Χ.Α@13/11: Στο ΠΙ και ΦΙ– από τον κόσμο του ελληνικού χρηματιστηρίου

Οι δείκτες του Χρηματιστηρίου Αθηνών Τρίτη 2 Μαΐου 2017. Ανοδική είναι σήμερα η πορεία των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Χ.Α@13/11: Στο ΠΙ και ΦΙ– από τον κόσμο του ελληνικού χρηματιστηρίου

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ – απάντηση: Ό,τι και να γίνει θα πρέπει να τελειώνουμε επιτέλους! Με τους φημολογούμενους όρους του δανείου να είναι δυσβάστακτοι, η παράταση της πώλησης ασφαλώς και δεν αποτελεί θετική εξέλιξη.

  • Ωστόσο, οι επιθετικοί παίκτες θα πρέπει να την έχουν υποχρεωτικά στα χαρτοφυλάκιά τους, καθώς εφόσον κλείσει το deal και ισχύουν τα φημολογούμενα τιμήματα, είναι πολύ σημαντικά τα περιθώρια κέρδους, προκειμένου να τα αγνοήσει κάποιος. Η πραγματική της αξία γνωστή και χιλιοαναλυμένη. Μοναδικός αντίπαλός μας ο χρόνος και φαίνεται το νέο ορόσημο να έχει τεθεί στις αρχές Ιανουαρίου. (P/BV: 0,33)

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του zougla.gr, ο Ιβάν Σαββίδης τα «βρήκε» με την ιδιοκτησία του Πόρτο Καρράς στην Χαλκιδική. Οι τελικές υπογραφές αναμένεται να πέσουν στις 16 Δεκεμβρίου. Ως φαίνεται η όλη υπόθεση ολοκληρώνεται με τον βορειοελλαδίτη επιχειρηματία και βγαίνουν έξω αρκετοί μνηστήρες.

ΣΥΜΦΩΝΑ με τις δικές μας, η… υπόθεση πήρε παράταση για άλλο ένα μήνα… Οψόμεθα.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ@euro2day.gr:

Δ.Ε.Η@3,8100: Νέα υψηλά 30 μηνών, ο τίτλος συνέχισε την ανοδική του κίνηση πιο εντυπωσιακά (+9,17%), καθώς συνεχίζονται τα “πονταρίσματα” εν όψει της Δευτέρας, που η Διοίκηση έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των Αναλυτών. Σε περίπτωση συνέχισης της “βόρειας” κίνησης, οι επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται στα 3,85 – 4,00 και 4,50 ευρώ. Στα 3,186 ευρώ το ημερήσιο “stop long”.

Ο.Π.Α.Π@11,7300: Νέα υψηλά 63 μηνών (σε κλείσιμο,+2,18%). Η μετοχή άφησε πίσω της και την αντίσταση των 11,50 ευρώ και δεν μπορεί να αποκλειστεί αναμέτρηση με το ψυχολογικό όριο των 12,00 ευρώ. Οι στηρίξεις στα 11,18 και 10,82 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

ΛΑΜΔΑ@7,2000: Η παύση διαπραγμάτευσης του δικαιώματος της Lamda Development (-2,70%) έφερε χθες σχετική πίεση στον τίτλο, μετά από έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Το ημερήσιο “stop short” παραμένει στα 7,4700 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ημερομηνία λήξης άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίστηκε η 16/12/2019.

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ – FAST FINANCE 

Γενικός Δείκτης@885,21: Τα πρώτα σημεία στήριξης οριοθετούνται στις 877 μονάδες, με επόμενες γραμμές αμύνης τις 870, 855 & 820 μονάδες. Η παραμονή άνω των 880 μονάδων θα πρέπει να διατηρηθεί πειστικά & έγκυρα, για να μη χαλάσει η θετική εικόνα του ΓΔ. Υψηλότεροι στόχοι οριοθετούνται στα επίπεδα των 900 & 905 μονάδων, με επιθυμητό τεχνικά ετήσιο σημείο τις 940 μονάδες.

[email protected],84: Η κοντινή κρίσιμη στήριξη εντοπίζεται στις 2220 μονάδες. Επόμενες στηρίξεις δημιουργούνται στις 2210, 2192, 2170 & 2158 μονάδες. Οι επόμενες κοντινές αντιστάσεις εντοπίζονται στις 2245, 2266, & 2274 μονάδες. Όμως ως επιθυμητός τεχνικός στόχος, μέχρι τέλους έτους, παραμένουν οι 2300 μονάδες, υπό την αυστηρή προϋπόθεση της διακράτησης των 2180 μονάδων, που μας ταλαιπώρησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

****

ΔΕΗ – GREEK FINANCE FORUM: Τώρα όσον αφορά την ΔΕΗ και το χθεσινό +9%. Με το διάγραμμα να είναι τελείως κούφιο, με περιθώρια για ακόμη μεγαλύτερο τζόγο κατά το προσεχές διάστημα. Εμείς θα μείνουμε σε μια αίσθηση που μας άφησε η χθεσινή συνεδρίαση. Πως υπήρχε εκτεταμένο short covering, με ξένους επενδυτές να κλείνουνε short θέσεις, ωθώντας την αισθητά υψηλά.

ΕΧΑΕ – GREEK FINANCE FORUM: Τώρα όσον αφορά την ταλαιπωρημένη χρηματιστηριακά ΕΧΑΕ. Έκλεισε στα 4,53 ευρώ, +1,12%, με τα προβλήματα στις δύσκολες αντιστάσεις στα τρέχοντα επίπεδα των 4,50 -4,60 ευρώ. Θυμίζουμε πως υψηλότερα οι επόμενες αντιστάσεις είναι στα 4,90 – 5,00 ευρώ. Ενώ διάσπαση και αυτών οδηγεί τη μετοχή σε σπουδαία πράγματα. Αν και σίγουρα για μια τέτοια κίνηση της μετοχές χρειάζονται σπουδαία πράγματα, συνολικά από την αγορά.

  • Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

****

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Ανακοίνωσε ότι προέβη σε αγορά ακινήτου από δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό, που διεξήχθη ηλεκτρονικά στις 11.12.2019 ενώπιον της συμβ/φου Αθηνών κ. Βαρβάρας Σγούρα, έναντι τιμήματος 510 χιλ. ευρώ.

  • Πρόκειται για ένα γήπεδο επιφανείας 4.440 τ.μ. μετά του επ’ αυτού κτίσματος – εργοστασίου συνολικής επιφανείας 1.696 τ.μ. κείμενο στο Δήμο Κρωπίας, στην θέση «ΤΖΗΜΑ» επί της οδού Αναξαγόρα, άνευ αριθμήσεως. Το ακίνητο είναι όμορο άλλου ακινήτου της Εταιρίας, όπου βρίσκονται εγκαταστάσεις αυτής, και αγοράστηκε από την Εταιρία προκειμένου να αξιοποιηθεί για τους σκοπούς της Εταιρίας.

****

FRIGOGLASS – Γ.Κ: Η καθαρή θέση παραμένει αρνητική, βελτιώθηκε ο καθαρός δανεισμός, βελτιώνονται και τα EBITDA. Τώρα αν κάνουμε μία αναγωγή στην υπόθεση αναλυτών ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να παίζει δύο φορές τα εκτιμώμενα EBITDA των 800-1.000 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2020-21 και αν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για τη Frigoglass, τότε το περιθώριο ανόδου και εδώ είναι σημαντικό. Όμως θέλουμε να δούμε βελτίωση στην καθαρή θέση και διάρκεια στη βελτίωση των μεγεθών.

Γ.Κ- Θα μπορούσαμε βέβαια να κάνουμε και την ίδια υπόθεση για άλλες αγαπημένες εισηγμένες των αναλυτών και εκεί θα βλέπαμε πως κάποιες παίζουν πολλές φορές περισσότερες τα EBITDA τους. Δεν είναι όλες οι εταιρείες βέβαια ίδιες αλλά και μερικές αναλύσεις μας φαίνονται κάπως ιδιαίτερες σε σύγκριση με κάποιες άλλες. Γι’ αυτό προτιμούμε συνδυασμό δεικτών αλλά με κάποιες σταθερές στην επιλογή μετοχών και μία από αυτές είναι η θετική και καλή σε σύγκριση με την αποτίμηση καθαρή θέση.

****

ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ στα Forum είναι απολαυστικά…

ΙΔΟΥ ΜΕΡΙΚΑ 

****

Χαίρομαι ιδιαίτερα για όσους κατέχουν τη ΔΕΗ είτε πούλησαν είτε μένουν όπως και χαίρομαι για όλους αυτούς που μπορούν να χαμογελούν όταν οι υπόλοιποι κερδίζουν. Δεν χαίρομαι όμως για τους ζηλιάρηδες!

  • Είναι ψυχικά υγιής όποιος χαίρεται με την χαρά του συνανθρώπου του.

Το “δύσκολο” σε αυτές τις φάσεις είναι να μην σκέφτεσαι κάθε μέρα πόσα κερδίζεις, αλλά να επικεντρώνεσαι στην μεγάλη εικόνα σαν να μην τρέχει τίποτα….και να αφήσεις στην άκρη τεχνικές αναλύσεις φιμπο ελιοτ κτλ κτλ… Απλά, ζήσε το!

Print Friendly, PDF & Email