Χ.Α- 25.11.2021: Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε (Νο.1)

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αν και σπάνια προσωπικά σχολιάζω τις μετοχές του κλάδου, στη δική της περίπτωση λόγω πολύ υψηλών προβλέψεων (προφανώς, μπορούσε να κάνει αρκετά χαμηλότερες) και με tangible value 0,35 μπορεί μελλοντικά να δούμε τρελά κέρδη.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Παίζει φαίνεται μεγάλο ρόλο το υψηλό ποσοστό που κατέχουν τα θεσμικά χαρτοφυλάκια. Στις 30.9.2021 (14) αμοιβαία κεφάλαια κατείχαν το 13,26% του ομίλου. Οπότε, φαίνεται γιατί κάθε απόπειρα διαφυγής της μετοχής συναντά… σθεναρή αντίσταση.

ΛΑΒΙΦΑΡΜ: Δεν μας αρέσουν οι αυτοέπαινοι, μόνον όταν μας προκαλούν αλλά κι αυτό το κόψαμε αφού ούτε καν διαβάζουμε πλέον τα σχόλια τους (δεν αξίζει να χαλάς την ζαχαρένια σου). Πάντως χαιρόμαστε πάρα πολύ που βοηθήσαμε μερικούς φίλους αναγνώστες που αγωνιούσαν όταν κάποιοι ξεφόρτωσαν άγρια και οδήγησαν την τιμή της κάτω και από τα 0,3500 ευρώ.

  • Η απάντηση μας ήταν κατηγορηματικά θετική, μέχρι που τους απαντήσαμε να πάρουν κι άλλες για να τους τονώσουμε το πεσμένο ηθικό τους. Με τόσα που έχουν δει τα μάτια τους, εύλογον ήταν να ανησυχήσουν. Χαμός αγοραστικού ενδιαφέροντος στις τελευταίες συνεδριάσεις και με την τιμή να απομακρύνεται από τα 0,5000 ευρώ. Ο μ/μ ποτέ δεν παίζει με τους αναγνώστες του που τον έχουν φέρει στην νο.1 θέση.

ΜΟΝΤΑ BAGNO: Με ίδια κεφάλαια 15,2 εκατ. ευρώ και αισθητά μειωμένο καθαρό δανεισμό στα 5,9 εκατ. ευρώ (χωρίς τις μισθώσεις ή 10,7 εκατ. ευρώ μαζί με αυτές),δεν έχουμε κάτι να… ανησυχούμε, ίσα ίσα μάλιστα. Μην ξεχνάμε, ότι διαθέτει και αρκετά ακίνητα. Σχετικά με την Τουρκία η εταιρία αναφέρει στη λογιστική κατάσταση εξαμήνου πως η ενίσχυση του ευρώ έναντι της τουρκικής λίρας ενισχύει αποτελέσματα και ίδια κεφάλαια.

  • Η ΜΥΚΟΝΟΣ τα πήγε εξαιρετικά καλά. Δίκαιη τιμή περί το ένα ευρώ, όπου θα αποτιμάται σε… 19 εκατ. ευρώ. Διαθέτει κρυφές υπεραξίες, μειονέκτημα η παντελής αδιαφορία των μεγαλομετόχοων για την μετοχή τους, αλλά και μεγάλο πλεονέκτημα ότι δεν πρόκειται βνα βγουν και να σου… χώσουν ακόμη κι αν πήγαινε στα διπλά. Καρατσεκαρισμένο αυτό.