Blockchain World (23.6.2020)

 • Κατασχέθηκε η περιουσία του “Mr Bitcoin” στη Νέα Ζηλανδία, ύψους 90,68 εκατ. δολαρίων

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας προχώρησε χθες στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων ύψους 140 εκατομμυρίων δολαρίων Νέας Ζηλανδίας (90,68 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ) του Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος είναι ύποπτος για το ξέπλυμα δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ψηφιακό νόμισμα.

 • Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό χρημάτων που έχει κατασχεθεί στη Νέα Ζηλανδία, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας. Ο Βίνικ  – γνωστός ως Mr Bitcoin – συνελήφθη  το 2017 στη Χαλκιδική βάσει αμερικανικού εντάλματος και κατηγορείται ότι ήταν ο ιθύνων νους μιας σπείρας για το ξέπλυμα χρημάτων.

Οι αρχές στις ΗΠΑ κατηγορούν τον Βίνικ ότι διηύθυνε από το 2011 την BTC-e, μια πλατφόρμα για συναλλαγές με το ψηφιακό νόμισμα bitcoin, για να διευκολύνει εγκλήματα που κυμαίνονται από παραβίαση ηλεκτρονικών υπολογιστών μέχρι λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

 • Τον Ιανουάριο, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αποφάσισε την έκδοση του Βίνικ στην Γαλλία και όχι στις ΗΠΑ, ή την Ρωσία – το οποίο επιδίωκε ο ίδιος καθώς είναι η χώρα καταγωγής του.  — Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ποιος τραγουδιστής φτιάχνει νέο κρυπτονόμισμα με το όνομά του

Είναι υποψήφιος για βραβείο Γκράμι και η άβολη εμπειρία που είχε όταν προσπάθησε να μετατρέψει σε ευρώ μερικά νομίσματα Σενεγάλης που είχε επάνω του σε ένα ταξίδι του από το Ντακάρ στο Παρίσι μερικά χρόνια πριν, τον έκανε να σκεφτεί και κάτι τελείως διαφορετικό πέρα από νότες, τραγούδια και συναυλίες.

Σε εκείνο το ταξίδι του, ένας υπάλληλος στο γραφείο συναλλάγματος στη Γαλλία του είπε για τα νομίσματα που είχε πάνω του, «δυστυχώς, δεν τα δεχόμαστε αυτά».

 • https://www.bloombergquint.com/business/singer-akon-is-launching-a-cryptocurrency-building-senegal-city

Ο τραγουδιστής ήταν ο Akon, γνωστός από τις επιτυχίες του Trouble και Lonely και, όπως θυμάται, δεν είχε τον χρόνο να μετατρέψει το ένα νόμισμα στο άλλο πριν φύγει γα το ταξίδι του. Ετσι, «κόλλησε» με το φράγκο που χρησιμοποιούν πολλές γαλλόφωνες δυτικοαφρικανικές χώρες, όπως η Σενεγάλη και δεν μπορούσε να τα ξοδέψει πουθενά.

 • «Αυτό μου άνοιξε τα μάτια», λέει ο 47χρονος Akon στο Bloomberg. «Σκέφτηκα λοιπόν ότι πρέπει να έχουμε το δικό μας νόμισμα. Δεν με νοιάζει τι θα χρειαστεί, θα το φτιάξουμε».

Ετσι το νέο του εγχείρημα ακούει στο όνομα Akoin. Πρόκειται για ένα κρυπτονόμισμα που θα είναι και το νόμισμα της Akon City, μια υποδομής 2.000 εκταρίων στη Σενεγάλη.

Αν και κάποια άλλα νομίσματα φαίνονταν ικανά, αλλά τελικά αλλά απέτυχαν να αναβαθμίσουν το σύστημα των fiat νομισμάτων (είναι το παραστατικό χρήμα ή αναγκαστικής κυκλοφορίας που χρησιμοποιείται μέσον πληρωμής το οποίο δεν καλύπτεται από αποθεματικό άλλων υλικών, όπως πχ ο χρυσός), υπάρχουν ελπίδες ότι το Akoin θα μπορέσει να υιοθετηθεί στην αφρικανική ήπειρο και εκτός αυτής. Το λανσάρισμά του θα γίνει πιθανόν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο και συνιδρυτή της Akoin, Jon Karas.

 • Ο Akon γεννήθηκε στην Αμερική κι έχει πουλήσει πάνω από 35 εκατ. άλμπουμ σε όλο τον κόσμο. Γεννήθηκε στη Σενεγάλη όπου έζησε ως παιδί και στη συνέχεια μετακόμισε στο Νιου Τζέρσεϊ.
 • Ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ «Trouble». 27 από τα τραγούδια του είναι στο τοπ 100 κι έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Lady Gaga, ο Eminem και η Gwen Stefani.

Τα πρόσφατα γεγονότα με την πανδημία τον έκαναν να επιταχύνει τα σχέδιά του για τη δημιουργία νέου κρυπτονομίσματος, δεδομένου ότι εκατομμύρια άνθρωποι εγκλωβίστηκαν λόγω του lockdown, δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ρευστό και αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε online αγορές.

 • Ο Akon δηλώνει φαν των κρυπτονομισμάτων εδώ και χρόνια. Επένδυσε στο Bitcoin το 2014. Σε ό,τι αφορά το Akoin, το 10% θα διατεθεί μέσω δημόσιας προσφοράς ΙΡΟ, ποσοστό που μπορεί όμως να αλλάξει ανάλογα με την ζήτηση. Αλλο ένα 10% θα κρατηθεί από τα στελέχη της εταιρείας, συμβούλους και διευθυντές.

Το DOF των Φιλιππίνων προειδοποιεί για απάτη κρυπτονομισμάτων
Το Υπουργείο Οικονομικών (DOF) των Φιλιππίνων δημοσίευσε για άλλη μια φορά μια προειδοποίηση ενάντια στις απάτες κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιούν το όνομα του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Carlos Dominguez.
 • Σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του τμήματος την Κυριακή, το DOF προειδοποίησε συγκεκριμένα για μια πλαστή «πλατφόρμα αυτόματης διαπραγμάτευσης κρυπτογράφησης που ονομάζεται Bitcoin Revolution».
Παρόλο που η προειδοποίηση που δημοσιεύτηκε χθες δεν παρέχει πολλές λεπτομέρειες για την ίδια την απάτη, μόνο το όνομα – Bitcoin Revolution και το γεγονός ότι χρησιμοποιεί το όνομα του υπουργού Οικονομικών της χώρας, το DOF λέει ότι αυτή είναι η πρώτη σε μια σειρά που προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους να πέσουν θύματα της απάτης.
 • DOF: Οι απάτες κρυπτογράφησης συνεχίζουν να χρησιμοποιούν κυβερνητικούς αξιωματούχους
Συγκεκριμένα, το προσωπικό του DOF έχει παρατηρήσει παρόμοια επενδυτικά τέχνασμα χρησιμοποιώντας τα ονόματα διακεκριμένων Οικονομικών αξιωματούχων και Υπουργείων Οικονομικών σε άλλες χώρες, σε μια προσπάθεια να εξαπατήσει το κοινό να πέσει κάτω από την απάτη.
«Προειδοποιούμε αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτά τα αδίστακτα και μη εξουσιοδοτημένα επενδυτικά συστήματα ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τον δημόσιο χώρο για τέτοια συστήματα και θα λάβει κατάλληλη νομική και κανονιστική δράση», ανέφερε το DOF σε δήλωση.
 • Σύμφωνα με τη δήλωση, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες με απάτες κρυπτογράφησης για να εξαπατήσουν τους κατοίκους των Φιλιππίνων να επενδύσουν σε πλαστές πλατφόρμες επενδύσεων κρυπτογράφησης.
Συγκεκριμένα, το DOF τόνισε ότι τον Μάιο, το κυβερνητικό τμήμα προειδοποίησε για ψεύτικες ειδήσεις και «κακόβουλη παραπληροφόρηση», η οποία ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση της χώρας δημιουργούσε «μια πλατφόρμα για τους πολίτες των Φιλιππίνων να αρχίσουν να δημιουργούν έσοδα με κρυπτογράφηση».
 • “Οι έμποροι τέτοιων ψεύτικων ειδήσεων ισχυρίστηκαν σε ένα άρθρο ότι η κυβέρνηση δημιούργησε μια πλατφόρμα που ονομάζεται Bitcoin Lifestyle” και ότι ο Πρόεδρος Duterte “παροτρύνει όλους τους πολίτες των Φιλιππίνων να μάθουν γρήγορα για το Bitcoin Lifestyle”, “ανέφερε η δήλωση.
Ωστόσο, ο βοηθός γραμματέας Οικονομικών Antonio Joselito Lambino II, αντέδρασε ενάντια σε αυτούς τους ισχυρισμούς, καθιστώντας σαφές ότι δεν υπάρχει τέτοια προσπάθεια από την κυβέρνηση, δήλωσε ο DOF στην προειδοποίηση του χθες.
DOF warns public against investment scams | Philstar.com
 • Τα ψεύτικα νέα ανέφεραν επίσης ότι «η κυβέρνηση των Φιλιππίνων ισχυρίζεται ότι τα φορολογικά έσοδα (από το Bitcoin Lifestyle) θα είναι τεράστια και θα ωφελήσουν όλους τους πολίτες, και το μεγαλύτερο μέρος θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση της συνταξιοδότησης των Φιλιππίνων και για την αντιμετώπιση της κρίσης των υπηρεσιών υποστήριξης της μάθησης “
Ο Lambino είπε ότι αυτό είναι ψεύτικο και προέτρεψε το κοινό «να επιδείξει προσοχή στις επενδύσεις του και να διατηρήσει ρεαλιστικές τις προσδοκίες τους για αποδόσεις».


ΔΑΝΑΗ ΓΚΟΛΙΑ