Άρτα: Με έμφραγμα στο νοσοκομείο ο πατέρας του 16χρονου που σκότωσε τον θείο του και αυτοπυροβολήθηκε

Χωρίς τέλος μοιάζει η οικογενειακή τραγωδία στην Άρτα, καθώς μετά τον θάνατο ενός 33χρονου από τις σφαίρες του 16χρονου ανιψιού του κατά τη διάρκεια κυνηγιού και τον αυτοπυροβολισμό του 16χρονου από τύψεις μόλις είδε τι είχε συμβεί, ο πατέρας του παιδιού, το οποίο παραμένει νοσηλευόμενο σε κρίσιμη κατάσταση, έπαθε έμφραγμα.

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά την κηδεία του αδελφού του ο πατέρας του 16χρονου υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Άρτας. Ομως σε άλλο θάλαμο νοσηλεύεται και η μητέρα του 16χρονου, η οποία είναι έγκυος στο τρίτο παιδί της και προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ της τραγωδίας.

Η κατάσταση της υγείας του 16χρονου παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή. Σύμφωνα με όσα είπε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο συντονιστής διευθυντής ΜΕΘ Άρτας Χριστόδουλος Ναθαναήλ, το παιδί «είναι σχετικά καλά». «Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή μετά το χειρουργείο και έχει περάσει και το πρώτο 24ωρο που ήταν σημαντικό. Μετά από 24 ώρες πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να μπούμε στη διαδικασία να τον ξυπνήσουμε, είναι ακόμα σε καταστολή, σε μηχανική υποστήριξη. Οι βλάβες προκάλεσαν ζημιές στον αριστερό του πνεύμονα, αφαιρέθηκε τουλάχιστον ο μισός αλλά η οξυγόνωση του παιδιού είναι καλή. Για ένα δύο χιλιοστά τα βόλια δεν άγγιξαν την καρδιά του. Δεν έχουν πειραχτεί άλλα όργανα» εξήγησε ο κ. Ναθαναήλ.

Το χρονικό της τραγωδίας
Όλα άρχισαν όταν η παρέα των οκτώ κυνηγών που αποτελούταν από συγγενείς αναζητούσε θήραμα. Από λάθος, ο 16χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 33χρονο θείο του και στη συνέχεια, μην μπορώντας να αντέξει αυτό που συνέβη, έστρεψε το όπλο εναντίον του εαυτού του, θέλοντας να βάλει τέλος στη ζωή του.

Τα άλλα μέλη του κυνηγιού, μεταξύ των οποίων ο πατέρας και ο αδερφός του 16χρονου, ενημέρωσαν άμεσα την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ενώ φαίνεται πως δεν ήταν μπροστά στο περιστατικό.