομένως να μην την ανατρέψει ακόμη μία -ήπια- πτώση αύριο. Το “απόλυτο σύστημα” μας έχει “εντός αγοράς” από την 9/11/2020 και την 16/11/2020 και τα κέρδη διατηρούνται πολύ ικανοποιητικά.

Δείτε σημερινό άρθρο: Να ανησυχήσουμε από τη σημερινή πτώση της αγοράς και τη διακοπή του ανοδικού “σερί” 14 ημερών; – Τί θα πρέπει να προσέξουμε (εδώ)


ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ (από τον Θανάση Σταυρόπουλο)

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, αύξησε συναλλαγές η Centric (+3,48%), δεν μπόρεσαν να κάνουν το 6Χ6 οι αγοραστές στα Πλ. Θράκης (-0,14%, αλλά έδειξαν δυνατότητες και για παραπάνω αποτιμήσεις), επιστροφή αγοραστών σε Αλουμύλ (+0,42%) και AVE (+1,90%), το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο σε Ευρωσυμβούλους (-7,50%), Μουζάκη (-1,71%), Μινέρβα (+5,15%)

 • Δρομέα (+2,63%), ΚΛΜ (+0,35%), Κτήμα Λαζαρίδη (+0,86%) και ΒΙΟΚΑ +5,00% (+6,25%), τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την Q&R (+3,38%), τρεις οι συνεχόμενες αρνητικές για τον Παϊρη (-7,69%) και την Epsilon Net (-2,7%), ενώ “τριολέ” ανοδικών συνεδριάσεων συμπλήρωσε και η Βιοτέρ (+7,84%, αλλά οι αγοραστές δεν ήταν ιδιαίτερα πειστικοί).

Το τελευταίο θετικό κλείσιμο στις 4/12 για την MIG (-6,20%), το τελευταίο αρνητικό στις 3/12 για την Profile (+2,48% και φήμες για επικείμενες εξαγορές), ευδιάκριτη η παρουσία πωλητών σε Κυριακούλη (-11,4%), Μαθιό (-8%), Ιατρικό (-1,53%)

 • Πλαίσιο (-3,85%), Εβροφάρμα (-2,10%), Ιντρακάτ (-4,84%), Sato (-18,42%), Frigoglass (-4,90%), Λανακάμ (-5,64%), Κορδέλλου (-3,98%) και ΕΚΤΕΡ (-4,07%), ενώ κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σημειώθηκαν σε Performance (-0,67%), Ικτίνο (-6,45%) και Άβακα (-2,95%).

ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ (από τον Θανάση Σταυρόπουλο)

Για τον Γενικό Δείκτη, οι επόμενες αντιστάσεις στις 805, 845 και 860 – 880 μονάδες. Μέγιστη αποδεκτή διόρθωση μέχρι τις 745 μονάδες (από όπου διέρχονται οι δύο ΚΜΟ 200 εβδομάδων).

 • Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης οι επόμενες αντιστάσεις στις 1933 και 1967 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 εβδομάδων). Μέγιστη αποδεκτή διόρθωση μέχρι τις 1785 – 1750 μονάδες.

Δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση και σήμερα κίνηση μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, για την μετοχή του Ελλάκτωρα (-5,23%), με κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας, εν μέσω εκτιμήσεων για επικείμενη Α.Μ.Κ., σε τιμή χαμηλότερη της τρέχουσας στο ταμπλώ. Αν χαθεί η στήριξη στα 1,40, η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στα 1,362 ευρώ (ημερήσιο “stop long”). Η πρώτη σημαντική αντίσταση στα 1,75 – 1,77 ευρώ.

 • Σε δύσκολες συνεδριάσεις, συνήθως “επιστρατεύεται” η γνωστή “εφεδρεία” της ΕΕΕ (+0,87%). Η μετοχή θέλει κλείσιμο υψηλότερα των 25,75 ευρώ, για να ανοίξει “δίαυλο επικοινωνίας” με τα 26,92 – 26,98 και σε ακρότητα, με τα 27,62 ευρώ. Οι πρώτες στηρίξεις στα 25,26, 24,36 και 23,82 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον ΟΠΑΠ (+1,37%), καθώς συνεχίζεται η επιβίβαση Παικτών που ποντάρουν στην χαμηλότερη φορολογία. Να σημειωθεί ότι ο τίτλος υποχώρησε αισθητά από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 10,57 ευρώ (+3,53%).

 • Η πρώτη αντίσταση στα 10,70, η επόμενη στα 10,94 – 11,10 και η θεωρητικά ισχυρή στα 12,00 ευρώ. Αν χαθεί η πρώτη στήριξη στα 10,20, ο τίτλος μπορεί να κινηθεί προς τα 9,86 και 9,46 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΧΟΙ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

– ΠΡΟΣΦΟΡΑ από το 

GR invest.gr

Επεξήγηση Συμβόλων: OP: OutPerform, UP: UnderPerform, OW: OverWeight, EW: EqualWeight, N: Neutral, ACC: Accumulate, H: Hold, R: Reduce, S: Sell

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ 2020
Ημερομηνία
Αλλαγής
Οίκος Μετοχή Νέα Τιμή
Στόχος
Νέα
Σύσταση
Προηγ. Τιμή
Στόχος
Προηγ.
Σύσταση
07/12/2020 EFG ΕΧΑΕ 5,00 B 4,60 B
02/12/2020 AXIA ΤΕΝΕΡΓ 15,40 Β 12,10 Β
02/12/2020 ALPHA FIN ΜΥΤΙΛ 15,23 Β ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΛΥΨΗ
02/12/2020 NBG SEC ΕΧΑΕ 4,30 OP 4,65 OP
01/12/2020 NBG SEC ΕΧΑΕ 4,70 OP 6,70 OP
30/11/2020 NBG SEC ΟΠΑΠ 13,50 OP 10,90 OP
25/11/2020 EFG TITC 16,80 B 14,80 H
17/11/2020 ΕΕΕ 25,50 Η 23,90 Η
16/11/2020 PIRAEUS ΑΔΜΗΕ 3,30 OP Έναρξη Κάλυψης
13/11/2020 GS ΠΕΙΡ 0,95 N 1,10 N
13/11/2020 GS ΕΤΕ 1,53 N 1,94 N
13/11/2020 GS ΕΥΡΩΒ 0,53 N 0,63 N
13/11/2020 GS ΑΛΦΑ 0,95 B 1,34 B
09/11/2020 EFG ΜΥΤΙΛ 13,00 Β
04/11/2020 EFG ΟΠΑΠ 10,10 B 9,80 B
27/10/2020 EUROXX ΟΠΑΠ 11,60 OW 14,00 OW
07/10/2020 OPTIMA ΕΛΠΕ 7,00 Β 10,50 Β
07/10/2020 ALPHA FIN ΠΑΠ 2,89 OP 2,03 OP
05/10/2020 ALPHA FIN ΓΕΚΤΕΡΝΑ 8,60 OP 8,50 H
01/10/2020 GS ΕΕΕ 27,45 Β 25,60 Ν

Markets

RECENTLY VIEWED

Symbol Last Price Change % Change
ABNB

Airbnb, Inc.

144.71 +76.71 +112.81%
DASH

DoorDash, Inc.

186.00 -3.51 -1.85%
JD

JD.com, Inc.

81.71 -0.11 -0.13%
BTC-USD

Bitcoin USD

17,945.40 +32.32 +0.18%
NIO

NIO Limited

45.22 +1.21 +2.75%
GREK

Global X MSCI Greece ETF

25.17 -0.72 -2.78%
MRNA

Moderna, Inc.

155.69 -0.90 -0.57%
DB

Deutsche Bank Aktiengesellschaft

11.00 -0.23 -2.05%
TSLA

Tesla, Inc.

627.07 +22.59 +3.74%
^GDAXI

DAX PERFORMANCE-INDEX

13,295.73 -44.53 -0.33%
KCAC

Kensington Capital Acquisition Corp.

23.50 0.00 0.00%
RMG

RMG Acquisition Corp.

20.91 +1.99 +10.52%
GC=F

Gold Feb 21

1,840.50 +3.10 +0.17%
ETH-USD

Ethereum USD

546.70 +2.30 +0.42%
PLAT.AT

Thrace Plastics Holding and Commercial S.A.

3.6650 -0.0050 -0.14%
Cryptocurrencies
Symbol Last Price Change % Change
BTC-USD

Bitcoin USD

17,945.40 +32.32 +0.18%
ETH-USD

Ethereum USD

546.70 +2.30 +0.42%
XRP-USD

XRP USD

0.5578 -0.0005 -0.0895%
USDT-USD

Tether USD

1.0003 +0.0003 +0.0267%
BCH-USD

BitcoinCash USD

259.10 -5.14 -1.94%
Trending Tickers
Symbol Last Price Change % Change
ABNB

Airbnb, Inc.

144.71 +76.71 +112.81%
DIS

The Walt Disney Company

154.69 +0.26 +0.17%
PFE

Pfizer Inc.

41.73 -0.12 -0.29%
NIO

NIO Limited

45.22 +1.21 +2.75%
LULU

Lululemon Athletica Inc.

369.07 +5.51 +1.52%
Symbol Last Price Change % Change
NIO

NIO Limited

45.22 +1.21 +2.75%
GE

General Electric Company

11.32 -0.07 -0.61%
AAL

American Airlines Group Inc.

17.99 +0.83 +4.84%
F

Ford Motor Company

9.12 -0.33 -3.49%
AAPL

Apple Inc.

123.24 +1.46 +1.20%
Stocks: Gainers
Symbol Last Price Change % Change
PRRUF

Immutep Limited

0.6300 +0.4950 +366.67%
SGMO

Sangamo Therapeutics, Inc.

15.65 +5.42 +52.98%
TGTX

TG Therapeutics, Inc.

41.72 +12.10 +40.85%
AI

C3.ai, Inc.

130.00 +37.51 +40.56%
ALXO

ALX Oncology Holdings Inc.

112.26 +30.53 +37.35%
Stocks: Losers
Symbol Last Price Change % Change
YQ

17 Education & Technology Group Inc.

17.30 -2.88 -14.27%
FSR

Fisker Inc.

15.03 -1.80 -10.70%
OTGLY

CD Projekt S.A.

24.95 -2.73 -9.84%
IGMS

IGM Biosciences, Inc.

95.13 -10.13 -9.62%
NGCRY

NagaCorp Ltd.

70.57 -7.28 -9.35%
Top Mutual Funds
Symbol Last Price Change % Change
Top ETFs
Symbol Last Price Change % Change
QQQ

Invesco QQQ Trust

302.52 +1.21 +0.40%
Futures
Symbol Last Price Change % Change
ES=F

E-Mini S&P 500 Dec 20

3,662.50 -6.00 -0.16%
YM=F

Mini Dow Jones Indus.-$5 Dec 20

29,993.00 -17.00 -0.06%
NQ=F

Nasdaq 100 Dec 20

12,362.00 -40.00 -0.32%
RTY=F

E-mini Russell 2000 Index Futur

1,918.90 -2.30 -0.12%
ZB=F

U.S. Treasury Bond Futures,Mar-

173.53ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.