Χ.Α(28.8.2020) – Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά… (μέρος 1)

ΑΣΥΓΚΙΝΗΤΗ η αγορά στην ΑΛΦΑ παρά τις σημερινές νέες συστάσεις – τιμές στόχου για την μετοχή της…

  • Με τη σύσταση Αγορά επανήλθαν οι αναλυτές της Goldman Sachs και Bank of America, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου του 2020, τα οποία κρίθηκαν θετικά.

Η Bank of America έδωσε τιμή στόχο στα 0,9400 ευρώ, ενώ η Goldman Sachs στα 1,3400 ευρώ.


ΦΥΣΙΚΑ δεν περιμέναμε σαν μ/μ τι θα πουν οι ξένοι οίκοι… Ματάκια έχουμε, μπορούμε και να διαβάζουμε, τα διαβάζατε και εσείς χθες αλλά και λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ για να ξανα-διαπιστώσουμε πως η αγορά του Χ.Α έχει χάσει τα αντανακλαστικά της σχεδόν ολοκληρωτικά. Καθότι τρέφεται από κάτι τέτοιες εκθέσεις… Σε άλλες εποχές, η μετοχή θα έγραφε +10% τουλάχιστον…


ΜΠΕΛΑ: Μετά από δέκα (10) σερί αρνητικά πρόσημα και από τα 16,7000 δύο ολόκληρα ευρώ χαμηλότερα, μόλις και μετά βίας στο +0,4% στα 14,7500 μέχρι στιγμής.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κοιτάζει το 5άρι…

ΕΛΤΟΝ: Μας ρωτάτε αρκετοί για την μετοχή, χρειάζεται; Δείτε κ/φση μόνον, αρκεί. Θα σας ετοιμάσουμε πάντως ένα Update αύριο. Stay Firm, αν μη τι άλλο.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ – ΕΝΤΕΡ και ΕΠΣΙΛ: Μία τριάδα να την πίνεις στο ποτήρι…

ΠΕΡΦ: Μπορεί να μην δίνουν δεκάρα τσακιστή για την μτχ οι της εταιρείας, αλλά οι μικροεπενδυτές που έχουν θέση στην μετοχή δεν χρειάζεται να τους βοηθούν τους υποτιμητές. Η τιμή είναι ξεπουλήματος. Κρίμα είναι.

ΙΝΛΟΤ – απάντηση: Και όμως, υπάρχει διέξοδος, την γράψαμε μερικές φορές. Αλλά θα φάμε και καμία διάψευση, καλύτερα να μην τους τσιγκλάμε… STAY FIRM όλοι εσείς οι εραστές του ρίσκου, όσον υψηλός κι αν είναι. Και στις κατεβασιές να τους παίρνετε μερικά, όσα αντέχει η τσέπη σας, δηλ. χωρίς να έχετε αγωνίες.


ΤΩΡΑ που σνομπάρουν σχεδόν όλοι, όλα τα καρατζάμπα χαρτιά (είναι τουλάχιστον καμμιά 50αριά), τώρα οι contrarian θα κινηθούν. Ή μάλλον ήδη κινούνται εδώ και μερικές συνεδριάσεις.


Πολλοί περιμένουν το ΠΡΩΤΟ 6μηνο, λες και δεν ξέρουμε ότι θα είναι απογοητευτικό στην πλειοψηφία των εισηγμένων. Αλλά στα καλά χαρτιά, τα δυναμικά, τα ποιοτικά αυτό έχει ήδη προεξοφληθεί.

  • Οι προσεγγίσεις πρέπει να γίνονται με προοπτικές 2021, η φετεινή χρονιά είναι χαμένη. Η αγορά το προεξοφλεί αυτό.
  • Το ΧΑ είναι το χειρότερο σε απόδοση αλλά ταυτόχρονα και το φθηνότερο παγκοσμίως.

Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και να έχουμε κάτι να γράφουμε καθημερινά για να παραδώσουμε το γραπτό στον αρχισυντάκτη μας και ανάλογα με τις λέξεις που μας έχει ορίσει.

  • Δόξα τω Θεώ, ο μ/μ δεν έχει ούτε… αρχισυντάκτη, ούτε την παραμικρή εξάρτηση.

ΠΕΝΤΑΔΑ (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ) για τους πολλούς φίλους που μας το ζητούν: Παιδιά, η αγορά θέλει καθημερινή παρακολούθηση/ενασχόληση. Και σύστημα ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ. Οπότε δεν ξαναδίνουμε, ούτε 5άδα, ούτε 10άδα.