Αυτή την φορά, ο ανασχηματισμός θα είναι πολιτικός και όχι τεχνοκρατικός

ΒΗΜΑτοδότης

Εκείνο που έχω να σας πω είναι ότι παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός «πάγωσε» τις διαδικασίες για ανασχηματισμό (ή για τις «διορθωτικές κινήσεις» στην κυβέρνηση, όπως τις ονομάζει) καθόλου δεν κόπασε η αγωνία και το άγχος των βουλευτών (και των υπουργών) για αυτόν.

  • Πέραν της ονοματολογίας που πάει σύννεφο, ορισμένοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τις προθέσεις του Πρωθυπουργού για τον χρόνο που θα επιλέξει ώστε να προχωρήσει σε αλλαγές: «Πρέπει να τις κάνει τις αλλαγές όσο πιο γρήγορα γίνεται, διαφορετικά θα νεκρώσουν τα πάντα», έλεγαν ορισμένοι.

Αλλοι όμως που εμφανίστηκαν πιο πληροφορημένοι προεξοφλούσαν ότι οι αλλαγές θα γίνουν στις 15 Ιουλίου ή λίγες μέρες αργότερα. Εν πάσει περιπτώσει ο πρωθυπουργός, έλεγαν, θα εμφανιστεί στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας με διορθωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση.

  • Τέλος δύο βουλευτές (σ.σ. τα ονόματά τους ακούστηκαν στην «ανασχηματολογία») που κάθονταν μαζί στο Εντευκτήριο βουλευτών έλεγαν ότι αυτή τη φορά ο ανασχηματισμός θα είναι πολιτικός και όχι τεχνοκρατικός όπως ήταν την άλλη φορά, πράγμα που σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει περισσότερους κομματικούς και βουλευτές, παρά τεχνοκράτες. Σε λίγες ημέρες όλα αυτά θα φανούν.

***