Χ.Α -11/10: Θα μπορέσουν οι βασικοί δείκτες να κάνουν την υπέρβαση;

Μετά από μια αθόρυβη αντίδραση, οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. φτάνουνε και πάλι στα όρια ισχυρών αντιστάσεων. Και με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε αν οι βασικοί δείκτες μπορούνε να κάνουνε την υπέρβαση, κάτι για το οποίο χρειάζεται αύξηση του τζίρου.

Πάμε λοιπόν να θυμίσουμε ποίοι είναι οι στόχοι για τους βασικούς δείκτες από εδώ και πέρα.

  • ΓΔ (ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ 851)

Αναφορικά με το ΓΔ, εδώ ο μεγάλος στόχος δεν είναι άλλο από τη διάσπαση των αντιστάσεων στα επίπεδα των 840 – 850 μονάδων, με το δείκτη να κλείνει χθες στις 839,22 μονάδες (ουσιαστικά υψηλό ημέρας, το οποίο ήτανε οι 839,88 μονάδες). Και η διάσπαση των παραπάνω αντιστάσεων, θα είναι η βάση για μια κίνηση προς αισθητά υψηλότερα επίπεδα και τις 890 – 900 μονάδες. Τις γνωστές δηλαδή πολύ ισχυρές αντιστάσεις στις οποίες εδώ και καιρό κολλάει η αγορά. Ουσιαστικά 3 φορές τους τελευταίους μήνες.

  • Τραπεζικός Δείκτης (ΤΩΡΑ στις 812)

Στις 783,28 μονάδες έκλεισε χθες ο τραπεζικός δείκτης, με υψηλό ημέρας τις 790,07 μονάδες. Και εδώ ο μεγάλος στόχος είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 780 – 790 μονάδων. Διάσπαση τους θα επαναφέρει το πλήρες θετικό σενάριο για την αγορά και τις τραπεζικές μετοχές, με μεγάλα περιθώρια ανόδου στο θετικό σενάριο της διάσπασης αυτών των αντιστάσεων (θα αναφερθούμε σε νεότερο σχόλιο, εφόσον έχουμε την αντίσταση).

  • FTSE 25 (στις 2117 τωρα)

Χθες έκλεισε στις 2.087,11 μονάδες (υψηλό ημέρας στις 2.089,59 μονάδες). Εδώ ο στόχος είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 2.080 – 2.090 και 2.110 – 2.120 μονάδων. Και η διάσπαση αυτών των αντιστάσεων σηματοδοτεί την απαρχή ενός θετικού κύκλου για την πορεία της αγοράς.

http://www.greekfinanceforum.com/hunterfiles/hunter.html

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω του Greek Finance Forum μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως πρόταση/σύσταση για αγορά, πώληση ή/και διακράτηση κινητών αξιών/χρεογράφων οποιασδήποτε κατηγορίας των αγορών χρήματος και κεφαλαίου. Ο χρήστης αποδέχεται ότι η χρήση του website του Greek Finance Forum δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση παρακίνηση για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης καθώς και ότι δεν μπορεί να αποτελέσει ή να θεωρηθεί ως επενδυτική συμβουλή από το website του Greek Finance Forum (website).