Αυστραλία: 42.000 rapid tests ήταν η λεία μιας απίστευτης ληστείας!

Πάνω από 40.000 rapid tests ήταν η λεία της απίστευτης ληστείας που έγινε χθες σε αποθήκη στο Σίδνεϊ! Την ώρα που η Αυστραλία αντιμετωπίζει ελλείψεις, ένας ληστής κατάταφερε να μπει στην αποθήκη, στο προάστιο Μάσκοτ, και να κλέψει 42.000 rapid tests, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. «Οι αστυνομικοί του Σάουθ Σίδνεϊ ξεκίνησαν έρευνα για την κλοπή των rapid τεστ αντιγόνου», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Ντόμινικ Πέροτετ καταδίκασε το συμβάν, υπενθυμίζοντας ότι η Αυστραλία αντιμετωπίζει έλλειψη τεστ για την covid-19: «Σε μια περίοδο που όλος ο κόσμος στην πολιτεία μας καταβάλλει απίστευτες προσπάθειες για να φροντίσει για την ασφάλεια των ανθρώπων, κάνοντας θυσίες, τι επονείδιστη πράξη!.. Η αστυνομία θα σας πιάσει».

Σύμφωνα με τον αυστραλιανό οργανισμό προστασίας καταναλωτών, τα τεστ για την covid-19 πωλούνται στην τιμή των 22 αυστραλιανών δολαρίων (περίπου 20 ευρώ). Το Αυστραλιανό Συμβούλιο Συνδικάτων απείλησε αυτή την εβδομάδα να κηρύξει απεργία, αν δεν δοθούν δωρεάν γρήγορα τεστ αντιγόνου στους ευάλωτους εργαζομένους, ωστόσο ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον υπερασπίστηκε την πολιτική διαχείρισης των τεστ για την covid-19 και δεν υπέκυψε στα αιτήματα για τη δωρεάν διανομή τους.

Ένα φορτίο με 52 εκατ. τεστ αντιγόνου αναμένεται να παραδοθεί αυτό τον μήνα στην Αυστραλία από την Ασία και τις ΗΠΑ.