Αττικό Μετρό -ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ – Δεν κατέθεσε προσφορά η ΤΕΡΝΑ

Δεν κατέθεσε προσφορά στο διαγωνισμό για τη γραμμή 4 του Μετρό η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-Vinci-Siemens, παρά το γεγονός ότι η Αττικό Μετρό στην ανακοίνωση της, αναφέρει ότι η ΤΕΡΝΑ είναι μέσα στα τρία σχήματα που κατέθεσαν προσφορά.

Σε επικοινωνία του μ/μ με την ΤΕΡΝΑ η εταιρεία επιβεβαίωσε οτι κατέθεσε φάκελο, όχι όμως προσφορά, όπως θεώρησε η Αττικό Μετρό, αλλά απέστειλε επίσημη επιστολή  στην οποία εξηγεί τους λόγους που δεν μετέχει στο διαγωνισμό. 

Στην επιστολή υποστηρίζουν, πως εκκρεμούν σημαντικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) τόσο για το διαγωνισμό για τον οδικό άξονα Ακτιο – Αμβρακία, όσο και για προσφυγή που είχε καταθέσει ο όμιλος Μυτιληναίος για το διαγωνισμό του μετρό. Επιπλέον, όπως εξηγούν, εκκρεμεί και η προσεκτικότερη αξιολόγηση της πρόσφατης απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις τεχνικές εταιρείες που δεν είχαν συμμετάσχει στο συμβιβασμό για τη γνωστή υπόθεση του καρτέλ των εργολάβων στους διαγωνισμούς δημοσίων έργων.

Γι’ αυτό το λόγο και θέλοντας να προστατεύσουν την εμπιστευτικότητα της προσφοράς τους (σ.σ. η τεχνική προσφορά ανοίγει όταν την παραλάβουν οι υπηρεσίες της Αττικό Μετρό) δεν την κατέθεσαν.

 

Print Friendly, PDF & Email