Αρμενία: Η Τουρκία επιδιώκει να συνεχίσει τη γενοκτονία στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ

«Τρομοκρατική επίθεση» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν τις ενέργειες της Τουρκίας στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, κάνοντας λόγο για συνέχιση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι διεθνής τρομοκρατική επίθεση από Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας στο Sky News.

«Για εμένα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για πολιτική συνέχισης της γενοκτονίας των Αρμενίων και πολιτική αποκατάστασης της τουρκικής αυτοκρατορίας» συνέχισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ υπέδειξε τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν ως τον κύριο υποκινητή των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία έχει μετακινήσει τζιχαντιστές μισθοφόρους από τη Συρία προς το Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Η δραστηριοποίηση τζιχαντιστών ελεγχόμενων από την Τουρκία, εφόσον ευσταθεί, είναι ένα ακόμη κοινό της σύρραξης στο Καραμπάχ με αυτή στη Λιβύη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το Μπακού, δεν διέψευσε την ανάμειξη της Τουρκίας, αντιθέτως, τη δικαιολόγησε ως απάντηση στην αδράνεια της διεθνούς κοινότητας.