Αρκαλοχώρι: Μετά το σεισμό το χτύπησε και ο Μεγάλου – Κλείνει το κατάστημα της Πειραιώς

Για μια περιοχή ποy δοκιμάστηκε από τον εγκέλαδο και οι άνθρωποι έχασαν σπίτια και περιουσίες θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη ευαισθησία, αλλά μπροστά στο κέρδος φαίνεται πως η διοίκηση της Πειραιώς δεν υπολογίζει τίποτα.

Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε αλλιώς την απόφαση της διοίκησης Μεγάλου να κλείσει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Αρκαλοχώρι.

Σε μια περιοχή με πολλά προβλήματα φροντίζεις να δώσεις ένα χέρι βοηθείας και όχι να δημιουργήσεις περισσότερα και μεγαλύτερα.

Ο Δήμαρχος  του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης με επιστολή προς τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το συγκεκριμένο τραπεζικό κατάστημα είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους, τους φορείς και τους συναλλασσόμενους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει απρόσκοπτα κι επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου τις υπηρεσίες του, ζητώντας από την κεντρική Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να μην προβεί σε καμία τέτοια ενέργεια.

Η επιστολή του Δημάρχου κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές του Ν. Ηρακλείου, και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, ενώ την συνυπογράφουν, οι Κοινότητες και οι συλλογικοί φορείς του Δήμου, οι οποίοι είναι ανάστατοι και εκφράζουν την έντονη αντίθεση τους απέναντι στο ενδεχόμενο αναστολής/παύσης λειτουργίας του μοναδικού καταστήματος της Τράπεζας στο Αρκαλοχώρι

     Στην επιστολή του Δημάρχου αναφέρεται ότι μια τέτοια απόφαση θα έχει τις εξής δυσμενείς συνέπειες:

  • Θα δυσχεράνει τη διεκπεραίωση των τραπεζικών συναλλαγών στην περιοχή του Δήμου και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων μεγάλης ηλικίας, που δεν είναι ευχερής η εξυπηρέτηση τους μέσα από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, οδηγώντας αδιαμφισβήτητα  στην περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων αυτών, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι η περιοχή του Δήμου μας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω του καταστροφικού σεισμού.
  • Θα απαξιώσει ένα ενεργό κομμάτι του πληθυσμού που στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, την αγροτική παραγωγή, αλλά και τον τριτογενή τομέα όπως ελεύθερους επαγγελματίες, εμπορικές επιχειρήσεις, υπηρεσίες υγείας, κλπ.
  • Θα αποδυναμώσει την προοπτική ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου μας ιδιαίτερα εν’ όψει και της κατασκευής και λειτουργίας του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας,
  • Θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την διατήρηση των καταθέσεων των πληττόμενων πολιτών, φορέων και επιχειρήσεων στην Τράπεζα Πειραιώς.