Ασπρόπυργος: Για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατηγορείται ο καθητηγής δημοτικού που συνελήφθη

Η κακουργηματική κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή απαγγέλθηκε σε βάρος του γυμναστή δημοτικoύ σχολείου στον Ασπρόπυργο, ο οποίος συνελήφθη για παρενόχληση μαθητών του ύστερα από καταγγελίες γονέων. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σε ανακριτή.

Ο 30χρονος γυμναστής υποστήριξε πως δεν ισχύουν οι καταγγελίες, καταθέτοντας μάλιστα ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία έχει ποσοστό αναπηρίας 67%, συνέπεια της διαταραχής Asperger, από την οποία πάσχει.

Όλα άρχισαν χθες Δευτέρα, το πρωί, όταν η αστυνομία ενημερώθηκε από γονείς μαθητών ότι ο γυμναστής προβαίνει συχνά σε θωπείες σε βάρος μαθητών κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Γυμναστικής. Στην Ασφάλεια κλήθηκαν και κατέθεσαν 9 γονείς μαθητών, σύμφωνα με τους οποίους, τα παιδιά τους τους περιέγραψαν όσα ζούσαν στο σχολείο.

Στην πρώτη περίπτωση, η μητέρα μαθήτριας υποστήριξε πως ο γυμναστής είχε ανεβάσει το μπλουζάκι 8χρονης με την πρόφαση να δει σε ποιο σημείο έχει γρατζουνιστεί, χωρίς όπως είπε το παιδί, να έχει γρατζουνιά. Στη δεύτερη περίπτωση, μαθητής της Β’ Δημοτικού και παιδί της ΣΤ’ Δημοτικού κατήγγειλαν ότι ο συγκεκριμένος δάσκαλος συχνά προβαίνει σε θωπείες – χαϊδέματα στα παιδιά.

Άλλα παιδιά ανέφεραν στους γονείς τους πως ο γυμναστής δεν τους άφηνε να βγουν στο προαύλιο και τα κρατούσε στην τάξη ή τα γαργαλούσε χωρίς τη θέλησή τους. Επίσης, έχει καταγραφεί περίπτωση που ένα αγοράκι ηλικίας 11 ετών είπε στη μητέρα του ότι πριν από δέκα ημέρες ο καθηγητής έγραψε στον πίνακα της τάξης εκφράσεις προσβλητικές για το παιδί, όπως «είσαι γκέουλας», ενώ λεκτικά είχε πει στον μαθητή «είσαι ανώμαλος».

Μάλιστα, σύμφωνα με νέα καταγγελία, χθες την ώρα που γονείς είχαν μαζευτεί έξω από το σχολείο, μαθητές υποστήριξαν πως πριν από μια εβδομάδα ο 30χρονος γυμναστής είχε βάλει μαθητή στο έδαφος και τον πατούσε με το πόδι, χτυπώντας τον στο κεφάλι.