Αρνητικοί οι επιστήμονες στο άνοιγμα των mall και των κέντρων αισθητικής

Προβληματισμένα με την πορεία της πανδημίας εμφανίζονται τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμώνων, με αποτέλεσμα να μη συμφωνούν στην περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων ειδικά για το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες παραμένουν προς το παρόν αρνητικοί στο άνοιγμα των mall και των κέντρων αισθητικής, αλλά και στην κατάργηση των ραντεβού και επιμένουν οι αγορές να συνεχίζουν να γίνονται με click away και click in shop και με αποστολή sms στο 13032.

Η συνεδρίαση της επιτροπής βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει συζητηθεί ακόμη το αίτημα για άνοιγμα των φροντιστηρίων. Υπενθυμίζεται ότι η επαναλειτουργία των φροντιστηρίων αποτελεί αίτημα τόσο του υπουργείου Ανάπτυξης όσο και του Παιδείας, καθώς πρόκειται για περίπου 10.000 επιχειρήσεις, φροντιστήρια ξένων γλωσσών και προετοιμασίας στα σχολικά μαθήματα.

Από επιδημιολογικής άποψης, οι ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους για την αύξηση των θανάτων και των διασωληνωμένων αυτή τη βδομάδα, ωστόσο λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τη μερική σταθεροποίηση των κρουσμάτων και την πτώση του δείκτη θετικότητας για πρώτη φορά έπειτα από 11 εβδομάδες. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη και στην συμπρωτεύουσα, όπου έχει μεταφερθεί κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας.

Ειδικά όσον αφορά τις μετακινήσεις τη διάρκεια του Πάσχα, η επιτροπή θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα. Πάντως μεγάλη μερίδα των ειδικών φαίνεται ανήσυχη, καθώς θεωρούν πως με αυτούς τους δείκτες μία εξόρμηση στα χωριά μπορεί να χειροτέρευε ακόμη περισσότερο τα πράγματα και τις συνθήκες στο σύστημα Υγείας.