Χ.Α (30/11): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (Ι)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ : Από τα λ.χ άλφα, βήτα, γάμα, δέλτα επίπεδα τιμών οι αποδόσεις που βλέπουμε να χαρίζει μία μετοχή σε μικρό χρονικό διάστημα είναι της τάξης των 100%, 80%, 60%, 50%!! Μιλάμε για απίστευτες αποδόσεις, πραγματικά φανταστικές που δεν μπορεί να τις εξηγήσει κανείς λογικός νους.

Δεν αλλάζουν τόσον… δραματικά τα χρηματοοικονομικά δεδομένα βραχυπρόθεσμα, που να δικαιολογούν τέτοιες εκτοξεύσεις στις τιμές σε χρόνο dt. Δεν είπαμε, δεν γράψαμε ότι δεν μπορεί να δώσει αυτά τα νούμερα, αλλά όχι βρε αδερφέ σε διάστημα ολίγων εβδομάδων ή μερικών μηνών. Κάπου έχει χαθεί το μέτρον. Αλλά έτσι είναι οι αγορές…

Και καλά, ας πούμε ότι είναι αγγελικά φτιαγμένα όλα αυτά… Αλλά, τι θα γίνει αν αλλάξουν τα κόζα; Πάλι θα κλαίμε; Χρειάζεται πάνω από όλα σοβαρότης και όχι… παλαβομάρες.

ΔΕΗ: Μαύρα χάλια τα αποτελέσματα της, άλλο πράγμα το τι θα κάνει τώρα η μετοχή. Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Το παρήγορο είναι, ότι η μετοχή της τάισε πολλά χαρτοφυλάκια, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των επενδυτών κινείται βάσει της περιρρέουσας φημολογίας, του τι τους σερβίρεται μέσω σεναρίων και υποθέσεων που δεν έχουν καμμία επαφή με την πραγματικότητα. Εμείς θέλουμε να κερδίζουν όλοι, αλλά κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατον.

ΔΕΗ(Ι): ΚΑι το σύνηθες χάπι της παρηγοριάς… ” Αντιστροφή της τάσης τα επόμενα τρίμηνα λόγω του σχεδίου ανάταξης αναμένει η διοίκηση κ.λπ κ.λπ”.

  • Στη περίπτωση της ευτυχώς δεν έβλαψε όσους τοποθετήθηκαν ξανά και ξανά στη μετοχή της. Αυτό είναι το παρήγορον της όλης υπόθεσης.
  • Και μάλιστα έδινε και πολύ καλή απόδοση στα δρομολόγια που εκτελούσε, ενώ όσοι τοποθετήθηκαν μεταξύ των 1,3000 και 2,0000 ευρώ παραμένοντες στις τάξεις του μετοχολογίου της έχουν αποδόσεις από 65% μέχρι και 150%…

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Eβδομάδα ftse αυτή που έκλεισε μιας που ο τραπεζικός έκλεισε με οριακά θετικό πρόσημο ενώ ο ftse25 με κέρδη 2% και ο ΓΔ στο +1%. Σε υψηλά έτους οi ΓΔ και FTSE25. Oι μετυοχές των ΟΠΑΠ και ΕΕΕ βοήθησαν αρκετά σε αυτά τα ρεκόρ.

  • Η αγορά μέχρι στιγμής σέβεται το επίπεδο 900 χωρίς να κάνει υπερβολές σε τιμές και τζίρο, κάτι το οποίο συνηγορεί σε κατάσταση Bull market.

ΧΘΕΣ ήταν μία ιδιαίτερη ημέρα για τα ξένα χαρτοφυλάκια μιας έκλεισαν για την χρονιά, οπότε η Δευτέρα θα μας δείξει τις προθέσεις τους τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

  • Συνήθως ο Δεκέμβριος είναι μήνας εσωτερικών υποθέσεων…

Με τους Έλληνες θεσμικούς να παίρνουν θέσεις μάχης για τα χαρτοφυλάκια τους εν όψει του δικού τους ετήσιου κλεισίματος.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ – Τράπεζα Πειραιώς: Εδώ είναι, να μη πετάξουν το σπίρτο στη μπαρουταποθήκη.

Εικόνα

****
ΕΧΑΕ – ΣΧΟΛΙΟ GFF: Καλύτερο του αναμενομένου το 9μηνο, αν και παραμένει ακριβή η παλαιά αγαπημένη μας –
  • Καλύτερα του αναμενομένου θα χαρακτηρίζαμε το 9μηνο της ΕΧΑΕ, με κέρδη 5,9εκ ευρώ έναντι 2,29εκ ευρώ, με βελτίωση φυσικά και των υπολοίπων μεγεθών, όπως του EBITDA.
  • Η ΕΧΑΕ είναι μια από τις μετοχές που πάντα συμπαθούσαμε εδώ και χρόνια. Αν και σίγουρα. Και παρά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα. Κανείς δε μπορεί να πει πως είναι φθηνή στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των περίπου 281εκ ευρώ. Βέβαια, όπως αποδείχθηκε και κατά τα τελευταία αποτελέσματα. Σε ένα θετικό σενάριο για το ελληνικό χρηματιστήριο. Με σημαντική αύξηση του τζίρου. Η βελτίωση των μεγεθών της ΕΧΑΕ θα ήτανε σημαντική, καθιστώντας επισφαλή τα όποια σχόλια με βάση τα τρέχοντα μεγέθη.
  • Σημειώνεται πως στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση, η μετοχή διαπραγματεύεται με ένα P/E Ratio περίπου 35χ. Το οποίο φυσικά και είναι μεγάλο. Ωστόσο και σε σχέση με τα όσα γράψαμε παραπάνω. Θέλουμε να ελπίζουμε σε σημαντική άνοδο των τζίρων κατά τα επόμενα χρόνια. Τζίροι που θα καταστήσουνε φθηνότερη την ΕΧΑΕ, που πάντα πρόσφερε ελκυστικές μερισματικές αποδόσεις. Στο τέλος 9μηνου το ταμείο ήτανε 71εκ ευρώ, δηλαδή 25% της κεφαλαιοποίησης. Ένα ταμείο που εγγυάται για περίπου 3 με 4 χρόνια ακόμη, υψηλές μερισματικές αποδόσεις, αν και πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει αύξηση του τζίρου κατά τα επόμενα χρόνια.

****

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ – ΟΠΑΠ: Έχει διασπάσει ανοδικά το μακροπρόθεσμο σχηματισμό Head & Shoulders στα 9,8000 ευρώ ανοίγοντας το δρόμο για τους “εγκρατείς” προς τα ..20 ευρώ.

Εικόνα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Print Friendly, PDF & Email