ΑΣΟΕΕ: Nέα ένταση και επίθεση σε τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ

Τεταμένα είναι για ακόμη μία ημέρα τα πνεύματα στην ΑΣΟΕΕ με φόντο τον ξυλοδαρμό καθηγητή μέσα σε αμφιθέατρο και την επέμβαση της Αστυνομίας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ που βρισκόταν έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ενώ γενικευμένη είναι η ένταση που υπάρχει στο σημείο.

Όπως κατήγγειλε δημοσιογράφος της ΕΡΤ «ήμασταν με το συνεργείο έξω από το Πανεπιστήμιο και παίρναμε δηλώσεις από φοιτητές. Εκεί που καθόμασταν, μού λέει ο εικονολήπτης ‘πρέπει να φύγουμε γιατί έρχονται κάποια άτομα’.

» Έκλεισε την κάμερα, με τράβηξε και άρχισε να τρέχει ο συνάδελφος. Είδαμε τρία – τέσσερα άτομα με κουκούλες και καφέδες και μπουκάλια που τα έριξαν απάνω μας, να έρχονται στο μέρος μας. Μας κυνήγησαν. Έχουμε στην κάμερα την στιγμή που έρχονται αυτά τα άτομα με τις κουκούλες και τους καφέδες στο χέρι. Είναι η δεύτερη φορά που επιτίθενται στον συνάδελφο με την κάμερα μέσα σε λίγες ημέρες».

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο έχουν συγκεντρωθεί φοιτητές για να διαδηλώσουν για τα γεγονότα των τελευταίων ημέρων.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ποινική δίωξη για τρία αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι συλληφθέντων κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας που προορίζεται για κοινό όφελος από κοινού, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απείθειας, καθώς, σύμφωνα με το διαβιβαστικό που εστάλη στον εισαγγελέα, οι συλληφθέντες αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν. Οι έξι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Την ίδια ώρα, στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος συγκεντρώθηκαν φοιτητές και αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνέλευση.

«Η βούληση της κυβέρνησης για την ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε αναφορικά με τα Πανεπιστήμια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, είπε ότι «πρώτη φορά υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στα Πανεπιστήμια», υπογραμμίζοντας ότι απέναντι σε τραμπούκους δεν θα υπάρχει καμία ανοχή. «Η κυβέρνηση είναι απέναντι σε κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης της πανεπιστημιακής λειτουργίας από όποιον κι αν προέρχεται», τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.