Χ.Α-4.10.2021: Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε (Νο.1)

29.9.2021

Καλησπέρα σας,

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ειμαι ένας φανατικός αναγνώστης σας, αλλά με έχετε μπερδέψει τώρα τελευταία με τα γραφόμενα της συγκεκριμένης μετοχής.

  • Πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γράφατε για το πόσο δυνατή μετοχή είναι και ότι θα την δούμε εύκολα στα 9,7000 ευρώ, μετά την ανακοίνωση εκφράζατε την απορία σας πως με τέτοια αποτελέσματα το χαρτί έπεφτε και μάλιστα γράψατε ότι μπορεί να αργήσει αλλά θα δικαιώσει τους πιστούς του.

Πλεον βλέπω, ότι με μεγάλους όγκους έχει μπει σε ένα πτωτικο κανάλι και συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς χάνοντας σε 2 εβδομάδες 30% της τιμής του. Και σήμερα το σχόλιο σας είναι ότι από την τιμή 8.30 τα λέγατε… επειδή δεν καταλαβαίνω αλήθεια μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας ποιο σαφή για τα ΠΛΑΘ όπως και σε μικρότερη κεφάλαιοποίηση και για την ΒΙΟΤΕΡ που βλέπω μια από τα ίδια; με εκτίμηση και σεβασμό προς το έργο σας

Α.Χρ.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΠΛΑΘ: 

Φίλε Χριστόφορε,

Αλλάζουμε τακτικά απόψεις ανάλογα με αυτά που βλέπουμε. Κοινώς, μιλάμε για μια εταιρία πλαστικών έντονα επηρεαζόμενη από εξωγενείς παράγοντες που έχει κάνει ένα τρελό ράλι από τα 1,3000 στα 8,5000 ευρώ λόγω της πανδημίας. Αυτό το ράλι φαινόταν να είχε πορεία, αλλά ξαφνικά βλέπουμε μια έκρηξη τιμών στην ενέργεια και το πετρέλαιο, και έντονες πωλήσεις στο χαρτί κάτι που το επισημάναμε. Ενώ και η πανδημία φαίνεται να υποχωρεί.

  • Οι απόψεις δεν είναι μονοσήμαντες. Αλλάζουν κάθε στιγμή που αλλάζουν οι συντελεστές – παράγοντες. Αν αύριο δηλαδή, δούμε ξαφνικά την τιμή του Αλουμινίου να καταρρέει, θα μείνουμε στην άποψη ότι ο ΜΥΤΙΛ πρέπει να ανεβαίνει; Επί του προκειμένου, η άποψη μας τώρα είναι, ότι πρέπει να δούμε προς τα που πάει η λειτουργία και η κερδοφορία των ΠΛΑΘ. Συνεπώς, αναμένουμε προς το παρόν και θα επανέλθουμε.

ΤΟ ΑΝ ΜΑΣ ΞΥΝΙΖΕΙ η περίπτωση των ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΘΡΑΚΗΣ που χάρισε τέτοια κέρδη και που μεγένθυναν τα ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ τους σε απίστευτο βαθμό (δεν αναφερόμεθα φυσικά σε σας), αυτό είναι ένα φαινόμενο που μόνον σε Χρηματιστήριο ΨΥΧΑΣΘΕΝΩΝ μπορεί να συναντηθεί. Την στιγμή μάλιστα που γίνονται όργια σε ομίλους δήθεν κολοσσούς και για τα οποία κανείς από αυτούς που σχολιάζουν αρνητικά τα ΠΛΑΘ δεν μιλάει, προφανώς γιατί έχουν ίδια συμφέροντα και δεν θέλουν η… μετοχάρα τους να…προσβληθεί.

  • Ο μ/μ είναι δημοκρατικό site και δεν λογοκρίνει-σχολιάζει σχόλια, εκτιμήσεις, παρατηρήσεις συνεργατών του. Οι αγορές δεν είναι εύκολο πράγμα για να μπορεί ο καθένας μας να είναι απόλυτος, γιατί τότε μαύρο φίδι που τον έφαγε. Δεν είναι λίγες φορές που προσωπικά έχω γράψει ότι όποιος δεν είναι μάλιστα αρκετά σχετικός με αυτές, αργά ή γρήγορα θα το πληρώσει. Εδώ δεν ξεφεύγουν επενδυτές με χρόνια πείρας, εμπειριών και γνώσεων και θα ξεφύγει όποιος είδε φως ξαφνικά απλά και μπήκε; Κάποια στιγμή θα του κάτσει η στραβή.

Οι αγορές είναι εύκολο πράγμα για εκείνους που είναι μαζί τους συνετοί, απλοί, μεθοδικοί στο τρόπο-μοντέλο συμμετοχής τους σε αυτές και προ πάντων δεν είναι άπληστοι,  επιλήσμονες και επηρμένοι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΒΙΟΤΕΡ: 

Η διοίκηση κινείται με πολύ αργά βήματα, χωρίς να γίνεται συγκεκριμένη και χωρίς να φαίνεται κάποια λύση στα προβλήματα της προσεχώς. Από την άλλη πλευρά με την κ/φση να διορθώνει διαρκώς, ξαφνικά μπορεί να ξυπνήσουν τα κερδοσκοπικά ένστικτα (δεν είναι λίγοι εκείνοι που ασχολούνται μαζί της)

  • Στην δική της περίπτωση, αρκεί η δημοσιοποίηση μίας κίνησης -κλειδί που θα ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί από αυτή την αργοπορία και την έλλειψη ενημέρωσης.

ΠΕΡΑΣΕ αρκετό χρονικό διάστημα από τότε που διαβάζαμε (στην οικονομική έκθεση της του πρώτου 6μηνου 2019)…


Ο μ/μ την είχε σχολιάσει όταν διαπραγματευόταν στα 0,0800, στα 0,1000 και στα 0,2000 με την κ/φση αρχικά κάτω των 1,5 εκατ. ευρώ, με την επισήμανση ότι δεν προσφέρεται για… “Χήρες και ορφανά”. Και έφτασε τα… 9 εκατ. ευρώ. Τώρα, μετά από μία ανοδική πορεία που έδωσε μέχρι +500%, το μείον 30% που γράφει από τα υψηλά της δεν μας λέει τίποτα. Και δεν μας λέει τίποτα, γιατί…

  • Ο μ/μ και τα δικά του πιστεύω δεν επιτρέπουν τοποθετήσεις κεφαλαίων άνω των 2 χιλ. ευρώ το μάξιμουμ σε μετοχές που τις αποκαλεί “μικρούλες”, ενώ κέρδη άνω του 25% πρέπει σταδιακά να κατοχυρώνονται (35%, 50% και 75%) όταν προκύπτουν. Στο κάτω κάτω της γραφής ας βγάζουν και οι επόμενοι.
  • Ο μ/μ επίσης τους συνιστά να μην κυνηγούν τις τιμές αφού μόλις γράψει κάτι, σχεδόν αυτόματα παρατηρείται ανατιμητικό φαινόμενο. Τα δε χαρτοφυλάκια των μικροεπενδυτών προς τους οποίους απευθύνεται θα πρέπει να έχουν επαρκή διασπορά (τουλάχιστον 5 μετοχές στα 10.000 ευρώ)
  • Αυτά φυσικά και τα γνωρίζουν οι μικροεπενδυτές αναγνώστες του. Τα ξαναγράφουμε, για όλους αυτούς τους κρετίνους που σχολιάζουν για… πομπάρισμα τιμών και λοιπές αηδίες.
  • Τα δε σχόλια του επί της πορείας μίας μετοχής αφορούν αποκλειστικά και μόνον αυτούς και κανέναν άλλο. Αυτούς που δηλαδή ακολούθησαν από το ξεκίνημα μία μικρούλα μετοχή…

ΥΓ: Μπορείς να μου γράφεις για όλες τις απορίες σου – θα σου απαντώ έστω με μία μικρή καθυστέρηση (osfp044@yahoo.com)