Χ.Α- 31 Αυγούστου 2018: Επιλογές

  • ΠΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΣΟΙ δραστηριοποιούνται αυτές τις ημέρες στο ταμπλό κύριο μέλημα έχουν – διατηρώντας την επαφή με την αγορά και την τάση της – να μην υποστούν απώλειες και ει δυνατόν να καταγράψουν θετικές αποδόσεις στις βραχυχρόνιες κινήσεις τους.

  • ΥΨΗΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ (άνω των 500 εκατ. ευρώ)

!ΜΟΗ@20,20000 και -1,22%: Πολύ καλή η χρηματοοικονομική της εικόνα, ίσως δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

  • ΜΟΗ-6μηνο: P/E: Με βάση μόνον το 6μηνο περί το 15. P/BV: 2,2  ΔΕΙΚΤΗΣ ΔΑΝ.ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ: 0,16  EV/EBITDA: 8,3 (6μηνο!)  NETDEBT/EBITDA: αρνητικό(!!). Τα ebitda 6μηνου υπερκαλύπτουν τον καθαρό δανεισμό του ομίλου(!!!).

!ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μέχρι τώρα συνιστούσαμε συμμετοχή στα χαρτοφυλάκια μας 10% μέχρι 15% σε εξαιρετικές περιπτώσεις (λ.χ ξεπουλήματος στο ταμπλό). Τώρα το μειώνουμε από καθόλου μέχρι 5% και σε 10% σε περίπτωση τιμών ξεπουλήματος για γρήγορες κινήσεις….

!ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ@6,1000 και +3,4%: Απλά, δεν υπάρχει και τι να λέμε τώρα… Τα λέγαμε όταν έπρεπε αλλά και από άλλο μετερίζι όταν την είχαν ξεφτιλίσει κάτω από τα 80 σεντς και τρίβαμε τα μάτια μας, αναλογιζόμενοι ταυτόχρονα την διανοητική αναπηρία της πλειοψηφίας των τότε ενασχολούμενων με τα του Χ.Α. ‘Εκτοτε έχει μοιράσει υπό μορφήν δωρεάν μετοχών, μερισμάτων ή επιστροφής κεφαλαίου αρκετά περισσότερα από 80 σεντς.

  • ΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (150 με 500 εκατ. ευρώ)

!ΕΛΛΑΚΤΩΡ@1,7820 και -3,15%: Σαν κάτι να τους βασανίζει στον όμιλο, αλλά μάλλον θέλουν να μαζέψουν τα αδέσποτα και κυρίως αυτά που θα… βγουν, σε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές…

!ΕΧΑΕ@4,4450: Την έχουν ξεπατώσει με μερίσματα και επιστροφές. Πως να βρει πατήματα μετά η μετοχή; ‘Αρμεγμα κανονικό, αλλά κάπου εδώ τελείωσαν οι επιστροφές κ.λπ … Οπότε αν συνεχισθεί η αδυναμία της, την προσέχουμε ξανά…

[email protected],8000, σταθερή: Κάποιοι ρευστοποιούν στα τρέχοντα επίπεδα των 21,50 με 22,00 ευρώ αλλά τους τα παίρνουν χωρίς πολλά πολλά… Εν αναμονή του 6μηνου και του guidance που θα δώσει η διοίκηση, αλλά το καλό της τρίμηνο είναι αυτό που διανύουμε… Και πάμε για ρεκόρ ξανά…

  • ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (από 50 μέχρι 150 εκατ. ευρώ)

!ΙΝΤΡΑΚΟΜ@0,6530 και -3,12%: Θα μας βγάλει την πίστη, αλλά από την άλλη πλευρά είναι και πειρασμός…

!ΚΡΙ ΚΡΙ@3,9500 ευρώ: Με μόλις (3) θετικά πρόσημα στα τελευταία (13), αλλά και πάλι το μόνο που έχασε από τα ιστορικά υψηλά της η μετοχή είναι περί τα 35 σεντς… Στο +31,23% το 2018 στο εύρος των 2,9700 με 4,3200 ευρώ και με μέσο όρο τα 3,8400 ευρώ. Δεν αδικείται, αλλά θα την θέλαμε χαμηλότερα αν σκοπεύαμε να ασχοληθούμε ξανά μαζί της…

!ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Μία από τα ίδια στο 6μηνο, εξ ου και το χθεσινό -4,47% στα 0,7270 ευρώ με συναλλαγές 550,5 χιλ. τμχ. Κουρσστήκαμε μαζί της και τι νόημα άλλωστε θα είχε πλέον. Τα βλέπαμε τα κακά μαντάτα να έρχονται πολύ ενωρίτερα, παρά πολύ.

  • ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (από 15 μέχρι 50 εκατ. ευρώ)

!ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Στα 1,3200 ευρώ η συμφωνία, λογικό ήταν και το -6,25% στα 1,5000 ευρώ με 179 χιλ. τμχ. Κ/φση 45,7 εκατ. ευρώ, αλλά αν την δουλέψουν σωστά θα δει μεγαλύτερα νούμερα… Αρκετά θα λέγαμε… Να δούμε τώρα το 6μηνο…

!ΕΛΑΣΤΡΟΝ@1,4000 – ΚΕΚΡΟΠΑΣ@1,3100: Γνωστά τα δρομολόγια που εκτελούν σε όσους ασχολούνται μαζί τους…

  • ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (μέχρι 15 εκατ. ευρώ)

!ΕΚΤΕΡ: Το διαμάντι μας…

!ΠΠΑΚ@3,6400: Είδαμε το 6μηνο της, παρατηρούμε ότι έπιασε ταβάνι… Δεκαπλασίασε και την αποτίμηση της στο ταμπλό από τότε… Και την ευχαριστούμε τα μάλλα.

  • ΕΚΘΕΣΕΙΣ

UBS – MOΤOR [email protected],2000: Τα καθαρά κέρδη και τα EBITDA στο δεύτερο τρίμηνο υπερέβησαν άνω του 30% τις προβλέψεις μας. Διατηρούμε σύσταση “ΑΓΟΡΑ” και τιμή – στόχο στα 22,00 ευρώ. Οι ταμειακές ροές ήταν πολύ υψηλότερες, στα 220 εκατ. ευρώ έναντι εκτίμησης για 85 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο. Η τιμή – στόχος διαμορφώνεται στο κάτω άκρο του εύρους για καθαρή τρέχουσα αξία 22,00 – 29,00 ευρώ, λόγω των ρίσκων που περιβάλλουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

HSBC – ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αναβαθμίζουμε την αξιολόγηση για τις μετοχές των ΕΤΕ@2,4480, ΕΥΡΩΒ@0,7540 και ΠΕΙΡ@2,4900 σε “ΑΓΟΡΑ” από “ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ” και αυξάνουμε την τιμή – στόχο για τη EΥΡΩΒ στα 1,25 ευρώ, από 1,02 ευρώ. ενώ αντιθέτως μειώνουμε για την ΕΤΕ την τιμή στα 0,29 ευρώ, από 0,32 ευρώ και για την ΠΕΙΡ στα 3,20 ευρώ από 3,40 ευρώ. Διατηρούμε την σύσταση ΑΓΟΡΑ για την ΑΛΦΑ αλλά περιορίζουμε την τιμή στόχου στα 2,4300 από 2,7000 ευρώ.

BARCLAYS – [email protected],2000: Το αποτέλεσμα του β’ τριμήνου ευθυγραμμίστηκε σε γενικές γραμμές με τις προσδοκίες μας και διατηρούμε αμετάβλητη την τιμή – στόχο των 10,00 ευρώ ανά μετοχή με την σύσταση να απαραμένει για ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

*** *** ***

ΣΧΟΛΙΟ – XA: Εξυπακούεται, ότι για όσους θέλουν να δουν καμμιά προκοπή στα χαρτοφυλάκια τους , δεν πρέπει να τους απασχολεί η δυναμική της αγοράς, οι τζίροι της και οι λοιπές γραφικότητες που καθημερινά διαβάζουμε…

Χ.Α(1): Οι ενασχολούμενοι μαζί του αν δεν μπορούν να εντοπίσουν – έστω διαβάζονας – την εκάστοτε εν δυνάμει δυναμική των μετοχών που λάμπουν στο ταμπλό ή που θα λάμψουν, τότε καλύτερα να παύσουν να ασχολούνται με το σπορ. Απλά, γιατί δεν θα τους μείνει σεντ… Κυριολεκτικά…

Χ.Α(2): ‘Αλλωστε, αυτό εχει συντελεστεί ήδη στη πράξη. Το 98% των κωδικών είδε τα κεφάλαια του να εξαυλώνονται… Και είτε έχουν κλείσει, είτε έχουν χάσει το 95% της αρχικής αξίας τους…

Χ.Α(3): Σκληρές κουβέντες, σκληρά λόγια. Αλλά οι πικρές αλήθειες πρέπει να αποτυπώνονται και επί χάρτου (ηλεκτρονικού πλέον). Και τα γράφουμε, για να γλυτώσουν οι τυχόν νέοι “sportsmen”. Mην ακολουθείτε την πεπατημένη, που σας υπαγορεύουν άλλωστε άτομα που κάνουν κρα από μακρυά ότι δεν έχουν σχέση με την αγορά.

Print Friendly, PDF & Email