Χ.Α (22&23/6): Aπό το Α μέχρι το Ω για τους χαρακόβιους φίλους μας

ΑΓΟΡΑ ΤΑΣΗΣ και πεδίον δόξης λαμπρόν για τους λάτρεις της τεχνικής ανάλυσης και των σημάτων που αυτή εκπέμπει σε τέτοιες περιόδους.  Στυλοβάτες τους οι τεχνικοί αναλυτές με τις εμπνεύσεις που τους χαρίζουν τα τεχνικά οράματα τους. Καλή τύχη πάντα και καλά κέρδη, σας χρωστάει η αγορά αρκετά. Εμείς, με τα θεμελιώδη μας δεν αντιμετωπίσαμε ούτως ή άλλως κανένα πρόβλημα. Ρουτίνα η ενασχόληση μας, ακόμη και στα πιο μαύρα χρόνια. Που και που, φυσικά ρίχνουμε και εμείς τις ζαριές μας…

ΒΑΣΙΚΑ πάρτι χωρίς να συμμετέχει η Οικοδέσποινα δεν γίνεται. Μπορεί να αφήνει χώρο για τους καλεσμένους της στο χορό, αλλά κάποια στιγμή θα θελήσει κι αυτή να ξεδώσει. ΕΧΑΕ: Με αρχικό στόχο το πάνω μέρος του ανοδικού καναλιού στα 5.06 με 5.10€. Μετά, ανοίγει ο δρόμος.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: www.mikrometoxos.gr/ta-5-4000-eyro-einai-to-megalo-make-or-break-an-thelei-na-allaxei-epipedo/

ΔΕΗ: Μετά από την μεγάλη πτώση της, κάπου εκεί στα 1,7000 με 1,7500 ευρώ πρέπει να ισορροπήσει…

ΕΥΔΑΠ: Aντιμέτωπη με το υψηλό του 2018 στα 6,9700 που διάσπαση μπορεί να μας φέρει στα 7,3800. Όσο το 6,6800 συντηρείται (στήριξη) η τάση παραμένει επιθετική.

ΕΛΓΕΚΑ: Τα είπαμε από τα 0,1900€ ότι σημείο κλειδί ήταν τα 0.2400€. Εαν τμηθούν θα διπλώσει. Και τα έτμησε.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟΝ τα 2,2800 – ΑΔΜΗΕ: Μετά από πολύ καιρό έχει πάρει ανοδικά τα 2 ευρώ και τα κρατάει…Επόμενο επίπεδο αντίστασης τα 2.28 ευρώ..

Η ΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ FTSEM έχει επηρεάσει τον ΚΛΟΥΚΙΝΑ ΛΑΠΠΑ καθώς βγαίνουν πωλητές αλλά έχουν γνώση οι φύλακες.. Ο αρχικός στόχος παραμένει τα 1,2300 ευρώ

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ που έχουν διασπάσει έναν τεράστιο μακροπρόθεσμο σχηματισμό “Cup with Handle” και μπορούν να δώσουν βάση της διαγραμματικής ανάλυσης τιμή στόχο τα 13,7000€.

ΙΑΤΡΙΚΟ: Καθαρή ανοδική τμήση της σφήνας με τη χθεσινή συνεδρίαση να αναπνέει πάνω από τα 2,1000€ χωρίς πίεση.Ο δρόμος είναι ανοικτός έως τα 2.48€. Το θέμα όμως είναι μη πάει και ισοπεδώσει τα 2,50 καθώς η επόμενη ισχυρή αντίσταση εντοπίζεται στα …3.50€

ΚΕΚΡΟΨ: ΜΗΝ ΣΑΣ πιάνει φαγούρα στο χέρι για να τον δώσετε ο μήνας δεν έχει κλείσει και το candlestick δείχνει δύναμη για το 3.50…

ΛΥΚΟΣ: Κλασικό παράδειγμα ανοδικής τμήσης με ισχυρό όγκο συναλλαγών. Τέτοιο όγκο 325,5 χιλ τεμ  δεν είχε ξαναδεί στην ιστορία του!!! Είναι ο δεύτερος υψηλότερος για να ακριβολογούμε. Τα 1,1400 θα είναι σύντομα παρελθόν. Και μετά… ουρανός.

ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ της προσοχής και τα χαρτιά των ΣΑΡΑΝΤΗΣ+ΑΡΑΙΓ: Το πρώτο συσσωρεύει εδώ και ένα χρόνο ψάχνοντας να σπάσει το 8 και να αλλάξει επίπεδο (μάλιστα χθες τα διέσπασε με άνοδο 4,87% στα 8,1800 και με το διάγραμμα να δίνεται πριν το ξεκίνημα). Ουσιαστικά γράφει 16,3600 ευρώ αφού προέρχεται από σπλιτ 1/1.

  • Και το άλλο κινείται σε ένα ανοδικό κανάλι με το μέρισμα να είναι πρώτο του μέλημα κάθε χρόνο. Το ομόλογο του δε, με κουπόνι 3,60 έχει ήδη σκαρφαλώσει κοντά στο 1,04. Με τους επενδυτές να το εμπιστεύονται σε κάθε περίπτωση.

ΝΑ (ξε)ΚΟΥΦΑΝΕΙ το ταμπλό γυρεύει η Profile όπου η βραχυχρόνια η τιμή στόχος εντοπίζεται μεταξύ του 4,1000 με 4,0000€…Εδώ και μέρες το έχω πεί ότι κάποιοι προσπαθούν να μαζέψουν χαρτιά πιέζοντας…Τώρα θα αναγκαστούν να τα βρούν ψηλότερα…

ΞΕΧΩΡΑ από τις υπόλοιπες να σημειώσω ότι η EUROBANK είναι η μόνη που είναι πλήρως ιδιωτική, χωρίς πρόβλημα κεφαλαίων με ένα σοβαρό business plan και με μετόχους που στα δύσκολα βάζουν το χέρι στην τσέπη. Είναι λογικό σε βάθος χρόνου να αποδώσει και καλύτερα από τις υπόλοιπες. Μην ξεχνάμε, ότι είναι και πιο κοντά στην τιμή της ΑΜΚ από όλες τις άλλες (1 euro). Φυσικά, για την ώρα υστερεί σημαντικά συγκριτικά με τις ΠΕΙΡ και ΕΤΕ. 

ΟΠΑΠ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να περάσει απαρατήρητος ο γιγάντιος ιδιότυπος σχηματισμός Head & Shoulders που έχει στο μακροπρόθεσμο διάγραμμα ώς neckline την περιοχή των 10€. Ανοδικό πάτημα στο τέλος του μήνα με ισχυρό όγκο συναλλαγών ανάβει το φώς για τα …22.50€ σύμφωνα με το pattern

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ πάντα η ΜΙΓ αλλά η ρευστότητα οδηγείται όπου βρει. Μία κατοχύρωση του 0,1200 σε κλείσιμο μπορεί να δώσει άμεσα συνέχιση στο 01370 ή στο 01570.
ΡΕΚΟΡ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ από τον ΤΙΤΚ: ‘Ομως τι θέλουν να μας πουν… ότι δηλ. η αγορά δανείζει εύκολα την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά δεν εμπιστεύεται τον Τιτάνα; Μόλις τελειώσει η διαδικασία με την εισαγωγή του στο Βέλγιο θα τον θυμηθούν ξαφνικά. Τα 16,86 διπλός πάτος μέχρι στιγμής. Μία κατοχύρωση των 17,40 που είναι αντίσταση μπορεί να μας δώσει τα 18,00 σε πρώτη και το 18,65 σε δεύτερη φάση. Κάτω από τα 16,86 ευρώ, συνέχιση.

ΣΕΝΤΡ- CENTRIC: Ξαναμπαίνει στο μενού..Το ανοδικό καναλί το έχουμε εντοπίσει εδώ και καιρό. Κανάλι το οποίο μπορεί να σπρώξει τη μετοχή μέσα στο εύρος διακύμανσης των 0,30 με 0,40

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ : Παραμένει στον ..αφρό.. σημείο κλειδί το 2.40€. Εαν το πατήσει δε θα σταθεί αυτή τη φορά εμπόδιο η ζώνη των 2.80 με 3€.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ανοδικής κίνησης συνέχεια από την μετοχή του ομίλου Μυτιληναίος η οποία όσο κλείνει πάνω από τα 10,00 ευρώ διατηρεί την επιθετική της τάση. Τα 10,2400 είναι η κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει τα 1076 και στο βάθος τα 12,7000 ευρώ.Το στοπ στα 9,3200.

ΦΑΝΕΡΑ υποτιμημένος ο Μυτιληναίος χρειάζεται λίγο προσοχή, γιατί εάν πάει προς τα 10,4800€ και τα τμήσει με αυξημένο όγκο συναλλαγών, τότε θα ανοίξει διάπλατα την διαγραμματική πόρτα για τα 13,5000€.

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ εδώ και χρόνια έχει τους δικούς της μετόχους η μετοχή της ΕΚΤΕΡ: Προσοχή στο 1,5600 γιατί αν το διασπάσει ανοδικά με ισχυρό όγκο συναλλαγών θα ανοίξει το πεδίο για τα ..2.30€

ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ -ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Τον έχουμε εντοπίσει από τα επίπεδο των 1.10 με 1.15€ για τα 1.80€. Τώρα, εάν κλείσει το deal μέσα στο καλοκαίρι θα τιναχτεί προς τα 2.5500€

Ω, ΤΙ ΔΥΝΑΜΗ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ναι μεν έχει φρακάρει κάτω απο την αντίσταση του 3.20, αλλά παρά τις εύλογες ρευστοποιήσεις λόγω ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗΣ κρατάει την ζώνη στήριξης των 3,0000 με 2,90 ευρώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ και ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.