Αυτό κι αν ήταν «γκοοολ» στα επιχειρηματικά δρώμενα αυτής της τόσον υποτιμημένης, από τους… υπηκόους της, χώρας!

Goool !!!

Αυτό κι αν ήταν «γκοοολ» στα επιχειρηματικά δρώμενα αυτής της χώρας. Το ποσό των 2,116 δισ. ευρώ  (!) θα αδράξει από τις τσέπες των  Αυστραλών η ΔΕΗ για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Η φίμωση των κακεντρεχών που διατείνονταν ότι η ΔΕΗ  θα εισέπραττε  για την πώληση με το ζόρι 1 δισ. ευρώ είναι άνευ προηγουμένου. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι υπάρχουν ισχυρά επενδυτικά funds που πιστεύουν τόσο στις δυνατότητες των ελληνικών  επιχειρήσεων,  όσο φυσικά και σε αυτές της ελληνικής οικονομίας.

  • Πραγματικά, μόνο οι ίδιοι οι Έλληνες δεν μπορούν μέσα στην επενδυτική μεμψιμοιρία τους να πιστέψουν τις οικονομικές δυνάμεις αυτής της χώρας αφήνοντας τους παγκόσμιους παίκτες να αλωνίζουν αποδεικνύοντας ότι αυτό που πιστεύουν ότι δεν αξίζει …αξίζει και με το παραπάνω.

Και δε μιλάμε για ένα παιδαρέλι, που δε ξέρει τι να κάνει τα λεφτά του, αλλά για έναν επενδυτικό κολοσσό με υπό διαχείριση κεφάλαια κοντά 370 δισ. ευρώ , που στη κυριολεξία  δε χαρίζει κάστανα. Το τίμημα-ρεκόρ των 2,116 δισ. ευρώ ανοίγει μια τεράστια πόρτα ανάπτυξης στη ΔΕΗ.

  • Και μόνο ότι θα βάλει στο ταμείο της 1,311 δισ. ευρώ φτάνει και περισσεύει για να αλλάξει για τα καλά τον ισολογισμό της, να βελτιώσει την πιστοληπτική της αξιολόγηση και να εκτοξεύσει το επενδυτικό της πρόγραμμα στο τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας συνεισφέροντας στο υπάρχον στρατηγικό πλάνο για συνολικές επενδύσεις 3,4 δισ. ευρώ έως το 2023.

Κοινώς  με την κίνηση αυτή η αυστραλιανή Macquarie πληρώνει για το σύνολο του ΔΕΔΔΗΕ ένα ποσό που ξεπερνάει τα 4 δισ. ευρώ. Δηλαδή ….συγνώμη η ΔΕΗ πόση κεφαλαιοποίηση θα πρέπει να έχει γιατί το ταμπλό μάλλον την «υποτιμά» ασύστολα κοστολογώντας τη με το πενιχρό νούμερο των  2,29 δισ. ευρώ.

  • ΠΡΟΣΟΧΗ,  αυτό που έρχεται στο βάθος θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της τη τιμή σε νούμερα που ούτε η ίδια η διοίκηση δε μπορεί να φανταστεί.

Πόση ποσοστιαία άνοδο θα πρέπει τη Δευτέρα να γράψει η μετοχή της ΔΕΗ και γενικά το ελληνικό χρηματιστήριο για να γιορτάσει αυτό το απίστευτο «γκολ» ή πάλι θα στρέψουμε το κλαψιάρικο  βλέμμα στο δήθεν πτωτικό αστρικό νεφέλωμα των ξένων δεικτών μετά από την 100η φορά που έχουν γράψει νέα ιστορικά υψηλά;

  • Αλλά είπαμε αυτή η στάνη τέτοιο τυρί βγάζει.

Διαγραμματικά τώρα η μετοχή της ΔΕΗ έχει διασπάσει ανοδικά τον πλάγιο σχηματισμό συσσώρευσης στα 9.50 ευρώ και δίνει ως στόχο τα 12 ευρώ. Στο ενδιάμεσο μπορεί να εμφανίζεται μια μικρή αντίσταση στα 11.20  ευρώ αλλά δεν είναι ικανή να σταματήσει τον ανοδικό κυματισμό.

  • Το θέμα είναι όμως ότι αν η ΔΕΗ πάει και καταστρατηγήσει την αντίσταση των 12 ευρώ τότε τίποτα δε θα μπορεί να τη συγκρατήσει έως την επόμενη περιοχή αντίστασης των …17.40 ευρώ. Μη φανταστείτε, εκεί η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ θα βρίσκεται λίγο πάνω από τα 4 δισ. ευρώ.

  • ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΝΘΟΥ 

από το chartswar.com του

Chartswar.com Homepage – Αρχική