Αυτό κι αν είναι σκάνδαλο – Πολύ μεγαλύτερο από τη Novartis!

Το ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ στο συντριπτικό του ποσοστό χρηματοδοτεί έργα που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ, έργα ΕΣΠΑ δηλαδή.

Τα έργα αυτά έχουν φορτωθεί με μια ατέλειωτη γραφειοκρατία, που πλέον το διοικητικό τους κόστος είναι απαγορευτικό για την υλοποίηση τους.

Αυτά θα πρέπει τώρα να υλοποιήσει και παρακολουθήσει μια αποστελεχωμένη, αδαής και ανίκανη δημόσια διοίκηση που σήμερα ακόμη διοικείται από πολιτικά πρόσωπα, που στα παλιά τους τα παπούτσια αν και τι θα απορροφηθεί και αν και τι είναι αναπτυξιακό, προς όφελος της χώρας δηλαδή, και όχι προς όφελος του κόμματος που κυβερνά.

  • Είναι τουλάχιστον θλιβερό σε μια χώρα που ψοφάει για επενδύσεις να υπάρχουν σημαντικοί πόροι που δεν μπορούν να απορροφηθούν, γιατί το εκάστοτε κυβερνών κόμμα δεν θέλει να αφήσει το μέλι στα χέρια άλλων.

Αυτό κι αν είναι σκάνδαλο. Πολύ μεγαλύτερο από τη Novartis. Απλά αγγίζει το σύνολο του πολιτικού κόσμου, οπότε κανένας δεν τολμάει να το πειράξει.

ΥΓ: Το λάβαμε με mail από αναγνώστη μας, με την διευκρίνηση ότι δεν είναι δικό του αλλά το διάβασε σε forum κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα σε αυτό του capital.gr.

ΥΓ1: Φυσικά, δεν χρειάζονται σχόλια.

ΥΓ2: Αυτοί είμαστε, αυτούς εκλέγουμε και δεν πρόκειται να αλλάξουμε στον αιώνα τον άπαντα…