Χ.Α- 25.10.2021: Εσείς ρωτάτε, εμείς απαντάμε (Νο.1)

theo@@@@@ <@@@@i@gmail.com>
Προς: osfp044@yahoo.com

Καλησπέρα Βασίλη,

Είμαι ένας από τους πιο παλιούς και πιστούς σου θαυμαστής αλλά δεν μου κάνεις την χάρη να παρουσιάσεις μία αναλυτική και αντικειμενική ανάλυση για το μέλλον του Δρομέα σαν εταιρία και σαν μετοχή.
Δεν ζητάω να δώσεις τιμή στόχο αλλά να βοηθήσεις εμάς τους μικρομέτοχους όπως κάνεις τόσα χρόνια με τόσα μικρά χαρτιά.
Σύμβούλεψε μας αν αξίζει να βάζεις τα λεφτά σου σε μία οικογενειακή εταιρία που υπάρχουν κόντρες και το ένα μέλος θέλει να πληγώσει την μετοχή. Βέβαια και στην Κορδέλλου παιζόταν το ίδιο σκηνικό.
Την χρωστάς από καιρό αυτή την ανάλυση.
Εμείς οι μικρομέτοχοι δεν μπορούμε να έχουμε μία αναλυτική πληροφόρηση για της επενδύσεις που έχουμε κάνει.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι την κάνανε για αμερική μεριά. Εγώ επιμένω Ελλάδα και ακολουθώ ευλαβικά της συμβουλές σου γιατί θεωρώ ότι πάνω από όλα είσαι τίμιος γιατί είσαι και γαύρος εντέλει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Η μετοχή του κινείται, αν μη τι άλλο, αλλοπρόσαλλα και δεν εμπνέει εμπιστοσύνη από την στιγμή μάλιστα που υπάρχει η αδελφική κόντρα- έριδα.

  • Οσοι τοποθετούνται με μακροπρόθεσμο ορίζοντα μπορούν βάσιμα να ελπίζουν σε μία πολή καλή απόδοση, υπό τις γνωστές προυποθέσεις.

Βραχυπρόθεσμα και ανάλογα με την διαίσθηση του, ο καθένας (που δεν μπορεί να κάνει χωρίς την ΔΡΟΜΕ-αδρεναλίνη που αφειδώς μοιράζει εδώ και έτη πολλά) ποντάρει στο ΜΑΥΡΟ-ΚΟΚΚΙΝΟ.

  • ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ο δείκτης NETDEBT/EBITDA περί το 15(!)… Στο 1 ο δείκτης δανειακής μόχλευσης.
  • ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΣΧΕΣΗ p/bv στο 0,55
  • BOOK VALUE: 0,7800 ευρώ και στο ταμπλό 0,4260

Η ΜΕΤΟΧΗ του ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ την -πασίγνωστη στους φίλους της-  αδελφική διαμάχη

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν θα ανησυχούσα μακροπρόθεσμα για την πορεία της μετοχής μίας εταιρείας την στιγμή που τα προιόντα της επιλέγουν αναφανδόν η Γερμανία (και μάλιστα ο γερμανικός στρατός) η Ευρωπαϊκή Ενωση (Κομισιόν), διεθνή αεροδρόμια κλπ.
ΠΡΟ ΜΗΝΟΣ Μάλιστα διαβάσαμε… ” Για τρίτη συνεχή πενταετία ο ΔΡΟΜΕΑΣ ανακηρύχθηκε αποκλειστικός Προμηθευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά από διεθνή Διαγωνισμό «Προμήθειας επίπλων γραφείου σχεδιασμένων με βιώσιμο και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Το ύψος των προμηθειών εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 22-25 εκατομμύρια ευρώ.
  • Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν εταιρείες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αμερική.
    Οι τεχνικές προδιαγραφές απαιτούσαν αυστηρή και λεπτομερή τήρηση των προδιαγραφών και των προτύπων ΕΝ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις πρώτες ύλες, την εργονομία, την αντοχή, την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ότι η διοίκηση προχωρά σε νέα ανοίγματα στον χώρο του Επίπλου (πέραν των ήδη γνωστών) αποβλέποντας να εισέλθει ακόμη και στην αμερικανική αγορά. Αυτό βέβαια μένει και να αποδειχτεί στη πράξη.

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή διατηρεί ένα εξαιρετικά μεγάλο ύψος συμβασιοποιημένων έργων το οποίο ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ με χρόνο ολοκλήρωσης σταδιακά την επόμενη 5ετία. Σε αναμονή η ανάληψη και νέων μεγάλων έργων στα οποία έχει συμμετάσχει η εταιρεία, με στόχο τη διατήρηση υψηλού συμβασιοποιημένου  ανεκτέλεστου έργου πάντοτε μέσα στις παραγωγικές της δυνατότητες, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η υγιής αναπτυξιακή της πορεία στο μέλλον.

  • ΟΜΩΣ από την άλλη πλευρά δεν συμβαδίζουν τα ΕΓΚΩΜΙΑ με τα αποτελέσματα που βλέπουμε να ανακοινώνει η διοίκηση. Ειδικά το πρώτο 6μηνο, ήταν μεγάλη απογοήτευση, με αποτέλεσμα να κρατάμε του λοιπού αποστάσεις μέχρις ότου ξαναδούμε σημάδια βελτίωσης.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ για τον ερωτώντα: ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ φίλε Θοδωρή. ΑΡΚΕΙ να μην είσαι μονόχαρτος, ούτε καν δίχαρτος… ΠΑΝΤΩΣ, το 6μηνο ηταν απογοήτευση.
Εξυπακούεται ότι μία εταιρεία δεν την αποτιμούμε κάθε λίγο και λιγάκι βάσει των κερδών της και μόνον. Πρωταρχικό λόγο παίζουν η δυναμική και οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης συνδυαζόμενες με το background της διοίκησης, του ιστορικού της και της αξιοπιστίας της.