Χ.Α – 7.5.2021: Νέα ανεπιτυχής προσπάθεια κίνησης προς υψηλότερα επίπεδα από τον γενικό δείκτη

Με αρνητικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 910,21 μονάδες με πτώση 0,13%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 95,65 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 7,05 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 47 έκλεισαν ανοδικά, 71 πτωτικά, και 54 παρέμειναν αμετάβλητες.

Παρά τις εναλλαγές προσήμου την πρώτη ώρα της διαπραγμάτευσης για τον γενικό δείκτη, όπου και σημείωσε ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 908,14 μονάδες, κατάφερε στη συνέχεια να διαγράψει τις απώλειες του και να σταθεροποιηθεί σε θετικό έδαφος, διευρύνοντας τα κέρδη του στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, φθάνοντας στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 917,30 μονάδων, χωρίς όμως ωστόσο στο τέλος να ολοκληρώσει με θετικό πρόσημο, με την σχέση την σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1 προς 1,5.

Μεγαλύτερη άνοδος/Μεγαλύτερη πτώση

Νέα ανεπιτυχή προσπάθεια κίνησης προς υψηλότερα επίπεδα κατέβαλε ο γενικός δείκτηςπαραμένοντας κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με τον όγκο να διαμορφώνεται υψηλότερα του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 923,0 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 874,0 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με το σήμα αγοράς να διατηρείταιΟ όγκος διαμορφώθηκε στα 48,18 εκατ. τεμάχια, έναντι 40,02 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

Οριακά κέρδη για τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ο οποίος διατήρησε το σήμα, με τον δείκτη RSI να κλείνει κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης. Η αντίσταση βρίσκεται στις 2.323 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 2.117 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Πιέσεις δέχθηκε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο οποίος συνεχίζει να διαπραγματεύεται σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, διατηρώντας το σήμα αγοράς, με τον δείκτη RSI να υποχωρεί σήμερα κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης. Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.356 μονάδες (γραμμή ΑΒ) και η στήριξη στις 1.160 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

******
 

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε ο τραπεζικός δείκτηςπαραμένοντας έστω και οριακά πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στις 655,0 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 565,0 μονάδες (γραμμή ΓΔ)Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 40,46 εκατ. τεμάχια, έναντι 29,92 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.

****
Στα διεθνή χρηματιστήρια, στο ημερήσιο διάγραμμα ο δείκτης Dow Jones παρέμεινε με σήμα strong buy, και ο δείκτης S&P 500 με buyενώ ο δείκτης Nasdaq μετέτρεψε το σήμα του από neutral σε strong sellΣτην Ευρώπη, ο δείκτης DAX 30 διατήρησε το σήμα του σε neutral, καθώς και οι δείκτες FTSE 100 και CAC 40 σε strong buy, όπως διακρίνουμε στον παρακάτω πίνακα.

Νέα υποχώρηση για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αυτή του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,178με πτώση 14,01%, και του δεκαετούς στο 0,961με πτώση 1,49%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

follow us on twitter:

https://twitter.com/neweconomygr

https://twitter.com/TheodorosSem