Ασπρόπυργος: Σε κεραυνό ίσως οφείλεται η πυρκαγιά στο εργοστάσιο – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Σε πτώση κεραυνού ενδέχεται, σύμφωνα με τις Αρχές, να οφείλεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο και μέχρι στιγμής έχει κάψει έκταση πέντε στρεμμάτων με σωλήνες και άλλα πλαστικά και χημικά.

Η φωτιά έχει περιοριστεί, όπως τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Λευτέρης Κοσμόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο μέτωπο της φωτιάς, που εξαπλώθηκε κυρίως στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης και σε αποθήκες στο εσωτερικό του εργοστασίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω τη νύχτα και επί τόπου έσπευσαν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κοσμόπουλος, στο σημείο θα μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας προκειμένου να κάνει μετρήσεις στην ατμόσφαιρα, ώστε να διαπιστώσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς η φωτιά έχει κάψει πολύ μεγάλες ποσότητες πλαστικών. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, το κλιμάκιο θα ενημερώσει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Στους κατοίκους της περιοχής στάλθηκε μήνυμα μέσω 112, καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω της έκλυσης επικίνδυνων καπνών, ενώ όπως έγινε γνωστό το πρωί τα σχολεία της περιοχής θα λειτουργήσουν κανονικά.