Blockchain World (Friday 03.07.2020)

Συνεργασία της Binance για έκδοση κάρτας Crypto

Η προσωρινά αποθηκευμένη έκδοση της ενότητας FAQ «Binance Card» στον ιστότοπο της ανταλλαγής αναφέρει:  «Η Binance συνεργάστηκε με το Swipe για να παρέχει μια πλατφόρμα κάρτας για τους χρήστες του Binance». Η συνεργασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα την έκδοση της επερχόμενης χρεωστικής κάρτας κρυπτογράφησης.

Η Binance, η οποία εκμεταλλεύεται ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια ψηφιακού νομίσματος, παρουσίασε για πρώτη φορά τη χρεωστική κάρτα της τον περασμένο Μάρτιο, η οποία παρέχει μια πύλη fiat που επιτρέπει στους χρήστες της να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες χρησιμοποιώντας αποθηκευμένα κρυπτονομίσματα.

H Binance είπε ότι θα συγκεντρώσει την αξία ενός πορτοφολιού κάρτας με βάση τις τιμές αγοράς των κρυπτονομισμάτων και αυτό το συνολικό υπόλοιπο θα επιτρέψει στους χρήστες να ξοδέψουν τα κρυπτονομίσματά τους.

Οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν χρήματα στο πορτοφόλι της κάρτας τους από το πορτοφόλι τους με βάση τα ημερήσια όρια. Η μεταφορά θα είναι άμεση και διαθέσιμη για άμεση χρήση.

Malaysia & Vietnam First to Test Out New Binance Card

Η κάρτα θα λειτουργήσει παγκοσμίως, είπε η Binance, καθώς λειτουργεί με «πολλά δίκτυα» παγκοσμίως. Οι κάτοχοι καρτών θα μπορούν επίσης να αποσύρουν μετρητά σε ATM, εφόσον βρίσκονται σε μια περιοχή που υποστηρίζει αναλήψεις μετρητών. Η Binance άνοιξε επίσης την προεγγραφή για την κάρτα για $ 15.

Η Swipe, μια εταιρεία με έδρα τις Φιλιππίνες που δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Εσθονία, προσφέρει επίσης τη δική της χρεωστική κάρτα κρυπτογράφησης που υποστηρίζει πάνω από 30 ψηφιακά νομίσματα. Εκδίδει την κάρτα της μέσω της Contis Financial Services Ltd, μέλους της Visa που έχει άδεια από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μια άλλη σημαντική επένδυση στη βιομηχανία κρυπτογράφησης;

Το Block ανέφερε επίσης την πιθανότητα επένδυσης της Binance στην Swipe, λαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της εταιρείας. Αυτό δεν επιβεβαιώνεται επίσης από καμία από τις εταιρείες.

Με τη συνεργασία της Swipe, η Binance ενδέχεται να κυκλοφορήσει μια κάρτα crypto λευκής ετικέτας.

Εν τω μεταξύ, η Swipe συνεργάστηκε με το Google Pay και τη Samsung για την προσθήκη της χρεωστικής κάρτας Visa ψηφιακού νομίσματος στην πλατφόρμα πληρωμών της.

Δεδομένης της παγκόσμιας εμβέλειας και επιρροής της Binance, τα νέα της εταιρικής σχέσης αύξησαν την τιμή του διακριτικού Swipe (SXP) τις τελευταίες ημέρες. Το διακριτικό είναι προς το παρόν αυξημένο κατά περίπου 22% για διαπραγμάτευση σε περίπου 0,64 $.

Η Binance ιδρύθηκε ως ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων, όμως γίνεται πλέον ένας ολοκληρωμένος παίκτης στη βιομηχανία κρυπτογράφησης που προσφέρει υπηρεσίες από ορυχεία εξόρυξης έως δανεισμό.

*****

Η ΜΚΟ της Νότιας Κορέας ανακοινώνει την πλατφόρμα υγειονομικής περίθαλψης με βάση το Blockchain

Νότια Κορέα - Βικιπαίδεια

Το Ίδρυμα Commons, μια μη κυβερνητική οργάνωση της Νότιας Κορέας, αποκάλυψε τα σχέδιά της να αναπτύξει μια πλατφόρμα βασισμένη σε blockchain που στοχεύει στον χειρισμό επιδημιών υγείας μετά την κρίση του COVID-19.

Σύμφωνα με Στην Digital Today, η ΜΚΟ θα βασιστεί σε δημόσιες υπηρεσίες blockchain για να δημιουργήσει ένα επιδημιολογικό ερευνητικό σύστημα που να ταιριάζει στην επόμενη εποχή μετά τον κορανοϊό.

Το άρθρο παραθέτει μια δήλωση από τον Choi Yong-gwan, πρόεδρο του Ιδρύματος Commons, ο οποίος εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη παραβίαση προσωπικών πληροφοριών λόγω έκτακτης ανάγκης για πανδημία. Μια τέτοια κατάσταση παρακίνησε τη ΜΚΟ να αναπτύξει μια λύση.

  • Εγγύηση απορρήτου μέσω της πλατφόρμας

Ο Τσόι λέει ότι η πλατφόρμα θα βοηθήσει στην αποτροπή των μελλοντικών ιών να έχουν τόσο ισχυρό αντίκτυπο στη Νότια Κορέα.

Η ΜΚΟ εξήγησε ότι ένα δημόσιο δίκτυο blockchain, που ονομάζεται «MicroBitcoin», θα είναι αυτό στο οποίο βασίζεται το Κοινό Ίδρυμα για την ανάπτυξη της πλατφόρμας. Το επέλεξαν για την σταθερότητα και την ασφάλειά του και δηλώνουν ότι η τεχνολογία είναι αρκετά ισχυρή για να αποτρέψει τον συμβιβασμό των χάκερ.

Η πλατφόρμα θα κρυπτογραφήσει όλα τα προσωπικά αρχεία σε ένα δημόσιο δίκτυο blockchain για να «αυξήσει την αξιοπιστία και να καταστήσει αδύνατη την πλαστογράφηση δεδομένων».

Όπως εξηγεί το Κοινό Ίδρυμα, η εφαρμογή θα εκδώσει ένα προσωπικό κλειδί κρυπτογράφησης μέσω προσωπικού ελέγχου ταυτότητας του κινητού τηλεφώνου και θα καταγράφει την κίνηση του χρήστη στην πόλη στο blockchain.

Εάν το άτομο Α διαπιστωθεί ότι είναι μια επιβεβαιωμένη περίπτωση COVID-19, μπορεί να εισαγάγει απευθείας την τιμή κλειδιού κρυπτογράφησης και να παράσχει δεδομένα που δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν σε έναν επιδημιολόγο.

Οι ερευνητές μπορούν να προγραμματίσουν μια επίσκεψη με το άτομο Α και να διαπιστώσουν ότι το καλύτερο ήταν να διασφαλιστεί ότι μπορεί να διεξαχθεί μια γρήγορη έρευνα.

Ο πρόεδρος του Commons Foundation δήλωσε:

  • «Είναι σημαντικό να ξεπεράσουμε γρήγορα την πανδημία, αλλά θα γίνει πιο σημαντικό κατά την μετα-κορώνα εποχή για την προστασία της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ατόμου, ενώ ταυτόχρονα ξεπερνάμε τη σοφία».

Πρόσφατα, η Μπουσάν, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Νότια Κορέα, ξεκίνησε μια εφαρμογή αναγνώρισης που χρησιμοποιεί ένα δημόσιο blockchain για την επαλήθευση των πληροφοριών των πολιτών.

Στις 23 Μαΐου, Cointelegraph αναφερθεί ότι το Πανεπιστήμιο Suseong της Νότιας Κορέας κατέληξε σε συμφωνία με την Ένωση Τεχνητής Νοημοσύνης της Κορέας, ή το KORAIA, για τη δημιουργία ενός blockchain και πανεπιστημιούπολης AI στο Daegu.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/south-korean-ngo-announces-blockchain-based-healthcare-platform


H Βενεζουέλα δέχεται BTC για έκδοση διαβατηρίων

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, ένας αριθμός bitcoin συζήτησε τη Διοικητική Υπηρεσία Ταυτοποίησης, Μετανάστευσης και Αλλοδαπών της Βενεζουέλας, επίσης γνωστή ως SAIME που δέχεται πληρωμές bitcoin για αιτήσεις διαβατηρίου και ανανέωση. Ορισμένοι δημοσιογράφοι κρυπτογράφησης δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν εάν είναι αλήθεια ή όχι, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι η SAIME δέχεται και εξακολουθεί να δέχεται bitcoin για υπηρεσίες διαβατηρίου.

Η αρχή που ασχολείται με την έκδοση διαβατηρίων της Βενεζουέλας έδειξε κάποια στιγμή την προηγούμενη εβδομάδα ότι δέχεται bitcoin ( BTC ) για αιτήσεις και ανανεώσεις. Οι φήμες ξεκίνησαν όταν ο Ronny Martínez και μερικοί άλλοι άρχισαν να κάνουν tweet στιγμιότυπα οθόνης της υπηρεσίας πληρωμών.

«Η πλατφόρμα πληρωμών SAIME επέτρεψε πληρωμές με bitcoin ( BTC ), ενώ η επιλογή πληρωμών με πιστωτικές / χρεωστικές κάρτες θα έρθει σύντομα», είπε. Ο Martínez έδειξε επίσης μια φωτογραφία από το λογαριασμό Instagram του SAIME που δείχνει ότι ο οργανισμός θα δεχτεί petro και για διαβατήρια.

Η ανακοίνωση SAIME που δημοσιεύτηκε στο Instagram έχει ως εξής:

«Αγαπητέ χρήστη, επιλέξατε πληρωμή με κρυπτονομίσματα. Λάβετε υπόψη ότι θα έχετε μόνο οκτώ λεπτά για να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή, επομένως σας συνιστούμε να έχετε στη διάθεσή σας τον τρόπο πληρωμής σας για να διευκολύνετε τη διαδικασία χωρίς προβλήματα. Ευχαριστώ για την κατανόηση.”

Εκτός από τη φωτογραφία Instagram και τα tweets από τον Martínez, ο προγραμματιστής του Bitcoin Core Jimmy Song έγραψε tweet για την κατάσταση και επιβεβαίωσε ότι το SAIME επέτρεψε πληρωμές με την πλατφόρμα Btcpay.

  • «Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας χρησιμοποιεί διακομιστή Btcpay για να δέχεται πληρωμές με bitcoin για αίτηση διαβατηρίου. Το ίδιο λογισμικό χρησιμοποιείται από το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αποδοχή δωρεών για ανατροπή κυβερνήσεων, όπως η Βενεζουέλα. Εάν αυτό δεν δείχνει ότι το bitcoin είναι τα χρήματα των εχθρών, δεν ξέρω τι κάνει », έγραψε ο Song .

Ορισμένα άλλα μέλη της κοινότητας κρυπτογράφησης συζήτησαν πώς η SAIME δέχεται BTC για πληρωμές, αλλά η υπηρεσία φέρεται να ισχυρίζεται: « προσωρινά εκτός λειτουργίας ». Ορισμένοι σκεπτικιστές το ονόμασαν «ψεύτικες ειδήσεις», αλλά η Διοικητική Υπηρεσία Ταυτοποίησης, Μετανάστευσης και Αλλοδαπών της Βενεζουέλας οδηγεί ασφαλές το URL «securepay.saime.app» απευθείας στη σελίδα όπου γίνονται δεκτές οι πληρωμές BTC .

  • Οποιοσδήποτε μπορεί να επαληθεύσει την πύλη πληρωμής SAIME και να δει την επιλογή πληρωμής BTC από μόνη της. Επιπλέον, το τιμολόγιο της SAIME αναφέρει ότι οι πληρωμές Visa και Mastercard θα είναι σύντομα διαθέσιμες.

Εκτός από τη διεύθυνση URL “securepay.saime.app” που οδηγεί στην εφαρμογή πληρωμής που παρέχει τιμολόγια για υπηρεσίες SAIME, ο οργανισμός αναφέρεται επίσης στη λίστα διακομιστών Btcpay. Στην διαδικτυακή πύλη Btcpay, όπου φιλοξενεί μια λίστα με “εμπόρους, έργα και οργανισμούς που χρησιμοποιούν διακομιστή Btcpay”, δείχνει ότι είναι καταχωρημένο το SAIME. «Η SAIME είναι ο επίσημος ιστότοπος της Βενεζουέλας για έκδοση και ανανέωση διαβατηρίου», εξηγεί ο ιστότοπος του διακομιστή Btcpay.

Σύμφωνα με το γραφείο της Cointelegraph στην Ισπανία, η δημοσίευση έφτασε στους αξιωματούχους του SAIME, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη επιβεβαίωση σχετικά με την αποδοχή πληρωμής BTC . Ο SAIME έκανε επίσης tweet για την αποδοχή petro για πληρωμές διαβατηρίων, μοιράζοντας την ίδια εικόνα που μοιράστηκε ο Ronny Martínez ημέρες νωρίτερα.

“Ο SAIME σας υπενθυμίζει ότι η ιστοσελίδα μας είναι ενεργοποιημένη για τους ανθρώπους της Βενεζουέλας που βρίσκονται στο εξωτερικό. Οι εναλλακτικές πληρωμές είναι αυτές που προσφέρονται από τη σελίδα και για όσους βρίσκονται στη χώρα, και το κόστος των διαδικασιών είναι αγκυροβολημένο στο petro.”  • Bitcoin Miners Saw 23% Revenue Drop in June

Zack Voell
Bitcoin miners suffered a 23% drop in revenue during June, resulting from lower network fees and a reduced block subsidy after the halving in May.

Down from $366 million in May, bitcoin miners generated an estimated $281 million in revenue in June, a three-month low according to Coin Metrics data analyzed by CoinDesk. Estimates assume miners sell bitcoins immediately.

Mining is the process of adding confirmed transactions to the Bitcoin blockchain. For the resources required to mine, the network compensates miners via subsidies and transaction fees. Subsidies are paid per block at a current rate of 6.25 BTC. Fees are paid per transaction.

Compared to May, June subsidies and fees offer a better representation of mining revenue after the halving, said Austin Storms, founder of mining mobile infrastructure company BearBox. Even with an 11% decline in May, the month’s first 11 days of the month are weighted heavily from the 12.5 BTC per-block subsidy that later dropped to 6.25 BTC, Storms told CoinDesk.

  • Της Δανάης Γκόλια