Αυτό δεν είναι χρηματιστήριο, Είναι το κλουβί με τις τρελές! (από τον ΟΑΚ)

Αυτό δεν είναι χρηματιστήριο – Είναι το κλουβί με τις τρελές 

  • Εχουμε λοιπόν και λέμε…

Ο ΜΥΤΙΛ ίσως μπεί μαζί με την ΕΤΕ στον MSCI και ΠΕΦΤΟΥΝ και οι δυο. Η ΜΠΕΛΑ βγαίνει από τον MSCI και ανεβαίνει.  ΠΕΤΡΟΕΛΑΣΤΡΜΟΤΟ, βγάλανε εξαιρετικά αποτελέσματα ( μοναδικά στην ιστορία τους ) και με εξαιρετικό πρώτο τρίμηνο απ’όσο φαίνεται και πιάνουν τα χαμηλά τους. Ο ΚΑΡΕΛΙΑΣ μοιράζει μέρισμα 11 Ευρώ ανά μετοχή, έχει ταμείο 560 εκατομμύρια, κερδίζει ετησίως 100 και έχει αποτίμηση 740!!!!.

  • ΜΟΗΕΛΠΕ έχουν εκτινάξει τα περιθώρια διύλισης, βγάζουν κυριολεκτικά τα άντερα τους από την αύξηση της αξίας των αποθεμάτων τους, μοιράζουν μερισματικές αποδόσεις όσο 2-3 κουπόνια των ομολόγων και δεν κουνιούνται στο ταμπλό. 

Στον αντίποδα, μια σειρά προβληματικών εταιριών, με άγνωστη την έννοια του κέρδους, με διαρκή σενέρια περί turnaround (τόσο turn που ξαναβρίσκονται στην ίδια αρχική θέση ) και τα χαρτιά τους πάνε μία χαρά.

  • Για την ΔΕΗ τι να πώ; Οκ βρε παιδιά την άποψη μου την ξέρετε και για αυτήν και για το κάθε κρατικόχαρτο. Αλλά μεταξύ μας πήρε και κάποια ΔΙΣ από πωλήσεις και αύξηση και δεν μπορεί να μηδενίζονται!

Τέλος, να θυμίσω ότι η ΕΥΔΑΠ για πρώτη φορά στην χρηματιστηριακή της ιστορία βρίσκεται χωρίς εκκρεμότητες με το κράτος.

  • Η δικαιολογία λοιπόν ότι δεν μοιράζουμε το ταμείο των πολλών εκατομμυρίων επειδή δεν ξέρουμε τον λογαριασμό που μας επιφυλλασει το κράτος δεν υπάρχει πλέον.Συνεπώς, να αναμένουμε κάτι καλό φέτος; Θεωρητικά θα μπορούσε να μοιράσει μέχρι και το 30% της κεφαλαιοποίησης της χωρίς πρόβλημα.

Και να κλείσω με το ΦΒΜΕΖΖ που ανακοίνωσε χρηματοροές ρεκόρ ( ύψους 8,5 εκατομμυρίων ), πάει για νέο ρεκόρ το 2022, δεσμεύτηκε να μοιράσει μέρισμα ( μάλλον σοβαρό ) αλλά ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ακόμα πόσο.

  • Τώρα, να γίνω εγώ καχύποπτος ότι μερικοί περιμένουν την τελευταία μέρα να βγάλουν τα νέα, όπως περίμεναν τελευταία μέρα για να βγάλουν τα πολύ καλά αποτελέσματα λίγο πριν τα μεσάνυχτα της τελευταίας προθεσμίας;

Οχι, δεν θα γίνω και απλά θα πω ότι ζούμε σε ένα υπέροχο κόσμο.

Φιλικά

ΟΑΚ   

Ps. Και ένα τελευταίο, μετά το… τελευταίο. Ο νέος πρόεδρος του χρηματιστηρίου μήπως είναι ευκαιρία να ξεσκονίσει λιγάκι της κινήσεις κάποιας εισηγμένης που χάνει 50% σχεδόν χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ, και έχοντας βγάλει νούμερα τρομερά;