Χ.Α- (7/8/2021): Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά

Με έντονη ανοδική τάση οι δείκτες των μετοχών του χρηματιστηρίου Αθηνών μετά τις προηγούμενες πτωτικές συνεδριάσεις, Τρίτη 3 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

H τερματική κίνηση της μετοχής της Space (στη συνεδρίαση της Παρασκευής ειδικότερα) δείχνει να δικαιώνει την εξ αρχής διατυπωμένη εκτίμηση του μ/μ περί της… ταυτότητας του νικητή στον διαγωνισμό των Ταυτοτήτων.


ΟΤΑΝ ο ΜΠΗΤΡΟΣ αποτιμάται υψηλότερα από τον ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ, αντιλαμβάνεστε τι θα συμβεί στο προσεχές μέλλον για την ΤΖΚΑ… Στα 7,9 εκατ. ο πρώτος και στα… 7,5 εκατ. ο δεύτερος μαζί με την ΑΜΚ των 3 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε πριν λίγες εβδομάδες.

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ: Δεν κερδίζει κανείς με το να είναι απόλυτα κάθετος με τις μετοχές της κατηγορίας. Οσοι είναι γνώστες του τι σημαίνει ακριβώς ΑΓΟΡΑ και δεν το παίζουν παντογνώστες και ξερόλες μπορούν να κινούνται ελεύθερα και δημοκρατικά. Ρατσισμός δεν επιτρέπεται ούτε στα χρηματιστήρια. Η κάθε μετοχή έχει την αξία της, έχει την δική της τύχη. Εξαιρέσεις πάντα θα υπάρχουν, απλά για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ(Ι): Κανείς δεν είναι εξυπνότερος και πόσο περισσότερον μεγαλύτερος από αυτήν. Το να βγαίνει να ειρωνεύεται, να συμβουλεύει για πράγματα που δεν γνωρίζει ούτε καν κατά την ελάχιστη των προσεγγίσεων και πόσο μάλλον να επηρεάζει άτομα του κύκλου του δεν του περιποιεί καμμία τιμή. Τουναντίον και εκτίθεται ο ίδιος ανεπανόρθωτα αλλά και το κυριότερον ζημιώνει τους δίπλα του επηρεαζόμενους και προφανώς υποδεέστερους αυτού. Και είναι υποδεέστεροι γιατί όχι μόνον δεν έχουν ιδέα (πόσο μάλλον άποψη) αλλά γιατί πείθονται πολύ εύκολα από τις συμβουλές του κάθε παντογνώστη.

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ (ΙΙ): Και ο μ/μ δεν την συμπαθεί, την αγνοούσε μάλιστα επί σειράν ετών. Οταν όμως οσμίστηκε ψητό, έσπευσε αμέσως να το σερβίρει στους αναγνώστες του υπό αυστηρά συγκεκριμένους όρους και προυποθέσεις.

  • Η αρχή έγινε με την ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ με την τιμή της πέριξ των 0,2000 ευρώ για να βγουν αμέσως οι ξέρετε ποιοί και να γράψουν τις μπουρδολογίες τους. Το ένα τους μύριζε, το άλλο τους ξίνιζε. Την συνέχεια την γνωρίζετε… Και βγήκε από την ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ και 4πλασιάστηκε η τιμή της.

Συνεχίσαμε με τις ΕΣΥΜΒ (στα 0,2000 – 0,2400), ΦΡΙΓΟ (στα 0,0600 – 0,0700), ΒΙΟΤΕΡ (στα 0,0900 – 0,1200 ευρώ και 5πλασιασμός), ΙΝΤΡΑΛΟΤ (0,0800 – 0,0900 ευρώ και 5πλασιασμός), ΛΑΒΙΦΑΡΜ (0,2000- 0,2400), ΣΙΔΜΑ (εδώ αργήσαμε να πεισθούμε εξ ου και στα 1,1500 με 1,2000), ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ (0,1500 με 0,1700)…

  • ΜΙΛΑΜΕ για 8 στα 8…
  • ΜΑΛΙΣΤΑ, καμμία από αυτές τις εταιρείες πρόκειται να… σβήσει, τουναντίον όλες θα επανέλθουν σε ΚΑΝΟΝΙΚΗ διαπραγμάτευση εν ευθέτω χρόνω. Πλην πολύ εξαιρετικού απροόπτου για κάποια εξ αυτών.
  • ΕΝΩ ακόμη και τώρα τις βλέπουμε να χτυπάνε και νέα υψηλάαπό τις τωρινές τιμές τους.
  • Με τρεις εξ αυτών να ξανακαίνε καρδιές.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.