Αυγενάκης: Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τους αγρότες της Θεσσαλίας

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και γενικά των κατοίκων της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τις πλημμύρες, έστειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης κατά την επίσκεψή του στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο κ. Αυγενάκης σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Αγών» της Καρδίτσας, υπογράμμισε ότι οι παραγωγοί της Θεσσαλίας «δεν είναι μόνοι, ξέρουν ότι από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε εδώ στο πεδίο, όλη η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, παρέα με τους συναδέλφους βουλευτές και τα τοπικά στελέχη».

Υπογράμμισε ότι δόθηκε παράταση έως τις 20 Οκτωβρίου αναφορικά με τις δηλώσεις καταστροφών στη φυτική παραγωγή και «αμέσως μετά θα προχωρήσει ταχύτατα η επεξεργασία των δηλώσεων αυτών από τα στελέχη του ΕΛΓΑ, τα οποία έχουν ήδη ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό, για να μπορέσουμε να έχουμε μια πλήρη εικόνα σε συνεργασία και σε συνδυασμό με τα στοιχεία που παίρνουμε από τον “Κοπέρνικο”, που επίσης επικαιροποιούνται και διασταυρώνονται με τα στελέχη μας, για να μπορούμε να κάνουμε μια τελική εκτίμηση του κόστους ζημίας του κάθε παραγόμενου προϊόντος στην περιοχή της Θεσσαλίας» όπως είπε.

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως «η κοινωνία της Καρδίτσας -όπως και συνολικά της Θεσσαλίας- θα στείλει ένα ηχηρότατο μήνυμα στήριξης όλης αυτής της μεγάλης προσπάθειας που έχει καταβάλει συνολικά η κυβέρνηση, αλλά και η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, πάντα με τη συνεπικουρία των εξαιρετικών συναδέλφων βουλευτών, αλλά και των αυτοδιοικητικών παραγόντων, όπως ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος».