Χ.Α: ‘Αμεση η αντίδραση των «ισχυρών χεριών» που διαφεντεύουν την άνοδο

Η πρώτη επαφή του Γενικού Δείκτη με την ισχυρή ζώνη αντίστασης των 780 με 800 μονάδων έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα της διαγραμματικής οπισθοχώρησης χρησιμοποιώντας ως μερική θρυαλλίδα  πυροδότησης τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ.

  • Η μετέπειτα όμως αντιμετώπιση των όποιων βραχυχρόνιων ρευστοποιήσεων άφησε την ευχάριστη αίσθηση της άμεσης αντίδρασης των «ισχυρών χεριών», που διαφεντεύουν από τις αρχές του έτους την ανοδική κίνηση του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Αίσθηση η οποία προκαλεί την εντύπωση ότι αυτή τη φορά η ανοδική κίνηση έχει σταθερές  βάσεις μεσομακροπρόθεσμου ορίζοντα με μεγάλου μεγέθους επενδυτές, όπου  διαβλέπουν  τη στροφή των  πολιτικοοικονομικών δεδομένων της χώρας αφήνοντας έτσι πολύ εύκολα εκτός νυμφώνος  και αγοράς όσους είναι γαλουχημένοι με την μέθοδο της πρόχειρης δίχως πλάνο επενδυτικής «αρπαχτής». Τεχνικά όσο ο Γενικός Δείκτης πατάει με άνεση πάνω στο επίπεδο των 755 με 742 μονάδων πολύ γρήγορα θα επιχειρήσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του πάνω στο όριο αλλαγής της μακροπρόθεσμης τάσης των 800 μονάδων.

Στην πάνω λωρίδα του μεσοπρόθεσμου ανοδικού καναλιού συνεχίζει και λαμβάνει τιμές από τις αρχές Απριλίου ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 έχοντας όμως παρουσιάσει στις τελευταίες συνεδριάσεις σημάδια κόπωσης γύρω από το διαγραμματικό όριο των 2000 μονάδων. Διατήρηση του δείκτη πάνω από την περιοχή των 1973 με 1964 μονάδων θα ανοίξει την ανοδική όρεξη για μια επίσκεψη προς την κρίσιμη αντίσταση των 2055 μονάδων.

Εμφανείς διαγραμματικές δυσκολίες διαπερατότητας με την αντίσταση των 670 μονάδων αντιμετωπίζει ο Τραπεζικός Δείκτης.

Μάλιστα στις τελευταίες συνεδριάσεις πραγματοποιεί  μια επικίνδυνη πλευρική κίνηση κρούσης, που μπορεί να τον οδηγήσει εκτός του δίαυλου ανοδικής κατεύθυνσης μιας που σε αντίθεση με τον δείκτη FTSE 25 αυτός κινείται με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα στη κάτω λωρίδα του. Ζητούμενο για την συνέχεια είναι η άνευ όρων παράδοση των 670 μονάδων για να μπορέσουμε να ανοίξουμε με ασφάλεια τον ανηφορικό δρόμο για τα 100 «σκαλοπάτια» των 770 μονάδων.

  • Απόστολος Μάνθος – Υπεύθυνος: Τεχνικής  Ανάλυσης & Επενδυτικής Στρατηγικής

Τwitter : @ManthosChartist

Ευριπίδου  9
6ος Όροφος
105 61  Αθήνα
Τηλ:  (+30) 210 6829898
http://www.aenaonmarkets.com

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

Το μήνυμα αυτό (συμπεριλαμβανομένων των επισυναπτόμενων εγγράφων) είναι εμπιστευτικό και προορίζεται για χρήση μόνο από τον αποδέκτη του, καθώς ενδέχεται να προστατεύεται από το επαγγελματικό απόρρητο και να περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία.

Οιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση, αντιγραφή, κοινοποίηση του περιεχομένου του ή αναμετάδοση του συγκεκριμένου μηνύματος, εν όλω ή εν μέρει, απαγορεύεται αυστηρά. Σημειώνεται ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα μπορεί πολύ εύκολα να παραποιηθούν.

Η Aenaon Markets Ltd δε φέρει ευθύνη για την εσφαλμένη ή μη ολοκληρωμένη μετάδοση του περιεχομένου των μηνυμάτων καθώς και για οιαδήποτε καθυστέρηση στη λήψη τους ή για οιαδήποτε ζημία του συστήματός σας. Η Aenaon Markets Ltd σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την ακεραιότητα του ηλεκτρονικού μηνύματος, ούτε ότι αυτή η επικοινωνία είναι ελεύθερη ιών, υποκλοπών ή παρεμβολών.

Print Friendly, PDF & Email