Χ.Α – 14.3.2021: Ο λογικός, Ο κατάσκοπος και Ο Μυστήριος!

(A) Ο λογικός…

Συνέχιση της εκπληκτικής συμπεριφοράς και κόντρα στην νευρικότητα των ξένων δεικτών. Ευχάριστη έκπληξη οι τράπεζες αν και δεν μας αρέσει ο γεμάτος πίκρα κλάδος. Δείχνουν να έχουν συνέχεια. Πάμε τώρα στις μετοχές.

1. ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Όλα τα φώτα στη ΓΕΚ αυτή την εβδομάδα λόγω των μετοχικών αλλαγών. Με σημαντικό premium τα πακέτα. Ενδιαφέρουσα η συνέχεια και σε αυτή αλλά και στον Ελλάκτωρα.
2. ΔΕΗ: Τεράστια επιτυχία και υπερκάλυψη για το ομόλογο της ΔΕΗ. Κατοχύρωση της τιμής γύρω στα 9€ και μάζεμα δυνάμεων.
3. JUMBO: Πάλι στο θρόνο του και επιστροφή στα 16€.
4. ΟΛΠ !!!! New entry !!
5.Cenergy: Χατ τρικ-  Κλείσιμο σε υψηλό μέρας, υψηλό εβδομάδας, υψηλό έτους. Σκουπίστηκε μεθοδικά εδώ και μήνες το retail
6. ΦΡΛΚ Μπαίνει στο κόλπο, ζεσταίνει μηχανές.
Απο Τρίτη έρχεται ομόλογο ΜΟΗ με μεγάλη υπερκάλυψη, και Παρασκευή λήξη παραγώγων με εισροές από FTSE Russell σε ΔΕΗ και ΤΕΝΕΡΓ και από Stoxx σε ΒΙΟΧΑΛΚΟ.
(Β) Ο κατάσκοπος…
Δάσκαλε, στο Λονδίνο τα κονόμησαν τα Funds  με το ομόλογο της Δεη! Δανείστηκαν κάτω από 0,50% από την πρωτογενή αγορά και τα έδωσαν τώρα στη δευτερογενή με 3,85% απόδοση.
 • Βγάζουν πάνω από 4%(!!) γιατί έχει ακόμα ένα 0.30% κόστος που το δίνει η Δεη extra στους brokers για την πώληση. Αυτοί το μοιράζονται με τα φαντς!! Καταλαβαίνεις, την… κονόμα τους. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ για ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ. Σίγουρα λεφτά και εισόδημα μεγάλο.
 • Την επόμενη φορά είναι βέβαιο οτι η ΔΕΗ θα δανειστεί με αρκετά χαμηλότερο επιτόκιο. Να ξέρεις, ότι την τελευταία φορά που η αντίστοιχη πορτογαλική είχε βγει στην Αγορά δανείστηκε με 1,7%.
 • Οπότε, το 3,85% είναι μία επιτυχία για την διοίκηση της επιχείρησης που πριν από λίγους μήνες ήταν για… μαύρα πανηγύρια.
 • Παλαιότερα η γερμανικη RWE είχε βγει με κουπόνι 3.8%.

Όταν έγραφες και έλεγες για Μυτιληναίο και Αβακα, όλοι κοιμόντουσαν. Σήμερα, το έχει πρωτοσέλιδο η Αξία. Για θύμισε τους, αυτά που έγραφες. Ήσουν ο πρώτος. Με την Ελινόιλ θα γίνει κάτι παρόμοιο όπως έγινε με την Γεκτερνα. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη (καλογηρου)

(Γ) Και ο… Μυστήριος!

Μία από τις καλύτερες μετοχές στο χρηματιστήριο και απόλυτα υποτιμημένη είναι αυτή του ΟΤΕ με μέρισμα 0,6800 και αναμενόμενη επιστροφή κεφαλαίου- Αυτά είναι κοντά στο ένα ευρώ όλα μαζί ή μπορεί και λίγο πάνω από το ευρώ- Εκτιμώ η μετοχή θα κάνει ανάλογη πορεία της jumbo που σήμερα είναι κοντά στα 16,0000.
 • Από τις Τράπεζες η Πειραιώς έχει ενδιαφέρον. Την Τρίτη το απόγευμα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και θα έχει στις 6:00μμ το conference στο οποίο και θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα και το σχέδιο της κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας.
 • Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας θα γίνει με book  building και σε υψηλότερα επίπεδα από την τρέχουσα τιμή.
 • Τα Πλαστικά Θράκης all time weather κορυφαία εταιρεία με πολύ δυνατό management και πολύ καλή προοπτική.
Λίγο προσοχή χρειάζεται με την ΔΕΗ, διότι τελευταία έχουν ανοιχθεί short κάποιες μεγάλες θέσεις. Δύσκολο επιχειρηματικό πλάνο – όχι ακατόρθωτο – αλλά θα αργήσει. Μέρισμα αστείο, από το 2023 αν όλα πάνε καλά και βλέπουμε…

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.